Problem att läsa? Se nyhetsbrevet i webbläsaren.


Nyhetsbrev

13 - 2017


Socialdemokrater för tro och solidaritet glöder för fred, frihet och rättvisa.
Vi vårdar solidariteten och slåss mot orättvisorna, gärna tillsammans med dig. Vi vill bygga en hållbar värld där alla behövs, alla får plats och ingen diskrimineras.

Välkommen
som medlem!

Följ oss i sociala medier!

trosolidaritetsbloggen

Kontakt

Box 70403

107 25 Stockholm

08-545 553 30

info@trosolidaritet.se

www.trosolidaritet.se

Besök: Sveavägen 68, Stockholm

Plusgiro 7 56 23-9

 

Sverige måste stoppa alla utvisningar till Afghanistan!

Fler och fler kommer till den nödvändiga slutsatsen att vi måste stoppa utvisningarna till Afghanistan. Tyskland har redan gått före, och i Sverige går nu bland andra Svenska kyrkan, Rädda barnen och Liberalerna ut och kräver ett stopp på utvisningarna.

Socialdemokrater för tro och solidaritet har länge drivit på för en human asylpolitik och gläds åt att frågan väcker brett engagemang. Läs vårt eget ställningstagande här där vi uppmanar Sverige att omedelbart stoppa utvisningarna till Afghanistan.


Järvaveckan bygger broar

Boende på Järvafältet har upplevt att deras tillvaro har blivit mindre trygg de senaste tio åren. Tilliten har urholkats. Därför är politikerveckan i Järva så viktig. Folk får möjlighet att kommunicera med de beslutsfattare som ska företräda dem.

Så skriver Gabriele Winai Ström, ordförande i Tro och solidaritets stockholmsdistrikt i en krönika i AiP med anledning av Järvaveckan. Läs den här!

Socialdemokrater för tro och solidaritet hade en stark närvaro i S-tältet och bland annat deltog vår styrelseledamot Abebe Haylu (bilden)!


50 års ockupation: Gör religion till verktyg för fred

Gör religion till verktyg för fred mellan Israel och Palestina! Så skriver vår förbundsstyrelse i ett uttalande med anledning av att det nu är 50 år sedan junikriget och Israels ockupation av Västbanken, Gaza och Golanhöjderna påbörjades.

Läs uttalandet här!


Lördagen den fjortonde oktober går vårt Framtidsforum av stapeln, med mängder av spännande samtal, paneler och föredrag!

Kom och lyssna på Stina Oscarson, Carl Söderberg, Ulf Bjereld, Ulrika Westerlund och många fler, i samtal om några av sam- och framtidens mest brännande ämnen, som till exempel framtidens folkrörelse, ickevåld och palestinakonflikten, muslimska kvinnors rättigheter, samers rättigheter och miljö, och mycket annat!

Markera på vårt Facebook-event att du vill komma, och håll öronen öppna efter mer information allt eftersom dagen närmar sig!


Sista utropet! Almedalen nästa!

Kommer du till Almedalen i år? Här är vårt program för i år. Hoppas att vi ses!

4 juli 14:30 - Nonviolence and International Law - Tools for a Just Peace in the Conflict on Palestine Läs mer

4 juli 15:30 - Framtidens europeiska migrationspolitik Läs mer

4 juli 20:00 - Lokala politiska samtal - tillsammans beskriver vi dagens och morgondagens Sverige Läs mer

5 juli 10:00 - Vilka krafter utmanar en öppen och demokratisk folkkyrka? Läs mer

5 juli 11:00 - Gaza i våra hjärtan - om blockad, moralpoliser och femtio års ockupation av Palestina Läs mer

 

...Och du, missa inte!

RFSL Gotlands årliga mångfaldsparad är för många en av Almedalsveckans höjdpunkter, men i år tvingas marschen lägga om sitt schema till följd av nazisternas närvaro. Paraden äger rum den 7 juli klockan 16.00. Kom gärna och delta om du är i Visby!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har anmält dig som läsare.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.