Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 Så här når du oss:

VD, utbildnings- och konsultfrågor 
Patrik Woss 0702-17 22 60


Innesäljare, order och ekonomi
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 

Utbildning, Konsultfrågor och produkter. Finland och norra Sverige
Kim Lindedahl  +358-408442501
Kommande öppna utbildningar:

Tis 3/11 Grund, Göteborg

Tis 3/11 Repetition, Göteborg

Ons 4/11 Koordinator, Göteborg

Tors 26/11 Koordinator, Stockholm

Fre 27/11 Grund, Stockholm

Fre 27/11 Repetition, Stockholm

Ons 2/12 Koordinator, Malmö

Tors 3/12 Grund, Malmö

Tors 3/12 Repetition, Malmö

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätvagnskonceptet frekvent används och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.

Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Dectron

Cabinova


 

 

Hej alla ESD-skyddare därute!

ESD-frågan har aldrig varit större än nu känns det som. Traditionella branscher som kemi- och elektronikindustri fortsätter att jobba på. I och för sig jobbar man lite olika mycket i olika företag, men ändå... Det som är glädjande för oss som jobbar med att säkra din process och produkt är den allt större förståelsen för kopplingen mellan att ha ett kvalitetsskydd och ekonomin i företaget. Att strunta i att ta tag i ESD - "syns inte finns inte" - straffar sig i form av kommande kostnader.  

Det är dessutom helt fantastiskt att uppleva hur vi varje vecka får förfrågningar om hjälp från områden som inte tidigare tagit hänsyn till statisk elektricitet. Komfortbehov, minimering av processtörningar samt krav från kunder och leverantörer ökar i alla branscher och vem vill leverera en produkt med inbyggda risker eller jobba i en miljö som inte fungerar.

Vi är beredda och tar med glädje emot alla nya projekt.

Produktionsekonomi
Däremot blir vi fortfarande lika illa berörda när man från "fabriken" konstaterar att man har stora kvalitetsbrister men samtidigt backar på att satsa 10-30000 kronor på att skydda sin produktion. Sådant kortsiktigt tänkande i kombination med att man ibland stirrar sig blind på halva ESD-skyddet och ofta inte ens gör det ordentligt. Att en svart låda eller en rosa påse är hela hemligheten är fortfarande en alltför vanlig missuppfattning ute i verkligheten. I den verklighet där dina kort och produkter hanteras. Har du koll på dina leverantörer?

Vad Armeka står för och gör för dig
Vi lever på att ditt företag producerar med bra kvalitet. Precis som du själv gör. Vi presenterar fakta och vägar framåt för dig. Sedan är beslutet ditt eget. Det farliga beslutet att strunta i skyddet får du själv ta medan vi hjälper dem som vill bli hjälpta.

* Armeka ser ESD-skyddet som en helhet som består av kunskap, logistik och skyddsmaterial. Tar du bort en av dessa delar kan du lika gärna låta bli att skydda din produktion. Vi hjälper dig med helheten.

* Armeka levererar de tjänster och produkter du behöver. Varken mer eller mindre. Rätt ESD-skydd är det som hjälper dig och gör att du tjänar pengar i längden. Vi är företagare som du och som din konsult står vi på din sida och vill detsamma som du.

* Armeka har gjort det tidigare. Vi har en stor erfarenhet av att bygga och underhålla ESD-skydd. Oavsett om du behöver ett fåtal arbetsplatser för service då och då eller om din fabrik rullar treskift ställs samma krav. Vi hjälper dig oavsett storlek på ditt projekt.

* Armeka anser att ESD-skyddet måste fungera långsiktigt. Att enbart göra en punkt- eller panikinsats ger ingen annan effekt än ett hål i plånboken. ESD-skydd kan aldrig reduceras till att vara ett artikelnummer eller ett pris. Vi hjälper dig att förvalta och underhålla din investering i produktionskvalitet.

Nya utbildningslokalen i Västberga invigd
I förra veckan gick den första utbildningen i vår nya utbildningslokal av stapeln. Ett litet men glatt gäng gick en heldagskoordinatorkurs och fick kunskap, gott kamratskap och tårta och lite bubbel. Alkoholfritt alternativ erbjöds men alla tackade nej. 

Syftet med att ha en egen lokal är att underlätta för - i första hand - företag inom dagsreseavstånd att kompletteringsutbilda. Våra öppna kurser kommer att hållas allt tätare och där kan du anmäla det antal du för tillfället behöver. Har du en större grupp så kommer vi naturligtvis ut till ert företag som tidigare. Höstens öppna kurser hittar du till vänster. För dig som jobbar på företag som vi har utbildningsavtal med så gäller som vanligt att det finns fler interna tillfällen i ert bokningssytem.

Nästa nyhetsbrev
Jag utlovade en del praktikfall från industrin men måste tyvärr skjuta på dessa till november-utgåvan. Mitt mål är att det ska bli en rejäl verklighetskoppling. Har du något som du tycker får plats i en sådan utgåva så hör av dig. Vi avidentifierar naturligtvis i den mån du vill. 

Slutligen så lovade jag info om vår ESD-handbok - vår plan för ett lönsamt ESD-skydd i din fabrik - och där pågår arbetet med att paketera informationen. Syftet med den är att den ska ge dig en praktisk väg framåt mot det mål du sätter upp, inte vara en djuplodande upprepning av gammal naturvetenskap. Hårda fakta och handfasta råd. Den ska dessutom vara så prisvärd att du inte låter bli den.


På återhörande i november!

Tack för att du läser våra rader, har du synpunkter så hör du av dig!

Patrik Woss, VD Armeka, 0702-17 22 60, patrik@armeka.se

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.