Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Så här når du oss:

VD, utbildnings- och konsultfrågor 
Patrik Woss 0702-17 22 60


Innesäljare, order och ekonomi
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 


Försommarens öppna utbildningar:

Tis 2/6 Koordinator, Stockholm

Ons 3/6 Grund, Stockholm

Ons 3/6 Repetition, Stockholm

Tis 9/6 Koordiantor, Malmö

Ons 10/6 Grund, Malmö

Ons 10/6 Repetition, Malmö

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätvagnskonceptet frekvent används och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.

Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Dectron

Cabinova
 

 

Våren är i full gång och så även vi på Armeka. Och framförallt våra kunder, bland vilka vi får allt fler bevis på att vårt sätt att hantera ESD-problematiken är vägvinnande. Jag står just nu på Arlanda och skriver det här, på väg till Oslo för ett möte om ESD-standarden IEC 61340. Så sent som i förra veckan fick jag mail från en kund – ett välkänt större svenskt industriföretag – med följande avidentifierade citat; ”Patrik, jag vill bara meddela av Q1 i år har inneburit en minskning på elektronikkassationen på 52% jämfört med Q1-14. Vad roligt att resultatet är så tydligt”. 

Varför standard?
Armeka har valt att engagera sig i standardarbetet inom ESD-skydd för att ligga på förkant när det gäller vad som är på gång och vilka kommande krav vi ska ställa på oss inom industrin. Jag skriver industrin, inte elektronikindustrin, för elektroniken sprider sig.  Standarden är en viktig grundsten i våra utbildningar och framförallt när vi hjälper företag att hitta rätt skyddsnivå och organisation. Det är nämligen det vi gör, vi omsätter ESD-skyddet i praktisk handling och det omfattar så mycket mer än ett artikelnummer och ett pris på en påse eller en skruvmejsel. Att du som leverantör kan ställa krav på underleverantörer och till och med kunder kräver att ni har tillgång till samma regelbok.

Armeka Sense
Är en tjänst där du sprider ESD-kunskap på den nivå du behöver till dina partners i värdekedjan.  Tillsammans med en av oss från Armeka reviderar du och utbildar din leverantör, eller kund. Det spelar nämligen ingen roll vem som skadar elektroniken – det är ändå ditt namn som står på produkten. Läs mer om Armeka Sense och kontakta oss så hjälper vi dig.

Armeka ESD-plan
Det finns mycket att läsa om elektrostatik, i litteratur eller på nätet. Oftast handlar det om detaljer och lika ofta är det en lärobok som på slutet summariskt tar upp ”ESD-skydd i praktiken”. Missförstå mig inte, ESD-skydd i produktion är inte rymdfysik men det räddar rymdteknik.  Armeka levererar ESD-skydd i praktiken och därför är tiden nu mogen att lansera vår väg. Den som gav en halvering av antalet fel hos just den kunden. 

Armeka ESD-plan kommer att kunna vara en lärobok, men är främst tänkt som en handledning för hur du tillsammans med oss bygger det skydd din produkt är värd, nu och i framtiden.  Vi är ett företag som lever på att göra det visst, men om jag inte har fel så behöver ditt företag också en vinst för att överleva. Vi kommer i varje nyhetsbrev att leverera ytterligare ett steg på vägen.  Ett kapitel om du så vill.

Det du får idag här nedan är vår inledning, våra förord för att tala bokspråk. Trevlig läsning.

*******************************************

ESD-skydd är god produktionsekonomi
Den här planen handlar inte så mycket om tekniken och fysiken runt ESD-skydd och elektrostatik. Visst kommer vi att koppla naturvetenskapen till skyddet men det är inte något egenvärde i det utan vi försöker genom att förklara vad som händer skapa en förståelse för hur man skyddar sig.

Armeka har tjugo års erfarenhet av ESD-skydd. Tusentals personer har fått sina kunskaper via oss.  Vi har mätt hundratusentals ESD-värden på allt från golv till handledsband. Vår kunskapsbank är vår styrka och det som gör att vi ser ett uttalat sätt att förbättra för ditt företag.  Vi är förmodligen alla överens om att reducerat antal fel och en hög tillförlitlighet för dina och dina kunders produkter är en god sak. Vi anser att det är mer än så, vi anser att det är nödvändigt att väga in ESD-skyddet i hela kedjan. Trots detta är det – förvånande nog – få företagare som verkligen tar reda på vad det innebär. Naturligtvis är det lätt att bortse från något som inte syns.

Det vi vet och kommer att förmedla i de kommande kapitlen kommer att göra det lättare för dig att förstå vårt resonemang om varför ESD-skydd är lönsamt.  Vi hoppas att du kommer att följa med oss på den resan. Det är rena rama hälsoresan om du hanterar eller äger produkter med elektronik.

Stockholm i april 2015.

Patrik Woss, Armeka AB

********************************

Det var allt från oss för den här gången.  Tjugo minuter kvar till avgång och jag hann. Våren är oerhört inspirerande och vi hinner inte alltid allt vi vill. Jag lovar att försöka hinna ut med nästa nyhetsbrev i mitten av maj. Där kommer första ”kapitlet” i vår ESD-plan och lite nyheter om kommande ESD-standard kryddat med praktikfall från både industri och sjukvård.

Tack för att du läser mina rader, har du synpunkter så hör du av dig!

Patrik Woss, VD Armeka, 0702-17 22 60, patrik@armeka.se

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.