Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Januari 2021


God fortsättning på det nya året! 

En god nyhet är att Konstnärscentrum nationellt fått krisstöd, 1,1 miljoner, från Kulturrådet. Som en del av er kanske sett på Facebook, Instagram och hemsidan söker vi nu en nationell verksamhetsutvecklare för utbildning, marknadsföring och digitalisering.

Tjänsten är en anställning på 50 % i elva månader från och med 1 mars 2021, med eventuell möjlighet till förlängning. Då vi är en verksamhet som utgår från konstnärers behov vill vi se en person med yrkeserfarenhet inom bildkonstområdet på tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, social och organiserad, med lyhördhet för hur behov kan se ut i olika sammanhang. Då vi är en liten verksamhet krävs självständighet i arbetet.

Arbetsuppgifter: Organisering och administration av våra befintliga medlemsutbildningar i hela landet, samordning och utveckling av marknadsföringsinsatser riktade till beställare av konst i offentliga rum, arbete med digitaliseringsinsatser för bildkonstnärer. Arbetet sker i tät samverkan med Konstnärscentrums nationella ordförande, och i dialog med våra fem regionala förbund.

Krav: Konstnärlig utbildning och yrkeserfarenhet på bildkonstområdet. Hög kunskap inom projektledning och budgetarbete. Mycket god skrivförmåga. Digital kompetens.

Meriterande: Erfarenheter från kulturpolitiska sammanhang, arkitekt- eller byggbranschen, arbete med offentliga gestaltningsuppdrag. Erfarenhet från olika geografiska områden med skilda förutsättningar.

Konstnärscentrum är en medlemsorganisation som möjliggör konstnärliga uppdrag och kunskapsutveckling för yrkesverksamma konstnärer. Vi har drygt 1200 medlemmar och är verksamma i hela landet. Verksamheten har länge varit helt uppdelad mellan våra fem regionala förbund, men nu sker en utveckling mot större samordning och delning av gemensamma resurser.

Maila oss en presentation av dig själv och en beskrivning av varför du skulle passa för tjänsten, utifrån din bakgrund, dina erfarenheter och hur du skulle ta dig an uppdraget!

Max 2500 tecken

Svar senast 15 januari till:

anna.ridderstad(at)kcost.se


Projektmedel och idéskiss

Ansökningar till vårens utdelning ska vara inlämnade senast den

15 april, mer info och blanketter på hemsidan.


Utlysningar

Västernorrland, projektstöd, ansök senast 20/1.

Sök här

Västerbotten, kulturstipendium, sista ansökningsdag 12/2.

Sök här

Utställningsplats hos Galleri KC, Konstnärscenrum Väst. Ansöka mellan 15- 28 februari.

Mer info

Open Call X-sites 2021, Kontnärscentrum Väst

Läs mer på landart.se


Hälsningar från styrelsen!

facebookinstagram

kontakt@kc-nord.org | www.kc-nord.org

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.