Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

 

Produktnytt

Slipade betonggolv med goda ESD-egenskaper leverar vi tillsammans med vår partner Industrigolv Sweden AB. Nyligen slipades 4000 kvm åt en kund.

Förpackningar, bänkmattor, handledsband mm. Nu samarbetar även med Bondline vilket ger dig ännu fler alternativ. Titta in i shoppen.

Tillsammans med Accon har vi nu rejäla möjligheter att hjälpa till med säkra förpackningslösningar för EX-miljö.

Atlas Copcos gula design står för kvalitet. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ESD-anpassad montering.

 

 

 

 

 


 

Nyhetsbrev nr 46 juni 2010 


ESD-möte i London i juni – något nytt?

Armeka är aktiva i den svenska delen av TC101 som hanterar ESD-standarden IEC61340. Den 28:e juni är det dags för internationellt möte i London där förändringar i standarden ska fastställas. Tyvärr är det en ganska seg process att fastställa internationella dokument och det kan faktiskt ta upp till sju år (!) från idé till färdig text. Det är naturligtvis inte hållbart.

Vi på Armeka har en ambition att utveckla ESD-skydd snabbare än så. Det är därför vi vill arbeta nära våra kunder och deras processer. Vi deltar även i NER, Nordiska ESD-rådet som är ett samarbetsorgan med några år på nacken. Mycket som görs där är vettigt men vår åsikt är att förnyelse skulle föra verksamheten framåt. Vi för kontinuerligt diskussioner med samarbetspartners utanför dessa båda forum, för att hela tiden höja den gemensamma kompetensen. Vi måste tillsammans börja ställa högre krav på oss själva, våra underleverantörer och kanske kunder för att inte tappa mark. Tidningen "Elektronik i Norden" har påbörjat en artikelserie om ESD-skydd. Vi får hoppas att fortsättningen kommer redan i nästa nummer.


Nya medarbetare – föryngring och jämnare könsfördelning

Karina Tomba är vår ansvarige för Baltikum och stationerad i Tallinn. Karina har tidigare ansvarat för bl.a. ESD- och lödutbildningen på Stoneridge i Estland. Efter detta har hon verkat i eget företag med utbildningar i produktionsteknik och kvalitet. Som "regional manager" kommer hon i första hand att stötta kunder i Baltikum med uppbyggnaden av ESD-skyddet, både när det gäller lokala utbildningar och produkter. Våra första kurser genomförs i september och vänder sig till operatörer och konstruktörer. Karina når du på karina@armeka.se  och du kan kommunicera på engelska, estniska och ryska.

Peter Sillberg är vårt senaste tillskott och som Göteborgare kommer han att stötta och utbilda kunder i landets västra delar i första hand.  Peter är ingenjör från Chalmers och har tidigare byggt upp en produktionsenhet i mästarklass hos Cochlear BAS i Mölnlycke.  Förutom en gedigen kunskap i ESD-skydd så kommer Peter att kunna hjälpta till med utveckling av processer och arbetssätt genom sina breda kunskaper inom produkt- och processutveckling. En viktig egenskap när det gäller arbetet med att få till stånd ett offensivt ESD-skyddsarbete i företagets produktframtagningsprocess, allt från utveckling till inköp, produktion, leverans och service. Peter når du på psillberg@armeka.se.


Nytt på produktsidan – Bondline, Accon och Atlas Copco

Kunskap är grunden till allt ESD-skydd. Skyddsprodukter behövs naturligtvis också. Armeka kommer att fortsätta leverera de produkter vi gör idag men kan glädjande nog berätta om tre nya tunga leverantörer.

Engelska Bondline är en leverantör av många olika produkter, från ESD-pennor till bordsmattor. Vi har även i Bondline fått en leverantör av förpackningsmaterial som vill etablera sig på den Nordiska marknaden. Vi återkommer inom kort med en utförligare introduktion men webshopen fylls på varje dag. Vi ber om överseende med att det tar lite tid att snygga till allt med bilder och tekniska data, saknar du något så kontakta oss direkt. Ett tips är att du titta lite extra på priset, på en hel del produkter handlar det om rejäla prissänkningar. Priset är en sak men kvaliteten och funktionen kommer alltid att vara det viktigaste för oss på Armeka.

Atlas Copco är en ny partner när det gäller skruvdragare. Vi kommer att arbeta nära Atlas egen säljorganisation för att erbjuda marknaden det bästa vi kan, både inom ESD och fästteknik.

Kalmarbaserade Accon är ny leverantör framförallt när det gäller ESD-anpassade förpackningar, som FIBC och storsäckar, till den EX-klassade industrin.

 

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev. Har du synpunkter på det jag skrivit eller idéer till kommande nummer är du välkommen att kontakta mig.

En sista påminnelse – du kan redan nu titta på och anmäla dig till höstens kurser i vår webshop. Dessutom blir det fler kontruktörsutbildningar tillsammans med högskolorna. Halmstad den 9/9 är första tillfället.

Bästa hälsningar,

Patrik Woss, patrik@armeka.se  , 0702-17 22 60

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.