Problem att se nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev
Nr 4-2020


Välkommen till Upphandlingsakuten


Upphandlingsdialog Dalarna samlar sina krafter för att göra vad vi kan i rådande pandemi genom att starta en Upphandlingsakut för både leverantörer och upphandlare/inköpare.

Som företagare kan du få råd och stöd när det gäller offentliga upphandlingar. Vi erbjuder upp till fem timmar gratis rådgivning via Doublecheck AB.

Till dig som är upphandlare/inköpare erbjuder vi upp till två timmars kostnadsfri hjälp via Colligio AB, för att underlätta era upphandlingsförfaranden under rådande omständigheter. Detta för att länets företagare på ett smidigare sätt ska kunna ta del av den offentliga affären.

Läs mer om hur just du kan få hjälp av Upphandlingsdialog Dalarna och Upphandlingsakuten.

 


Var med och tyck till om En dalamodell för en miljömässigt ansvarsfull upphandling

Upphandlingsdialog Dalarna har genom åren lanserat fyra dalamodeller som bland annat bygger på inriktningsmålen i den Nationella upphandlingsstrategin. Nu har vi snart en femte dalamodell klar.

En dalamodell för en miljömässigt ansvarsfull upphandling. 

Med den vill vi försöka nå ut även till politiker och beslutsfattare, eftersom det är där de strategiska besluten fattas. Vill du vara med och påverka det som ska bli Dalarnas rekommendation för miljömässigt ansvarsfull upphandling?

Den 17 september har vi ett rådslag inför En dalamodell för miljömässigt ansvarsfull upphandling.

Rådslaget sker via länk, anmäl dig här så skickas länken ut någon dag innan.


LOU och strategier för framtiden på sex timmar

7 oktober klockan 09.30-16.00 via Skype

Seminariet riktar sig till dig som är förtroendevald eller politiker. Du får en komprimerad version av innehållet i Lagen om offentlig upphandling och veta mer om viktiga strategiska förhållningssätt inom upphandlingsområdet. Medverkar gör bland annat Mathias Sylvan med 20 års erfarenhet av offentlig upphandling.

Detta seminarium skulle ha genomförts den 5 maj men ställdes in på grund av coronapandemin. Programmet kommer att publiceras på nedanstående länk inom kort.

Anmäl dig på UDDs webb. Länk och skickas ut till deltagare innan mötet.

 


Bra att läsa

Vi har under åren tagit fram både statistik, rapporter, förstudier och annat material inom upphandling. På vår webb kan du sortera och söka fram det som just du är intresserad av. Här hittar du till exempel Affärsvärden från den offentliga marknaden i Dalarna från 2016 till 2019, bara att ladda ner!

Upphandlingsdialog Dalarna publikationer


Hållbar upphandling med fokus på byggåterbruk

Webbinar: torsdagen den 10 september klockan 13.15-15.30. 

Genom samarbetsprojektet Dala återbyggdepå, bjuder Upphandlingsdialog Dalarna, Borlänge kommun, Borlänge Energi, Tunabyggen, Hushagen och Dalarnas Försäkringsbolag in till en eftermiddag med fokus på miljömässigt ansvarsfull upphandling. 

Ur innehållet: Den senaste informationen om hur byggbranschen ställer om till en cirkulär ekonomi när krav ställs på återbrukat material i upphandlingar. Lär dig mer om hur dessa krav kan ställas och om hur Dala återbyggdepå blir en viktig del i omställningen. Göteborgs Stad delar med sig av erfarenheter och presenterar upphandlingskriterier kopplat till upphandling av rivning, om- och nybyggnation. Du får höra mer om projektet Återbruk i den offentliga affären på Upphandlingscenter Falun Borlänge.

Tid: 10 september klockan 13.15–15:30

Plats: Digitalt via Teams  (en inbjudan med teamslänk kommer efter anmälan)

Anmälan: Senast 8 september till hanna.bergman@hallbartidalarna.se 


UDD bloggar om upphandling

Sedan hösten 2016 har Kerstin Angberg Morgården jobbat som processledare för UDD. I vår blogg berättar Kerstins om sitt arbete i UDD. 

Blogginlägg: Inte visste jag att offentlig upphandling var så roligt!Upphandlingsdialog Dalarnas nyhetsbrev

Du har fått det här nyhetsbrevet för att du på något sätt varit i kontakt med oss. Vi ger ut 4-6 nyhetsbrev om året. De innehåller inbjudningar till olika seminarier från oss samt omvärldsbevakning kring upphandling.

Vi vill gärna fortsätta att informera dig om vad som händer här i Dalarna inom upphandling. Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet i fortsättningen så klickar du på länken nedan så avslutas prenumerationen.

Här kan du läsa våra nyhetsbrev, avsluta eller påbörja prenumeration

 


Upphandlingsdialog Dalarna är ett forum för att ge stöd och information kring offentlig upphandling.
Det övergripande målet är att fler små företag i Dalarna ska lägga anbud och delta i offentlig upphandling.
Kontakt: Kerstin Angberg Morgården, kerstin.angberg-morgarden@lansstyrelsen.se

Följ Upphandlingsdialog Dalarna på Facebook!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en av våra kontakter eller för att du har skrivit upp dig som prenumerant. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.