Läs SBK Medlemsinfo i din webbläsare.                                              Avsluta prenumerationen

Klicka på loggan för att komma till vår hemsida

SBK Medlemsinfo

Informationsbrev till medlemmar i Svenska Brukshundklubben


Nyheter på Brukshundklubben

Mer och mer forskning visar hur viktig hunden är för ett bra mående. En ny svensk studie har undersökt orsakerna bakom hundens hälsoeffekter. Den visar bland annat att ha hund med på jobbet minskar stressen och är därmed väldigt bra för människans välbefinnande. Och du har väl inte missat att vi är 25 organisationer som deltar i kampanjen Friluftsliv ger Folkhälsa under 2017. I kampanjen vill vi visa på hur brett friluftsliv är och också berätta vad friluftsliv betyder för den enskilda personen. Du hittar mer information om kampanjen på facebook. Att ”Hundar GÖR skillnad” stämmer verkligen!

Hälsningar
Catrin Fernholm
Generalsekreterare 

Ge mig tips för SBK-medlemsinfo >>

Catrin Fernholm och Daatje

Certifierade assistanshundar för psykisk hälsa

Från och med januari 2017 certifierar Brukshundklubben assistanshundar för psykisk hälsa. Efterfrågan på denna typ av hund är stor och effekterna av assistanshundar i detta avseende är påfallande och har påvisats i många sammanhang. Detta vill vi ta vara på och utveckla.


Regler för Lydnadsklass 3

På grund av vissa internationella ändringar i reglerna för lydnadsklass 3 finns dessa ännu inte att köpa i shopen. Så fort de är fastställda och tryckta kommer de finnas till försäljning i SBK-shopen. De tidigare fastställda reglerna för lydnadsklass 3 finns här.

Klicka här för att komma till SBK-shopen


Tävlingsbok

Anmälan till tävling

Svenska Brukshundklubben har en framtagen tävlingsbok som ska användas vid tävlande i IPO, Mondioring, IPO NS och i lydnadens klass 3. Beställning av tävlingsboken sker här.

Om du tävlar i någon av Svenska Brukshundklubbens grenar är det viktigt att då och då kolla över ditt konto i SBK Tävling. Uppdatera kontaktuppgifterna så att de är giltiga och arrangörer av tävlingar kan nå dig.


Restriktioner för lösa hundar

Under tiden 1 mars till 20 augusti ska hundar inte springa lösa där det kan finnas vilt. Under resten av året ska hundar hållas under uppsikt och förhindras från att driva eller förfölja vilt.

Det är viktigt att vi som är hundägare följer detta för att värna om vilt som har ungar under den här tiden.

 


Fokus på våra funktionärer

Bland de medlemmar som Svenska Brukshundklubben har finns det många duktiga funktionärer som lägger tid och engagemang på att utveckla och driva vår förening.

Funktionärer jobbar ideellt med allt från att sitta i styrelser till att hålla kurser, arrangera tävlingar, klippa gräsmattor, arrangera uppvisningar och mycket mer. Utan dessa eldsjälar skulle vi inte vara den fantastiska organisation som vi är idag.

Läs mer om några av dessa eldsjälar på vår hemsida.


Gilla oss på Facebook

Ta del av kul och aktuell information som du kan vara med och kommentera genom att gå med i vår facebook-grupp.

Svenska Brukshundklubben på Facebook >>

Brukshundklubbens facebook-grupp

Våra samarbetspartners:

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är eller har varit medlem i Svenska Brukshundklubben.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.