Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 

 

 


 Tre riktigt bra erbjudanden!


Ring oss direkt på 08-645 10 75 och lägg din beställning eller be om mer info om de olika artiklarna. Priserna gäller tom 2012-01-31.


Lågladdande bubbelplast, rulle 500 mm x 150 lpm - 388:- / st (OBS! 150 lpm)

Monteringshandskar med PU på fingertoppar, 12:- / par vid 100 par.

Drickaflaska, 50:- / st

Exempel på bra ESD-skydd

Dessa företag har långsiktigt valt att utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av Armeka. Under nästa år fyller vi på med fler goda exempel. Ska ni vara med?

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Arrow Nordic Components

Flir Systems

.

 

  

 

Hej!

Vårt senaste nyhetsbrev sändes ut i september - lite för länge sedan tycker vi. Men det beror på att vi har mycket att göra med vår huvudsysselsättning och det är ju bra i sig. Stort tack till alla kunder för det tålamod ni visat under hösten!

Innan tomten kommer vill vi dock gärna höra av oss.

Det kommer bli mycket att göra under kommande år bedömer vi trots att det finns tecken vid horisonten som kan störa bilden. Maria Månsson ordförande SE nämnde exempelvis under årsmötet häromsist att det kan finnas en risk att bankerna får riktigt akuta bekymmer. Skulle detta inträffa så blir naturligtvis konsekvenserna bekymmersamma. Vi håller tummarna och strävar på.

Två saker främst i detta brev. Dels vad vi vill kalla strategiska omtag inom elektronikindustrin som vi bedömer kommer och dels en del om nya och prisvärda nya skyddsprodukter av förbrukningstyp. Från högt till lågt. Däremot blir det mindre av tekniska ESD-nyheter denna gång. Men det hoppas vi återkomma med på det nya året.

På tal om nya året. Det finns nu goda krafter som försöker få tyngre aktörer inom svensk elektronikindustri att engagera sig ännu mer i det internationella standardiseringsarbetet. Detta stöttar Armeka fullt ut och bidrar efter bästa förmåga. Ingen skugga faller på tidigare ansträngningar och de som genomfört dem. Skall vi från svensk sida ligga på förkant med kvalité och utveckling så är ytterligare engagemang för detta en av basförutsättningarna. Ska vi se på eller skapa våra egna förutsättningar?

En liknande situation förutspår vi för Nordiska ESD-rådet. Ett generationsskifte kommer naturligen och även här skulle kunna finnas mer att åstadkomma nu när hjulen snurrar allt fortare inom utvecklingen på ESD-området. Vi hoppas att nya tag i en ny situation nu kan bli verklighet.

Det svensk industri främst kan konkurrera med är utveckling och kvalité. På kvalitetssidan är ESD-skydd inte oväsentligt. Tvärtom! Men det finns fler sektorer som kan vara trånga som kan utvecklas med en målinriktad ansats. Här ber vi gärna kvalificerade aktörer att komma med förslag. Gemensamt få till något riktigt bra. Vid en snabb enkät har en hel del förslag kommit upp spontant: Spårbarheten på komponenten är ett, spårbarheten på en del av produktionsutrustningen är ett annat, underlaget från konstruktörer kan säkert förbättras och anpassas till produktion, hanteringen av MSD i praktiken etc... Möjligen är detta något som skulle kunna hanteras under paraplyet SE i ett målinriktat projekt. Den nya hopslagna organisationen har många goda aktörer som medlemmar.

Armeka fortsätter att ta nya tag, titta på våra erbjudanden här intill tex, och vill du nå oss under jul- och nyårshelgerna så ringer du bara 08-645 10 75 som vanligt. Men innan tomten kommer så har vi några fullspäckade arbetsdagar framför oss.


Om vi inte hörs innan det blir dags så vill vi passa på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Patrik Woss, försäljningschef Armeka, patrik@armeka.se


                     

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.