Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 

  
 

Vi påminner - vänligt  men bestämt - om:


Tre riktigt bra erbjudanden!

Ring oss direkt på 08-645 10 75 och lägg din beställning eller be om mer info om de olika artiklarna. Priserna gäller tom 2012-01-31.


Lågladdande bubbelplast, rulle 500 mm x 150 lpm - 388:- / st (OBS! 150 lpm)

Monteringshandskar med PU på fingertoppar, 12:- / par vid 100 par.

Drickaflaska, 50:- / st
Exempel på bra ESD-skydd

Dessa företag har långsiktigt valt att utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av Armeka. Under nästa år fyller vi på med fler goda exempel. Ska ni vara med?

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Arrow NordicComponents 

Flir Systems.

 

   
Hej!


ESD och ergonomi – Nytt koncept i Armekas utbud

Som en del av arbetet med ESD-skydd har vi haft lång och god erfarenhet av skor med mycket goda ESD-egenskaper. Vi har valt finska Laja som vår i princip enda leverantör. Över åren har vi fått mer och mer återmatningar från fältet och vår kunskap har successivt vuxit om ergonomins betydelse. I ett utvecklat samarbete med kvalificerade underleverantörer har Armeka skapat ett ergonomikoncept. Detta består av tre delar. Skor, golv (ståmattor) samt stolar. Självklart med fullständiga ESD-egenskaper som en av hörnpelarna. Ta en titt på våra nya ESD-stolar Klimastar och Classic från tyska Werksitz och våra finska skor från Laja. Numera kan du även få både stolar och skor till resten av företaget - med andra ord utan ESD-skydd.

Tillsammans med professionella aktörer, på Arbetsmiljötjänst,  som kan det mesta om ergonomi har vi nu goda möjligheter att skapa en situation där både ESD-skyddet och en vettig arbetsmiljö för personal kan samverka. Du som ESD-koordinator kan förslagsvis samarbeta både med företagshälsovården och skyddsombuden i ditt företag för att få den bästa lösningen sammantaget.


Kärnkraftverk med underleverantörer

Armeka utbildar via webblösning! Det är inte alltid som Armeka förordar distansutbildning och egenstudier. Utbildning öga mot öga och med möjligheter att direkt kunna belysa frågeställningar och problem som uppkommer är nog det bästa sättet att sprida och förankra kunskaper. Men ibland kan det finnas behov av andra upplägg. Vi har nu levererat en utbildning baserat på e-learning anpassat för kärnkraftverket i Forsmark. Har du eller ditt företag särskilda behov av utbildning med denna metod kan vi skräddarsy lösningar. Titta på vår demo och kontakta oss så förklarar vi gärna vad vi kan göra tillsammans.


ESD i vården

Nu har vi tiden på året med torrt inomhusklimat pga låg utomhustemperatur. Som vanligt ökar incidenterna då misstanke om eller i vissa fall bekräftade ESD-relaterade problem uppstår. Det behöver inte bara vara fråga om elektronik som skadas eller att medicinsk utrustning tillfälligt blir utslagen. Det kan röra sig om komfort. Sängar som urladdas, patienter under operation som känner obehag, handsprit som antänds mm. Fortfarande finns inget gällande regelverk för ESD-skydd inom vården. Dock finns ambitionen på några håll att få till en bättre tingens lösning i detta. Under tiden fortsätter Armeka att utbilda, göra översyner samt att leverera det fysiska skyddet.

Flertalet av de större sjukhusen har Armeka frekvent arbete tillsammans med på olika sätt. Patienttofflan POTO 925 ett litet kuriosum. Skon är inte i verklig mening en kvalificerad ESD-sko men den har bättre egenskaper än många andra av de fotbekläder som används inom vården. Samtidigt är det en delmängd i fallpreventionen.  Fler människor dör i Sverige pga fallolyckor än i trafiken! Skon är även uppskattad av patienter och många beställer den för privat bruk efter färdigbehandling.


Dammexplosioner

Vi genomför nu riktad utbildning mot företag som har en risk för dammexplosioner. Arbetsmiljöverkets utredning har visat på stora brister i hantering av tex pellets för energiutvinning. Titta gärna på inbjudan till dessa kurser!


Förnyat ramavtal med Saab

Det gläder oss att ramavtalet nu är förnyat igen. Till Saabanställda vill vi säga att om det är så att ni får problem att anmäla er via den elektroniska portalen vänligen kontakta Niclas direkt på telefon  0739 824792 eller mail via niclas@armeka.se. Det är inte Armeka som ansvarar för portalen och vissa praktiska svårigheter har förekommit. Men kontakta oss och vi ser till att lösa ev knutar.


Hör av dig till oss så hjälper vi dig med ditt ESD-skydd!


Patrik Woss, försäljningschef Armeka, patrik@armeka.se
                      

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.