Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 Så här når du oss:

Utbildnings- och konsultfrågor 

Patrik Woss 0702-17 22 60

Innesäljare, mätansvarig, order och ekonomiansvarig
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 

                         ******
Höstens öppna utbildningar:

Koordinatorkursen, 
09:00 - 16:30 (lunch och kaffe)
Stockholm Tisdag 12/9

Göteborg Tisdag 19/9
Linköping Tisdag 17/10
Malmö Tisdag 24/10
Jönköping Tisdag 7/11
Göteborg Tisdag 14/11
Västerås Tisdag 21/11
Stockholm Tisdag 5/12

Grundkursen,  

09:00-12:00 (kaffe ingår)
Stockholm Onsdag 13/9

Göteborg Onsdag 20/9
Linköping Onsdag 18/10
Malmö Onsdag 25/10
Jönköping Onsdag 8/11
Göteborg Onsdag 15/11
Västerås Onsdag 22/11
Stockholm Onsdag 6/12

Repetitionskursen, 
13:00-15:00 (kaffe ingår)
Stockholm Onsdag 13/9

Göteborg Onsdag 20/9
Linköping Onsdag 18/10
Malmö Onsdag 25/10
Jönköping Onsdag 8/11
Göteborg Onsdag 15/11
Västerås Onsdag 22/11
Stockholm Onsdag 6/12

                    ******

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion regelbundet genomförs. Och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.


Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Cabinova

Fagerhults Belysning AB 

 

 

Hej alla ESD-intresserade!

1. ESD och vården igen
2. Armeka & ESD-golv
3. Armeka & nya skyddsskor
4. Rabatterad jonpistol
5. Höstens ESD-utbildningar

1. ESD och vården igen
Tid efter annan inträffar incidenter inom sjukvården som är ESD-relaterade. Senast har vi uppmärksammat en händelse där besök av anhöriga medförde problem. "En anhörig till patienten kom och hälsade på. När den anhöriga tog i patienten för att hälsa så fick den anhöriga en rejäl stöt och övervakningsutrustningen slogs ut. Ingen personskada skedde. Innan detta skedde så fick en undersköterska 2-3 små stötar när hon tog hand om patienten."..." På aktuell patientplats användes inte den nya dubbelisolerande kabeln som skall motverka ESD-problem".   Reidarrapport 02245. Här har vi på Armeka för övrigt personal med egna erfarenheter av en liknande incident vid sjukhusbesök.

 
Förra året drabbades en patient under en operation på ett otrevligt sätt. "Här har personal på både Iva och röntgen verkligen försökt att undvika urladdning/statisk elektricitet genom att själva avleda genom att med en hand hålla i metall på pendeln samtidigt som de drar ut röntgenkassettpåsen med sin andra hand (inte så ergonomiskt). Utan att de har kontakt med sängen/patienten fås ändå en urladdning vid sidan om sängen som är så stark att den slår ut "NN"-utrustningen (mikrosensor inne i huvudet + kabel med sensor utanför huvudet)." Reidarrapport 02132.
 
Muntlig information från fältet visar också att visa tryckgivare är särskilt känsliga för urladdningar. Det finns en hel del att bevaka. Kanske just ditt sjukhus har behov av grund- eller repetitionsutbildning? Om så eller om du har någon fråga rörande ovanstående kontakta gärna Peter hos oss.

2. Armeka & ESD-golv
ESD-golv har vi på Armeka historiskt på många sätt varit inblandade i. Levererat hela golv, besiktningar, mätningar mm. Nu har Armeka tecknat samarbetsavtal med Forbo Flooring AB.

Bland annat skriver försäljningschefen Per Lundberg så här.

"För att vi ska få bättre förutsättningar att sälja våra ESD-produkter Colorex EC, Colorex SD, Colorex Basic Plus och Colorex R11 Plus har vi tecknat ett samarbetsavtal med Armeka AB. Genom detta samarbete är tanken att Forbo och Armeka ska bli en stark och pålitlig leverantör av ESD-golv på den svenska marknaden." Vidare skriver Per "Armeka ger telefonsupport till golvläggare om behov föreligger. Efter installation genomför Armeka mätningar enligt IEC 61340 och protokoll lämnas till av Forbo utsedd handläggare."

Har ni specifikt behov av annan typ av golv kan Armeka fortfarande leverera detta trots vårt samarbete med Forbo Flooring AB

3. Armeka & nya skyddsskor
Vår huvudleverantör i Finland har fått nya ägare och då passar vi på att öka antalet leverantörer. Det är det familjeägda italienska företaget Giasco. De håller kvalitet till vettiga priser och är dessutom duktiga på ESD-skyddsskor. Sortimentet (under ständig uppbyggnad) finner ni i webshopen här.

4. Rabatterad jonpistol
Vår jonpistol BBZ-E "Bazooka" är rabatterad på grund av att modellen utgår. Passa på nu, först till kvarn! För pris och mer information klicka här.

5. Höstens ESD-utbildningar
Höstens öppna utbildningar finner du i vänsterspalten. Bokningar kan ni göra via vår webshop här, ringa oss på 08-645 10 75 eller skicka ett mail till info@armeka.se.

Första tillfället för repetitionsutbildningar via websändning blir under hösten – tisdagen den 26 september kl. 10:00-12:00. Bindande anmälan senast den 12 september. Tekniken vi använder för sändningen är Skype för företag.
En kort demo som visar hur det kan se ut finner ni här. Har ni frågor, kontakta oss på 08-645 10 75 alternativt info@armeka.se.

Ha en skön sommar!
Christofer Hahne, Armeka AB - 08-645 10 75 - christofer@armeka.se

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.