Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nummer 4 2020

Årrenjarka 3-5 juli 2020

Johan Litens vinkar av inför hemfärd

 

Genomförandet av årets Fly-In var av kända orsaker mer osäkert ända in i det sista. Helgen innan hade trots allt flera flygplan samlats för att inleda Fjällflygveckan mer eller mindre som vanligt. Kanske inte lika många flygplan men ändå. Många anlände tidigt, redan onsdag den 1 juli till Årrenjarka och fortsatte ut i fjällvärlden nästa dag, medan andra kom inflygandes under lördagen för att stanna över dagen. Flygrörelserna var många. Totalt kunde vi räkna ihop 12 flygplan alltifrån Seth´s Sea-Ray till Tomas Beaver.

I huvudsak fint väder, som vanligt måste det sägas, vilket bidrog till fina flygningar överlag. En större grupp flög ut från Årrenjarka på torsdag och återkom senare på fredag eftermiddag efter en övernattning ute.

Under lördagen flög olika grupperingar ut för att återsamlas senare under eftermiddagen och inför den traditionella gemensamma middagen. En grupp på 6 flygplan flög till Övre Luoittaure och la till vid den fantastiskt fina sandstranden i väster. En del provade på fiskelyckan och det gav utdelning i vart fall för Magnus Karlsson vår samordnare för träffen. Under de ca 30 min han fiskade hade han napp i vart och vartannat kast. Hemligheten ?, ring Magnus så berättar han vilket bete som fungerar de flesta gångerna i den här delen av fjällvärlden.

Det var ett färre antal än vanligt som åt middag på lördag kväll men de som kom hade en trevlig kväll, åt god mat som vanligt och vi blev kvar länge. Till slut och förmodlige till glädje för personalen 😉lämnade vi bygget ca 21.30 men en del fortsatte till in på småtimmarna hos Peter Jonsson och Gunnar Pettersson som anslöt från Luleå Boden Flygklubb med en Husky.

Nya flygplan som anslöt vid detta tillfälle var Christer Larsson Maule 4, Mikael Östling C180, Seth Hedström, Sea-Ray, Dimitri Karpenko, Glasair, Mikael Juhlin Super Cub, Peter Jonsson och Gunnar Pettersson Husky samt Per Eriksson C185.

Övriga Tomas Söderman, Beaver, Christer Edsholm Lill-Cub, Magnus Karlsson Rans S6, Johan Litens C185, Per-Åke Hedlund C180. (OBS ! Kan ha tappat bort namn på ett antal copilots )

Gun och Lasses Årrenjarka är ett helt kapitel för sig. Fantastiskt välordnat, boende efter behov alltifrån tältning och vanliga rum till mycket lyxiga stugor med gott om utrymme. >För att inte tala om deras restaurang och receptionsbyggnad. Årrenjarka har även en stor byggnad för rätt stora konferenser. Maten, den håller en egen klass för sig och följer den Lappländska traditionen. Den måste smakas.

Tack till Magnus för att han håller i och även till Gun och Lasse för deras service i allt. Slutligen och inte minst tack till alla som kom till Årrenjarka för detta Fly-In. Träffen består av människor med stort och trevligt flyghjärta som lyfter hela träffen.

Vid pennan

Per-Åke Hedlund

Det börjar närma sig Idre Fly-In den 21-23 augusti !

Är flygplanen tankade och genomgångna, allt packat och humöret på topp inför en spännade weekend? det är fortfarande möjligt att anmäla sig. I detta nu finns det platser kvar på hotellet. I tidigare utskick finns alla detaljer om möjliga boenden. 

Jag vill också påminna att det finns 1600x30 meter nylaggd asfaltbana om det är så att man anländer med hjulflygplan.

Styrelsen har dessutom beslutat att bidra med 500 kronor i bränslepengar/sjöflygplan som kommer till Idre. Dessutom får nya medlemmar fritt medlemsskap för 2021. 


Förnya eller gradera upp språkbehörigheten för er RT

Filip Nilsson har behörighet att förnya/gradera/ upp språkbehörigheten på ert RT tillstånd. För medlemmar i SSA kan han göra detta via Zoom till det förmånligaste priset hittills - dvs gratis! Ring Filip på 070-608 41 00

 

Ordföranden har ordet

Hej

Planeten började snurra åt fel håll men har nu börjat gå åt rätt håll igen.

Pandemin covid 19 har satt det mesta ur spel men inte sjöfyget tack vare gott omdöme hos sjöflygarna. Vi i SSA jobbar oförtrutet mot målet att försöka få fler att ägna sig åt vårt intresse-sjöflyg.

Inom SSA har vi framför oss ett Fly In i Idre 21-23 aug, som vi hoppas blir välbesökt av bade Svenska sjöflygplan som av Norska o Finska vänner.

Vi är nu nästan i mål med jobbet att få fram  underlag till rimliga försäkringar för sjöflygplan och ska börja kontakta försäkringsbolagen för premieofferter. Bränslefrågan är på gång att ta form med en tankanläggning på Åre Molanda/Järpen förhoppningsvis till vårsäsongen 2021.

Code of conduct eller kvalitetsstyrning vad avser flygsäkerhet kommer återigen att prioriteras av SSA, sunt förnuft är ledordet.

För att stimulera intresset för SSA erbjuder vi nu fördelaktiga medlemsförmåner, se nedan.

Jag tycker att det är roligt att få förtroendet att vara ordf. i SSA och ska tillsammans med övriga i styrelsen sträva efter att lyfta SSA till högre höjder. Tack tidigare styrelse för ett bra jobb.

 

Filip Nilsson, Ivösjöns sjöflygbas  Skåne.


Inga P-automater här inte....

Farbröder spekulerar - vad var stallfarten med 3 steg klaff på 185:an nu igen?

Fickparkering i fjällen

Det behövs många för att lägga ut

....och var är skidorna, snön ligger ju kvar?

Inte ett Fly-In utan Dimitris "Guling"

Ibland är livet bara 10 av 10 möjliga

Samtliga bilder (utom på ordförande) tagna av Per-Åke Hedlund

Ansvarig utgivare: Filip Nilsson, ordförande SSA, 0706-084 100

ivoclack@gmail.com

Redaktör: Robert Wagner, 0709-647 637

flygrobert@gmail.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.