Välkomna IKEA IT, CGI, Palantir och Videum Science Park | ALMI vill stötta nätverket | Växjö kommuns rekryteringskampanj Få ett rikare liv i Växjö | Så gick Digitala veckan 2017

Visas inte meddelandet korrekt? Se det i webbläsaren

God morgon!

I veckan passerade vi 50 medlemmar i föreningen. Varmt välkomna IKEA IT, CGI, Palantir och Videum Science Park!

IKEA känns onekligen som en milstolpe i o m att de är det första stora industriföretaget som tagit steget till medlemskap - viktigt för vår förståelse av att vi är relevanta inte bara för IT-folket.

I detta nummer berättar vi bland annat om studerande med kunskaper inom nätverk, klient server, hårdvara, IT-säkerhet, Linux, service och support, ITIL och programmering som söker praktikplatser. 

Trevlig helg,
Las Hornborg, projektledare, IEC


Efterlysning: framtidens utvecklare vill lära känna dig

Framtidens utvecklare står nu inför sin sista tunga uppgift. Det har blivit dags att ta första steget ut i verkligheten och känna sig för. Är det här i Linnéregionen jag vill satsa min framtid? Är det verkligen inom programutveckling? Hur bråttom ska jag ha – ska jag satsa på jobb nu eller läsa vidare? 
LÄS MER


Catharina Värendh, ALMI: Den digitala sektorn är mycket viktig för Kronobergs län

Catharina Värendh, VD, ALMI Företagspartner Kronoberg

– I första hand vill vi stötta nätverket

Almi arbetar för att öka konkurrenskraften för företagen i länet och vi är övertygade om att kontakter och samarbeten utvecklar företag. Förutom att samarbetet i IEC utvecklar de digitala företagen är dessa företag oerhört viktiga som resurs för företag i andra branscher. LÄS MER


Få ett rikare liv i Växjö

Just nu är det gott om lediga jobb inom IT och teknik i Växjö-regionen och det är något som ser ut att fortsätta under överskådlig tid. Regionens IT-företag kommer att behöva anställa åtminstone 1 000 personer de närmaste åren och därför hjälper nu Växjö kommuns näringslivskontor till med att locka människor att flytta till Växjö. LÄS MER

Thomas Karlsson, Näringslivschef, Växjö kommun

Så gick Digitala veckan 2017

Ambitionen för årets Digitala vecka var att göra mycket med mindre insats och så blev också utfallet. Trots en tämligen modest budget har Digitala veckan 2017 inte uppfattats som nerskalad. Vår bedömning är att Digitala veckan 2017 blev en mycket lyckad satsning! LÄS MER.

Föreningen håller som tidigare nämnts på att inrätta ett antal arbetsgrupper, varav en som har fokus på Digitala veckan. Inför DV 2018 kommer därmed medlemmarna att styra upplägg och innehåll.


Fler hos er som ska ha dessa utskick?


facebooktwitterlinkedin

IEC arbetar för att göra Linnéregionen till norra Europas mest attraktiva IT-region.
Läs mer på 
iec2020.se.  

Med stöd från:

Om du inte önskar ytterligare medlemsinformation i närtid kan du klicka här

För att avsluta ALLA framtida inbjudningar, nyhetsbrev och övrig information från IEC,
skicka ett mejl med rubriken "Avsluta"