Läs SBK Medlemsinfo i din webbläsare.                                              Avsluta prenumerationen

Klicka på loggan för att komma till vår hemsida

SBK Medlemsinfo

Informationsbrev till medlemmar i Svenska Brukshundklubben


Hej alla hundvänner!

Det är en märklig tid vi lever i. Så här inför sommaren vill jag passa på att önska er en fin sådan. Jag hoppas att ni alla mår bra och har fått behålla hälsan. Det är ändå det som är det viktigaste. Ta hand om er själva och era hundar och se till att vistas mycket ute i sommar.

Vänliga hälsningar,
Therese Palm
Generalsekreterare SBK

Ge mig tips för SBK-medlemsinfo >>

Therese och Flex

Med anledning av coronaviruset

Sammanfattning av all aktuell information om hur SBK:s verksamhet påverkas av Corona, samt länkar till ytterligare och ibland fördjupad information, hittar du här.


Semestertider på förbundskansliet

Under sommaren stänger telefonväxeln fredag 3 juli klockan 12 och öppnar igen måndag 3 augusti klockan 10. Du når personalen på direktnummer eller mejl under förutsättning att de arbetar. Glad sommar önskar förbundsstyrelsen och kansliet.

Här hittar du direktnummer till kansliet.


Agriastipendiet

Svenska Brukshundklubben och Agria Djurförsäkring har utsett 2019 års stipendiater. Årets klubb, Årets utbildare, Årets tjänstehundsekipage och Årets eldsjäl hittar du här.


Duktig Hund och Duktig Valp

Genom att diplomera din hund till en Duktig Hund och/eller Duktig Valp visar du omgivningen att du har en duktig och välfungerande hund. Som ett bevis på detta erhåller du ett diplom och en scarf med trycket "Duktig Hund" i den färg som motsvarar er kunskapsnivå och diplom och en rosett till din Duktiga Valp.

Mer om våra kurser hittar du här.


Sund med hund

Tävla tillsammans med din klubb om att bli den mest fysiskt aktiva klubben. Ta del av träningspass och spring löplopp på distans. Mer information hittar du här eller hos din rasklubb eller lokala brukshundklubb.

Nu finns Aktivitetsleken Sund med hund UNG i SBK-shopen. Kortleken innehåller friskvårdsövningar anpassade för barn och ungdomar. Du kan även se filmer på övningarna via SBK utbildning på Youtube.


Hundmarschen 2020

Den 13 september marscherar vi tillsammans med våra hundar en mil i det natursköna området Fjällnora utanför Uppsala. Tipspromenad och möjlighet att prova på tjänstehund erbjuds.

Läs mer om eventet här.


Agrias hundpromenad

Den 13-14 juni kan du delta i Agrias digitala hundpromenad till förmån för de hemlösa hundarna på hundstallet. Läs mer om eventet här


Nya djurskyddsregler för hund- och kattägare

Den 15 juni börjar nya djurskyddregler gälla. Reglerna gäller för hund- och kattägare, branscher och verksamheter som riktar sig till hund- och kattägare samt tjänsteverksamhet som använder hundar. 

Läs mer om de nya djurskyddreglerna här


Gilla oss på Facebook

Ta del av kul och aktuell information som du kan vara med och kommentera genom att gå med i vår facebook-grupp.

Svenska Brukshundklubben på Facebook >>

Brukshundklubbens facebook-grupp

Våra samarbetspartners:


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är eller har varit medlem i Svenska Brukshundklubben.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.