Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Så här når du oss:


Innesäljare, order och ekonomi
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
Christofer Hahne 08-645 10 75 

Säljare
Stefan Hansson 0766-34 52 38

VD, utbildnings- och konsultfrågor 
Patrik Woss 0702-17 22 60


 

Kommande öppna utbildningar:

Ons 2/4 0900 Koordinator, Sthlm

Tors 3/4 0900 Grundkurs, Sthlm

Tors 3/4 1300 Repetition, Sthlm

Ons 15/4 0900 Grundkurs, Malmö

Ons 15/4 1300 Repetition, Malmö

Tors 16/4 0900 Koordinator, Malmö

 

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har långsiktigt valt att utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av Armeka. Vi fyller på med fler goda exempel allt eftersom. Nya företag kommer att presenteras löpande i kommande säljbrev.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Dectron

***

 

   

Hej alla ESD-intresserade! 

I månadens nyhetsbrev tänker jag bli lite personlig och komma med en pekpinne om kvalitetsarbete. Dessutom skriver Lena Norder, VD för Svensk Elektronik, om samarbetets fördelar. Armeka jobbar nära och stöttar arbetet i föreningen Svensk Elektronik. Är ni inte medlemmar så se till att bli det!

Time bomb?

I förra brevet beskrev min kollega Stefan sina tankar om hur man bör ta ansvar för ESD-skyddet runt sin - eller sin kunds - produkt i hela kedjan. Jag har pratat med en hel del kunder om detta under de senaste veckorna och även genomfört rent praktiska insatser ute på fältet. Det glädjer mig att många tagit till sig Stefans tankar om det som vi kallar Armeka Sense.

Jag själv kallar det sunt förnuft. 

Eller om man vänder på det, att bygga in latenta fel i produkter är inte sunt. Jag brukar skoja på utbildningarna om att "bara för att jag har en uppladdad fleecejacka på mig kommer inte alla era mobiler att gå sönder" - konstpaus - "men det skulle ju kunna hända". Det är så du som företagare måste tänka. Vill du ta risken, vill du att dina kretskort ska komma felaktigt förpackade i bara lågladdande plast för att spara fyra spänn per kort?

Det är nämligen inte dyrt att göra rätt. Men historien visar gång på gång hur dyrt det blir att göra fel.

Jag tror inte att "marknaden" väljer att göra fel med flit eller för att aktivt sabba produkter men jag blir förvånad över hur ofta jag ser felaktig hantering och felaktiga förpackningar. I de allra flesta fall får jag svaret "vi trodde att...".

Vi på Armeka jobbar hela tiden med att hitta och eliminera felkällorna. Hos dig, din kund eller hos din leverantör. Om vi alla hjälps åt och pratar - helst samma språk - med varandra så kommer vi att minska kostnaderna. Ring oss så tar du första steget.

Svensk Elektronik – nu kraftsamlar vi!

Branschorganisationens Lena Norder beskriver här hur man vill utveckla branschen genom samarbete:

Vi hjälper dig och ditt företag - tillsammans stärker vi hela branschen! Här får har du ett nätverk fyllt av engagemang och affärsmöjligheter, med kraft att påverka konkurrenskraften i branschen. Du är väl med?

Ett exempel på det vi gör inom föreningen är de råd om ESD som vi tagit fram, där Armeka m fl medlemsföretag har slagit sina kloka huvuden ihop för att ge stöd till kvalitetsarbetet i branschen. Du hittar Goda Råd om ESD på vår hemsida. En mer innehållsrik checklista för ESD finns också, men på de medlemsinterna sidorna.

Vi har mycket på gång. Just nu arbetar vi intensivt med en ansökan till myndigheten Vinnova med målet att få dem att göra kraftfulla satsningar på elektronik – det rör sig om 10-50 miljoner kronor i minst 3 år som ett fåtal utvalda strategiska områden ska få. Vi menar att en satsning på elektronik är strategiskt viktig för Sverige AB.      Tillsammans med Acreo m fl skriver vi nu på en ansökan som ska vara inne den 7 mars. (Beslut av Vinnova väntas i maj)¨.


De uppskattande orden om Armekas insatser gläder mig naturligtvis. Men viktigare är att ni som inte ännu är med går med. Detta är inte en branschorganisation vilken som helst. Här händer saker. Det goda arbetet med att förbereda för en kraftfull satsning på elektronik med stöd av Vinnova kommer med stor säkerhet bli en verklighet. Läs mer om detta på smartarelektroniksystem.se.

 

Patrik Woss, försäljningschef Armeka, patrik@armeka.se, 0702-17 22 60
                      

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.