Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 Så här når du oss:

Utbildnings- och konsultfrågor 

Patrik Woss 0702-17 22 60

Innesäljare, mätansvarig, order och ekonomiansvarig
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 

                         ******
Vårens öppna utbildningar:

Koordinatorkursen, 
09:00 - 16:30 (lunch och kaffe)

Göteborg onsdag 15/2
Stockholm tisdag 14/3
Linköping onsdag 22/3

Malmö onsdag 26/4
Göteborg onsdag 17/5
Stockholm onsdag 31/5

Grundkursen,  
09:00-12:00 (kaffe ingår)
Göteborg torsdag 16/2
Stockholm onsdag 8/3
Linköping torsdag 23/3

Stockholm tisdag 18/4
Malmö torsdag 27/4
Göteborg torsdag 18/5
Stockholm torsdag 1/6

Repetitionskursen, 
13:00-15:00 (kaffe ingår)
Göteborg torsdag 16/2
Stockholm onsdag 8/3
Linköping torsdag 23/3
Stockholm tisdag 18/4
Malmö torsdag 27/4
Göteborg torsdag 18/5
Stockholm torsdag 1/6

                    ******

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion regelbundet genomförs. Och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.


Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Cabinova

Fagerhults Belysning AB 

 

Hej alla ESD-intresserade!

Patrik är den som normalt skriver våra nyhetsbrevbrev (och det gör han bra tycker vi övriga). Fortsatt kommer vi att alternera mellan olika av våra medarbetare vid tangenterna. Patrik återkommer och det gör vi övriga också. Dels som en avlastning för Patrik men också för att kanske få lite olika upplägg och tankar. Detta brev författas av undertecknad.

Saab och Armeka: Som vi tidigare berättat om har vi ett ramavtal med Saab. Utbildningsinsatser och funktionskontroller. Vi är stolta att detta avtal har förnyats. Tillsammans med Saab vill vi tro att vi bidragit till en ökande koordinering av ESD-skyddet inom koncernen. Ni som är underleverantörer till Saab, hör gärna av er. Armeka kanske kan bidraga till att ni inte riskerar att vara/bli en svag länk i skyddet.

ESD-skydd alltid värt en mässa! För er som är nya i ESD-skyddsarbete kan det kanske vara vettigt att läsa vårt förra nyhetsbrev där vi resonerade om delmängder av hela kedjan ESD-skydd: luftfuktighet, funktionskontroller samt utbildning. Eftersom vi fått så många nya ¨ESD:are¨ belyser vi ibland saker i vårt nyhetsblad, som för en del andra  av våra läsare, kan uppfattas som självklarheter. Det får ni som kan mycket ha ett visst överseende med.

Skyddsprodukter som behåller förmågan över tid: En god bas för skyddsprodukter kan vara att genomföra tester i labbmiljö. Men det räcker inte och är ingen garanti för goda egenskaper över tid. Vi har genom åren förstått att regelbundna funktionsmätningar (mätvagnen) ger bra koll. Inte bara på hur skyddet momentant ser ut. Men även vilka produkter som håller måttet över tid, då månader och år går. Det är produkter med dessa egenskaper som vi ser till att ha i vårt sortiment. De skall mäta rätt och icke ¨åldras¨ i förtid. Tendenser till det fångar vi upp genom återkommande funktionsmätningar. Inte bara Go/No go. Men även registrering och dokumentation av det faktiska mätvärdena. Vilket ger en mycket bra uppfattning om det faktiska läget och en spårbarhet.

Standardiseringsverksamheten (TK 101) blir allt viktigare i en värld som krymper: Vi hoppas att i nästa nyhetsbrev komma med intressant information mer om detta. Inte bara den nya standarden som sådan. Det har vi redan kommenterat en hel del kring. Utan även annat konstruktivt framåt  i arbetet. Vi återkommer i detta.

ESD och vården: Armeka har återkommande kontakter med sjukhusen. ESD-incidenter beskrivs, råd efterfrågas (så sent som häromdagen från ett av universitetssjukhusen) och inköp av skyddsprodukter görs. Däremot är det några månader sedan vi senast såg ESD-bekymmer i avvikelserapporteringen (Reidar). Vi (Peter) tar gärna emot synpunkter och tankar från er på fältet. Det hjälper i hög grad för anpassa kursverksamheten till ert specifika segment. Inte minst då vi utbildar medicintekniker.

Utbildning ja: Armeka utvecklar ständigt utbildningarna. Som en del av detta kommer vi nu under denna månad börja att göra det genom utvecklig av repetitionsutbildning genom att använda webbsändning. Detta innebär att ni kan få utbildningen utan att behöva sända personal externt på kurs. Vi bedömer fortfarande att det bästa resultatet får man genom undervisning ¨öga mot öga¨. Dock tror vi att just repetition kan vara acceptabelt att genomföra med webb-konceptet. Trots allt finns möjlighet till interaktivitet mellan undervisare och kursdeltagare. Även om det inte är lika effektivt som vid den vanliga utbildningsmetoden.

Har ni eventuellt intresse av detta hör gärna av er till oss. (Patrik eller någon av oss övriga Armekaner).

Extrainsatt koordinatorutbildning: Vi har fem platser kvar till vår extra koordinatorutbildning i Stockholm den 14e mars. För mer information och pris läs här. Passa på att anmäla er nu, först till kvarn!

Produkter: När vi besöker era verksamheter ute i landet ser vi ständigt enkla lösningar som ger stora resultat. Ett exempel på detta är klibbmattor som på ett enkelt sätt hjälper er att hålla era skor och vagnar rena för att bibehålla kontaktytan mot ert ESD-golv. För mer information och pris, tryck här.

Trevlig helg hälsar,
Peter Hahne, Armeka AB - 0708-62 66 03 - peter@armeka.se

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.