Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 

  


Sommarerbjudande 1

- 20% rabatt på alla skor i shoppen!

Vi har valt att sälja Lajas ESD-skor. Det finns många skäl till det, ett av de viktigaste är att en låg resistans i sulan oftast ger en bra funktion ute i golvet. Det tycker vi är viktigt.

Beställ skor till alla som behöver, sommarjobbare, ordinarie personal som kanske har gamla och slitna skor.

Vi lämnar 20% rabatt på alla skor under tiden 2/5 till 8/6. 


Sommarerbjudande 2

- 50% rabatt på ESD-översyn!

Armekas översyner är mycket uppskattade av de som beställt. Klar och redig dokumentation av dagsläget samt förslag till åtgärder i rätt ordning. ESD-skydd handlar inte enbart om att köpa prylar. Oftast är det mest lönsamt att tänka till och göra rätt.

Under juli månad är det ofta stopp i produktionen. Ett utmärkt tillfälle att granska hur det ser ut utan att för den skull verksamheten påverkas negativt. ESD-koordinatorn får komma in en dag från landstället!

Om detta skulle passa för ditt företag bjuder Armeka på halva priset (dvs 3000:- exkl resor) på ESD-översyner som utförs 1/7 till 15/8.

Ring oss på 08-645 10 75 så berättar vi mer!

Vår Webshop växer!

Här kommer några produkter som vi vill tipsa om. De flesta är nyupplagda:

Laja 7216, Monza retro, 615:-

Nya ESD-tröjor till sommaren.

ESD-skoöverdrag, 50 par, 225:-

Forbo Colorex - ett golv för riktigt höga krav.

Laja 9326R - Epago, besöks-/arbetssandal i PU, 350:-


Exempel på bra ESD-skydd

Dessa företag har långsiktigt valt att utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av Armeka. Vi fyller på med fler goda exempel allt eftersom. Ska ni vara med?

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Arrow NordicComponents 

Flir Systems.


 

   

Hej!


April är snart till ända och det har gått fort med dagarna. Som vi ser det full fart på industrin och mycket att göra för oss ESD-skyddsarbetare. Vi ser framåt och passar på att släppa två sommarerbjudanden som du hittar här till vänster.


ESD inom vården.

I måndags hade Ltstand möte i Stockholm. Ltstand är en organisation med representanter från alla svenska landsting och som har till uppgift att hantera frågor om standardiseringsarbete. Allmänt kommer ESD-frågor numera oftare upp spontant inom sjukhusvärlden.

Vi från Armeka hoppas (och tror faktiskt) att vi har bidragit och bidrager till att frågan inte helt glöms bort i allt annat som också måste hanteras. I detta fall var det framförallt textilier och kläder som diskuterades. Självklart var det ett antal aspekter (bakterier, brandskydd mm) som inte är ESD-relaterade som det resonerades om.

Erfarenheterna från vintern - och det då torra inomhusklimatet - indikerar att det ser ut som om ESD-incidenterna möjligen minskat i omfång i jämförelse med tidigare. Förklaringarna kan vara bättre befuktningsystem, mild vinter och bättre hantering. I det senare hoppas vi att bidragit i form av översyner och utbildningar.

ESD-skydd inom vården är inte sällan i form av ett komfortproblem. Reduktion av sådana bekymmer skall inte att förväxlas med ¨riktigt¨ ESD-skyddsarbete. Tid efter annan kan det spraka rätt rejält vid exempelvis bäddning. Mindre bra fotbeklädnad medför ofta ännu större urladdning. Se erfarenheterna nedan från restaurangbranschen.

Bättre arbetsmiljö! Restaurang Texas Longhorn i Hammarby Sjöstad.

Armekas kunder är i det vanliga fallet många gånger aktörer med extrema kvalitetskrav. Försvarsindustrin samt rymd- och medicinteknikföretag. Men tid efter annan får vi trevliga återmatningar från helt andra branscher. Detta är vad krögaren Staffan Swing skriver:

¨Genom många år i restaurangbranschen har det funnits ett dagligt problem: När man tar plastfilm för att plasta mat så kan man få stötar genom statisk elektricitet. Men med nya skorna har alla års störningsmoment försvunnit. Så enkelt var det: Rätt skor.¨

Alla som kan ESD-skydd inser att golvet naturligtvis i hög grad påverkar. Men när gäller att reducera ett komfortproblem behöver inte alltid hela kedjan vara fullständigt perfekt.

Återigen är det Laja-skor som visat sig från sin goda sida. Det händer inte sällan. Även vid mer seriösa ESD-utvärderingar finner vi ofta i praktiska tester hos våra kunder att Laja utmärker sig i jämförelse med övriga (också godkända) skor.


SEE-mässan i Kista.

Armeka valde att inte ställa ut på mässan men vi hann under tre dagar träffa väldigt många kunder, nya som gamla, ändå. Det fanns den vanliga förväntan i luften hos utställarna och så här efteråt anser vi att det var ett riktigt lyckat event för branschen. Framförallt som mötesplats. Och så vann vi ju en 3D-mus till kontoret.Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!


Patrik Woss, försäljningschef Armeka, patrik@armeka.se
                      

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.