Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 
   

Hej alla ESD-intresserade!Här kommer höstens första nyhetsbrev. Fast det väder som Stockholm bjuder på i dag skulle i alla fall jag kalla för bra sensommar. Vi Armerikaner är naturligtvis lite extra stolta över dagens statsbesök. 


1/ I förra nyhetsbrevet frågade vi: Finns det ESD-problematik inom vården? Det påstod vi att det gjorde. Både problem med elektronik som havererar och även andra incidenter med brand och komfortproblem. Några belysande exempel som inträffat relativt nyligen valde vi att beskriva. Sedan senaste utskicket har det kommit fler rapporter om incidenter. Ett av allvarligare karaktär var ett operationsbord som ¨skenade¨ och inte kunde kontrolleras. Efter konsultationer med tillverkaren skriver rapportören i REIDAR ¨ ESD känsliga komponenter på CPU kort och gränslägesbrytaren har medfört att operationsborden inte har gått att manövrera eller utfört andra handlingar än önskat.¨ Reidar diarienummer 01886.2/ Nu är vi igång igen efter sommarens relativa lugn och vi får löpande förfrågningar om att hålla utbildningar. Vi kommer att uppdatera vår shop löpande med nya kurstillfällen. Vill du utbilda din personal och kanske vara med och arrangera en öppen utbildning så hör av dig till oss!

Närmast i pipan är våra koordinatordagar i Kista, tillsammans med SEK Svensk Elstandard och så i egen regi i Göteborg i oktober. Läs mer genom att klicka in dig i shopen här nedan.

Höstens kurstillfällen hittar du i vår webshop.


3/ Golvet är grunden för ESD-skydd i elektronikvärlden. Armeka har länge jobbat med skor och golv och ställt stora krav på våra leverantörer. Vi har valt finska Laja som skoleverantör av bland annat tekniska skäl som låg nominell resistans i sulan. Eftersom systemet är viktigt så ställs naturligtvis stora krav på golvet och det är med stor glädje som vi kan förhandsnämna tre nya partners på golvsidan. Vi kommer att få en närmare presentation längre fram.

- Gerflor, en tillverkare av plastgolv med olika tekniska lösningar.
- BGS, Som ger oss en bra ESD-yta genom slipning av byggnadens betongplatta.
- CFF, har utvecklat ett nytt massagolv lämpligt för tekniska miljöer, CFF Trim-ESD.

Sedan tidigare arbetar vi med Upofloor och Forbo Flooring när det gäller plastgolv. Vi har nu en väldig bra grund för att kunna leverera den golvlösning som passar din verksamhet bäst. Ska du lägga ESD-golv så ska du börja med att ringa oss!


4/ Arlanda slog igen under fem timmar för ett par veckor sedan. Vi säger inte att det var ett ESD-relaterat fel, men det skulle kunna vara det. Det som vi hittills läst var att "ett kretskort" fallerat och det räcker för oss. Det är viktigt att skydda modern elektronik. Det som skrämmer mest i en sådan här situation är att felet kan ha uppstått var som helst i värdekedjan, från komponent till installation. Det hade ju varit både pinsamt och olämpligt om vi haft "Air Force One" under inflygning.


5/ Goda exempel ur verkligheten. Dessa företag har valt att långsiktigt utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av oss på Armeka. Fler exempel kommer allt eftersom. Ska ditt företag vara med?

                   Olsbergs Electronics - Saab Dynamics - Arrow Nordic Components - Flir Systems

Tack för att du läser vårt nyhetsbrev! Har du frågor eller synpunkter så kontakta mig!
Patrik Woss, försäljningschef Armeka, patrik@armeka.se
                      

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.