Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mars 2021

Hej!

Efter ett år med en pandemianpassad verklighet är det svårt att ladda om för de flesta. Men inte för de skolor, skolledare och lärare som testar med oss. Att testa något nytt, att utvecklas tillsammans med ett edtechbolag och att tanka in digital kompetens blir för testande lärare ett sätt att orka med en slitig vardag.

Är du skolledare med utvecklingsansvar är det ett fungerande sätt att i små steg ta dig an arbetet med skolans nationella digitaliseringsstrategi.

Våra tester vilar på vetenskaplig grund och om det berättar Fil Dr Anna Åkerfeldt mer om.

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare  


Att välja digitala lärresurser på vetenskaplig grund

-Att välja och värdera digitala lärresurser kommer att bli en alltmer viktigare uppgift som du som lärare och skolledare kommer att ha. Det säger Anna Åkerfeldt, fil Dr i Didaktik, som forskar på undervisning och digital inlärning.

I detta Youtube-klipp berättar hon om bakgrunden till varför Swedish Edtest, som bygger på en vetenskaplig grund, är en så viktig satsning just nu och hur du bäst kan förbereda dig inför ett test.


Vässa din digitala kompetens

Nu är det dags att välja någon av de 41 digitala lärresurser som vill testa med dig som förskollärare, lärare och kursledare.

Det finns allt från systematiskt kvalitetsarbete på förskolan till samarbete i distansundervisning. Nu har du chansen att träffa dem, planera test och utveckla din undervisning med hjälp av digitala lärresurser. Besök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedinyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.