Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 Så här når du oss:


Innesäljare, order och ekonomi
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 

Säljare

Stefan Hansson 0766-34 52 38

VD, utbildnings- och konsultfrågor 

Patrik Woss 0702-17 22 60
 

Kommande öppna utbildningar:

Ons 14/5 0900 Grundkurs, Malmö

Ons 14/5 1300 Repetition, Malmö

Tors 15/5 0900 Koordinator, Malmö Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätvagnskonceptet frekvent används och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.

Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Dectron

Cabinova


***
 

   

Hej alla ESD-intresserade! 

Nu är det dags igen! Tiden flyger fram emot sommar denna vår. Det är väl så det är när man har roligt på jobbet. Vi på Armeka har roligt ihop med våra kunder just nu. Det känns som vårt sätt att lyfta ESD-skyddet från teknik till ekonomi är rätt. Allt fler börjar se till helheten.

Passa på att utbilda - Malmö härnäst!
Kunskap är skydd skrev jag senast och sedan dess har vi genomfört två koordinatorutbildningar och snart är det dags för våra utbildningsdagar i Malmö. Till vänster ser du kommande öppna utbildningar. Via länkarna hittar du även höstens öppna. Det är ett gott tecken och en fingervisning om konjunkturläget att företagen ser över sin kompetens. Att vi har så mycket bokat inför hösten är ovanligt så tidigt som i april.

Extra koordinator i Uppsala i juni
På "customer request" som det heter så planerar vi att genomföra en extra koordinator. Bokning pågår just nu, hör av dig till Stefan Hansson på 0766-34 52 38 och meddela ditt intresse! 

Armeka lämnar Nordiska ESD-rådet
I en värld där kunderna kräver resultat och vår närvaro i allt högre grad har Armeka nu valt att lämna den ideella föreingen "Nordiska ESD-rådet". Vi kommer att fokusera på samarbete med SEK TK101 - där arbetet med ESD-standarden IEC 61340 bedrivs - och arbetet i SE, Svensk Elektronik, där utvecklingen och konkurrenskraften för Svensk elektronikindustri ligger i fokus på ett mer affärsinriktat plan. 

Typmärkning av ESD-skydd
Vid senaste mötet hade just NER en fråga uppe om typmärkningar av skyddsprodukter uppe, dvs ESD-godkännande, som det vardagligen - lite felaktigt - kallas. Att produkterna ska uppfylla standarden och göra sitt jobb är nog alla överens om, men vi på Armeka som årligen genomför tusentals mätningar av praktiskt ESD-skydd, dvs produkternas funktion ute i industrin, vet att en gul knapp och ett "certifikat" inte är någon garanti.

Armeka väljer att sätta varje skyddsprodukt i ett sammanhang, dvs vagnen ska fungera ute hos dig under dina förutsättningar. Man får tycka olika, det är viktigt att poängtera men för oss är dina produkters skydd så viktigt att vi vill veta att det fungerar. Inte att du har ett papper på att en stolstyp en gång i tiden fungerade i en testsituation.


 

Det var det hela för nu. Ring oss så hjälper vi dig till en bättre produktionskvalitet.

Jag tar gärna emot synpunkter på det jag skriver, hör av dig! 

 

Patrik Woss, VD Armeka, patrik@armeka.se, 0702-17 22 60
                      

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.