Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 Så här når du oss:

VD, utbildnings- och konsultfrågor 

Patrik Woss 0702-17 22 60

Innesäljare, mätansvarig, order och ekonomiansvarig
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 

                         ******
Vårens öppna utbildningar:

Koordinatorkursen, 
09:00 - 16:30 (lunch och kaffe)

Stockholm onsdag 1/2
Göteborg onsdag 15/2
Linköping onsdag 22/3

Malmö onsdag 26/4
Göteborg onsdag 17/5
Stockholm onsdag 31/5

Grundkursen,  
09:00-12:00 (kaffe ingår)
Stockholm torsdag 2/2
Göteborg torsdag 16/2
Stockholm onsdag 8/3
Linköping torsdag 23/3

Stockholm tisdag 18/4
Malmö torsdag 27/4
Göteborg torsdag 18/5
Stockholm torsdag 1/6

Repetitionskursen, 
13:00-15:00 (kaffe ingår)
Stockholm torsdag 2/2
Göteborg torsdag 16/2
Stockholm onsdag 8/3
Linköping torsdag 23/3
Stockholm tisdag 18/4
Malmö torsdag 27/4
Göteborg torsdag 18/5
Stockholm torsdag 1/6

                    ******

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion regelbundet genomförs. Och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.


Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Cabinova

Fagerhults Belysning AB 

 


Hej ESD-skyddare!


Så har vi kommit fram till årets sista nyhetsbrev. Jag hoppas du trivs med vår information och som vanligt är du välkommen att kommentera genom att höra av dig till mig. Nu kör vi.

1 Alltid hela kedjan. Luftfuktigheten.

Eftersom vi har fått många nya prenumeranter har vi denna gång tagit oss för att informera om saker som ni som är gamla i gemet känner till sedan tidigare. Kylan har kommit igen och därmed det torra inomhusklimatet om man inte befuktar.

Särskilt norrlandssjukhusen har en lång historia med ESD-incidenter. Det finns fortfarande exempel på problem med utrustning som man inte lyckats komma till rätta med. I vissa fall dessutom tyvärr med otäcka tillkommande besvär för patienter. Bland annat med återinstallation av skadade sensorer i skallen som exempel.

Erfarna ESD-skyddare känner väl till RH-fenomenet. Men vi har glädjande nog många nya prenumeranter som är lite nyare i skyddsverksamhet. Och ni kan kanske ha behov av mer insikt om relativa fuktighetens betydelse. Ett i övrigt gott ESD-skydd kan komma att naggas i kanten och inte fungera fullt ut.

Armeka har tagit nya steg för att kunna vara behjälpliga att få hela kedjan att fungera. Vi säljer inte befuktningssystem. Men vi startar ett samarbete med SIBE International AB för att säkerställa att ni alltid kan påräkna en väl anpassad befuktning beroende på hur er anläggning ser ut.

2 Alltid hela kedjan. Utbildning.

Intresset för grund- och repetitionsutbildningar har ökat. Koordinatorutbildningen har sitt stabila intresse sedan länge. Vi har nu lagt in datum för vårens öppna utbildningar och anmälan är öppen. Tidiga bokningar som är inne redan i år – dvs senast 31/12-2016 – belönar vi med 25% rabatt. Passa på att planera din vår! Se kursdatum i vänsterspalten.

3 Alltid hela kedjan. Funktionskontroll.

Vi har tidigare berättat om ökande verkningsgrad med vårt koncept mätvagn (den var redan hög tidigare). Under Q1 har våra nuvarande kunder börjat boka kalendertid vilket känns riktigt bra. Att mäta åtminstone vid ett tillfälle under vintertid är en vettig åtgärd (om man inte har reglerad luftfuktighet i sina lokaler). Jämför resonemanget ovan avseende låg relativ fuktighet.

Främst är det företag med anknytning till försvarsindustrin som mäter regelbundet. Men även andra. Om ni har ett intresse av att veta mer eller få en kostnadsfri demo vänligen kontakta Peter (0708-62 66 03).

4 Alltid hela kedjan. Översyn (enklare eller mer utvecklad).

Inte sällan startar Armeka relationen med en ny kund genom att genomföra en översyn. Det brukar vara ett effektivt sätt att bygga upp ett ESD-skydd i rätt ordning. Inte bara beställa skyddsprodukter och att sen börja bygga upp skyddet. I stället tvärtom. Överväg: Var skall vi börja? Kunskapsuppbyggnad? Få med företagsledningen? Lägga ett golv?

Det finns nästan alltid en vettig (och ekonomisk) linje att följa. Vi med vår kunskap om ESD samt en väldig mängd praktiska erfarenheter ser detta ofta med våra ögon utifrån rätt kvickt. Tag gärna kontakt med oss och vi resonerar möjligheter. Det kostar ingenting mer än telefonsamtalet och några minuter arbetstid. Är värt insatsen.

5 Nya handboken SEK Handbok 454

Vi – och andra – har haft några synpunkter på den. Det är inget vi basunerar ut. Men kontakta gärna mig om du är intresserad av synpunkter.

God jul & Gott nytt år från oss på Armeka!

Till dig som plötsligt åter får Armekas nyhetsbrev
Jag upprepar informationen från senaste brevet, vi genomför en större registervård och det innebär att du kanske helt plötslig åter hamnar på sändlistan. Det kan bero på att du skiftat mailadress och vi missat detta tex. Om du vill avprenumerera är det bara en knapptryck bort, även om vi naturligtvis önskar att du kvarstår. Välkommen tillbaka!

Patrik Woss, VD Armeka patrik@armeka.se

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.