Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det svenska A-landslaget 2019.

Info från landslagsledningen

Vilken härlig orienteringssommar vi har!

Just nu pågår orienteringsfesten O-Ringen i Norrköping, där bredd och elit kämpar sida vid sida.

Sommaren är långt ifrån slut, men det har redan hunnit tävlas internationellt på juniorsidan med fina svenska framgångar både på Ungdoms-EM i Vitryssland och på junior-VM i Danmark där Sverige blev bästa nation.

Den 14-17 augusti är det dags för VM i Norge, ett mästerskap du kan följa på SVT, och på www.svenskorienering.se kommer du i vanlig ordning att servas en matig rapportering.

Här kommer lite information från landslagsledningen till dig som är löpare, ledare eller bara intresserad. Som vanligt: tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. Tillsammans är vi starka!


facebookinstagramtwitter

Visst följer du svensk orientering på sociala medier?


ÄNDRAD LANDSLAGSPOLICY GÄLLANDE UNGDOMAR

Tidigare år har två av juniorlandslagets aktiviteter varit öppna för 16-åringar. Det har dels handlat om sommarlägret som utgör förberedelse inför nästa års junior-VM, dels om landslagets höstsamling. Nu sker en förändring.

Framöver kommer sommarlägret enbart vara öppet för löpare som fyllt eller ska fylla 17 det aktuella året. Och när nästa års juniorlandslagstrupp tas ut, beaktas enbart resultat som uppnåtts i löparens "riktiga" klass. Du kan läsa mer om detta här.

HÄR HITTAR DU ALL INFO OM VÅR VERKSAMHET

Planerna för landslagsåret 2019 finns som ni vet på landslagsfliken på Svenska Orienteringsförbundets hemsida. Där hittar du bland annat dokumentet "Landslaget 2019" som beskriver landslagsverksamheten och det vi vill genomföra under året.

I dokumentet finns grundtankarna för landslagsverksamheten, hur organisationen runt landslagen ser ut, beskrivning av alla landslagsaktiviteter, uttagningsramar med mera.

Under landslagsfliken ligger även Excelfiler med landslagsprogrammet 2019 både för juniorer och seniorer samt våra policydokument rörande landslagsverksamheten. In och kika mer på allt detta här.

 

ÄNDRING AV UTTAGNINGSDATUM FÖR VÄRLDSCUPEN I HÖST

Vi har beslutat att ändra lite i uttagdningsdatum för höstens världscuper. Av flera prakiska anledningar kommer vi att ta ut trupperna till bägge de två avslutande världscupomgångarna i Schweiz och Kina efter VM och presentera dem senast 26 augusti. 


ÖPPET LANDSLAGSLÄGER I TJECKIEN 30/9 - 4/10

Du som satsar mot VM 2021 har nu möjlighet att anmäla dig till ett öppet landslagsläger i Tjeckien. Du hittar mer information och anmäler dig här.

HÄNG MED PÅ VM-FESTEN I NORGE!

Som du säkert vet arrangeras VM i orientering precis på andra sidan gränsen i grannlandet i väster. Det kommer att bjudas på spännande tävlingar med förhoppningsvis stora svenska framgångar. Du kan också springa själv i VM-terrängen på fina publiktävlingar. Detta är kanske något för klubbresan eller kompisgänget att åka på? Mer information hittar du här.

BOKA IN HÖSTSAMLINGEN

Höstsamlingen för landslaget, tränare, ledare och övriga intresserade arrangeras i Södertälje 15-17 november.

Bland föreläsarna finner du bland annat Stefan Söderfjäll som är en av Sveriges främsta föreläsare inom bland annat motivation. 
Du kommer också under ett fysblock få lyssna till bland annat Mattias Reck som är tränare för det internationella proffscykellaget Trek-Segafredo.
Mer information kommer, anmälan öppnas i september, men boka redan in detta i din kalender.

INTRESSANTA UTBILDNINGAR

Riksidrottsförbundet har under året flera intressanta utbildningar. Detta är ofta bra utbildningstillfällen då du förutom att få lyssna på bra föreläsningar också får chansen att byta erfarenheter och diskutera med tränare och aktiva från andra idrotter. Information om RF:s alla utbildningar läggs kontinuerligt upp här.

UTHÅLLIGHETSIDROTT I VÄRLDSKLASS
I samarbete med Riksidrottsförbundet och Friidrottsförbundet bjuder vi in till en spännande konferens dagen innan Lidingöloppet där ni bland annat har möjlighet att lyssna till skidåkerskan Frida Karlsson samt skidskyttetränaren Wolfgang Pichler. Se mer info och anmäl er här.


Titta gärna in på våra förbundsponsorers hemsidor.

Information och länkar hittar du här.

Hör gärna av dig med dina frågor och funderingar eller idéer kring utvecklingen av svensk elitorientering eller vår landslagsverksamhet!

 

Vi hörs och ses snart igen!

/Håkan, Kalle, Thierry och Erik

 

Kontakt:
Håkan Carlsson 073-6922731
hakan.carlsson@orientering.se

Kalle Dalin 070-3050312
kalle.dalin@orientering.se

Thierry Gueorgiou
thierry.gueorgiou@orientering.se

Erik Mattsson 0730-540561
erik.mattsson@orientering.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.