Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

**** 

 

Vår webshop fylls hela tiden på med nya produkter. Nyheterna hittar du alltid ute i högerspalten

**** 

Standa är vår nya leverantör av ESD-kläder. Produkterna är på väg in i shopen. Katalogen hämtar du här!

Ett stort urval av rockar, byxor och tröjor med stora möjligheter till färgmatchning till ditt företags profil.

**** 

Idea Elecronics känner väl nästan alla igen. Vi är glada att kunna erbjuda testutrustning från dem. Kontakta oss för information!

**** 

Industrigolv Sweden  är vår samarbetspartner när det gäller Stat Grind - det slipade betonggolvet som i många lägen kan vara rätt lösning. Läs mer här och ring oss sedan. Vill du ha en provyta först - det fixar vi!

**** 

Arbergo tillverkar ståmattor i ESD-utförande.  Skräddarsydda dessutom så du får bästa ergonomi precis där du behöver det. Det krävs inte många timmars produktions-      bortfall innan investeringen skulle ha lönat sig. Finns i två utförande och för både ESD- och vanliga golv.

**** 

 HIN ger oss en skön cardigan i ESD-utförande . Den har vi tipsat om många gånger nu, men det är den värd. Eller snarare, den är personalen värd.

 **** 

 Våra öppna utbildingar 2011 finns nu i shopen. Det är bara att boka! 

**** 

 Till sist:

En passning från oss till dig! 

Det kommer att bli tuffare tider när det gäller att skydda din produkt. Att elektroniken krymper och ledaravstånden därmed blir löjligt små kan komma att skapa en känslighetsnivå där dagens EPA-krav på max 100V känns löjligt hög.

 Vi kritiseras ibland för att vara "övergnälliga" men nu verkar det som om vi kanske är rätt ute. Du måste ta tag i skyddet nu om du ska vara med i morgon! Så enkelt är det.

Internationella standardgruppen, TC 101, som formar vår ESD-standard 62340 säger så här i ett arbetsdokument (fritt sammanfattat och översatt): 

 "Strukturerna blir mindre och det blir allt lättare att skada...inom 10 år kommer ledaravstånden att vara mindre än 10 nm... laddningar på 5 V eller fält på 10 V/m kan komma att vara tillräckligt för att skada permanent...."

Vi på Armeka kommer att göra allt vi kan för att bygga ett ESD-skydd för nutid och framtid ute hos dig. Men vi behöver faktiskt din hjälp.

**** 

 

 

 

 

  

 ****

Det finns de som vill framåt!

Det är väl skönt? Armeka fortsätter att jobba mot målet som är att ha en svensk elektronikindustri av hög klass. Vi försöker ständigt förbättra oss och kunderna när det gäller den viktiga kvalitetsfaktor som ESD-skyddet trots allt är.

 

Saab Dynamics

I förra nyhetsbrevet kunde vi läsa om hur Olsbergs Electronics gjort och vi fortsätter vår resa bland företag som vill ligga i framkant. Saab Dynamics i Karlskoga har verkligen koll på skyddet genom ett samarbete som rör såväl mätningar som utbildning. I nästa utgåva presenterar vi vårt arbete med en legotillverkare, en komponentdistributör och ytterligare ett varumärkesägande företag.

2005 började Armeka arbeta med skyddet hos Saab. Vi genomförde en ESD-översyn som låg till grund för ett åtgärdspaket. I samband med detta tecknades ett ramavtal om utveckling av skyddet. Våra ramavtal är en avsiktsförklaring och innehåller riktlinjer och företagets egna mål. Det är inte Armeka som bestämmer hur skyddet ska se ut, däremot fastställer vi ett nuvärde och ger rekommendationer.

Tord Olsson, ESD-koordinator säger så här om samarbetet:

- Det är en enorm skillnad på nu och då. Vi mäter 600 objekt två gånger per år och har numera kanske en procent felutfall. Det har skett en väldigt tydlig förbättring under senare år.

Många års mätningar har med andra ord givit ett gott resultat. Både i form av en ökad medvetenhet hos personalen och ett allt bättre fysiskt skydd.

- Jag skulle inte ha tid att utveckla skyddet om jag dessutom skulle hålla på med mätningar. När Armeka gör det så kan jag göra mitt jobb på ett bättre sätt. Det är dessutom väldigt viktigt att kunna utbyta erfarenheter med någon utifrån, avslutar Tord Olsson.

 Högskolan i Halmstad

 Att hjälpas åt är alltid rätt. Armeka har ett stort antal samarbetspartners och en av dem som vi kommit riktigt långt tillsammans med är Högskolan i Halmstad. Vi har bla genomfört utbildningar av konstruktörer och diskuterat uppbyggnaden av skolans "e-lab". I förra veckan deltog vi i ett inspirerande möte med ett femtontal företag och organisationer som vill samarbeta lokalt för att höja nivån generellt. I mitten står högskolan och dess test- och forskningsverksamhet. Målet är att knyta ihop företag och utbildning till något som gör att regionen blir starkare inom elektronik. Magnus Larsson, sektionschef på högskolan, kommenterar;

-Många av mötesdeltagarna har utbildats av oss och det är kul att så många kommer tillbaks och visar en vilja att stå upp för sin högskola.

 Emil Nilsson, som ansvarar för skolans lab, bekräftar att det råder ett bra klimat mellan företag och högskolan;

- Jag kommer ju från ett av företagen och är nu på högskolan. Det blir ett slags cirkel som sluts.

Från Armeka kommer vi att ställa upp som resurs när det gäller ESD-skyddet för företagen i nätverket. 

 

  ****

 

 Jag tar gärna emot feedback på innehållet i våra nyhetsbrev. Det är bara att du hör av dig så lovar jag att lyssna.

Jag och alla andra på Armeka vill avsluta med att önska dig God Jul och Gott Nytt År, oavsett om du ska jobba eller vara ledig. Vi svarar i telefon när du ringer - även under helgtiden.

Patrik Woss, försäljningschef Armeka AB

patrik@armeka.se  , 0702-17 22 60

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.