Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

 

*****

 ESD i sjukvården

Det går fortfarande bra att anmäla dig till ESD-utbildningen i Kalmar. Armeka och MTF arrangerar en heldag den 30/8. Anmälan här!

Sist rapporterade vi om ett antal avvikelser i vården. Nyligen genomförde Armeka mätningar på ett sjukhus som haft problem med att pulsoximetrar monterade på droppstativ betett sig underligt. ESD är en trolig orsak igen. Vår rapport går den här gången vidare till berörd myndighet.

Vi fortsätter att fylla på med skor för vården. Tyvärr är våra datablad försenade och kommer i nästa nummer.

 

ESD i EX-miljöer

Vi tänker from nu genomföra fler halvdagar för operatörer lokalt ute i landet. Vi vill därför ha kontakt med dig som kan tänka dig att vara medarrangör. Passa på att utbilda din personal på ett prisvärt sätt när vi kommer. Läs mer om vår halvdag och hör av dig till oss!

 

ESD på webben

Du besöker väl vår webshop regelbundet för att hålla dig uppdaterad?

 

Exempel på bra ESD-skydd

Vi har i tidigare nyhetsbrev presenterat ett antal företag som valt att utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av Armeka. Listan med goda exempel kommer att fyllas på kontinuerligt.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Arrow Nordic Components

Flir Systems

.

 

 

 

  

 

Upprop!

 Höj kvalitén på ESD-skyddet! Svensk industri bör och skall förbättra standariseringsarbetet. Vill du vara med?

Sedan ett antal år tillbaka har vi från svensk sida deltagit i TC 101. Arbetet har bedrivits med de förutsättningar som funnits och med delvis gott resultat och ingen skugga faller på dem som svarat för insatsen.

Vi tror dock att nu finns det anledning att se över arbetsmetoder och titta på möjligheter att nu komma vidare. En förutsättning för internationell genomslagskraft är att det finns representanter för svensk industri (helst större) som inom sin organisation har mandat och myndighet att bedriva ett konstruktivt arbete i internationell miljö. Redan nu finns minst ett ledande företag som stöder tanken och som har just denna möjlighet.

Dagens organsisationer som engagererat sig i frågan håller på att blanda ihop sina roller på ett lite olyckligt sätt. Det finns regler om hur TK 101 i SEK organisation skall fungera. För närvarande finns förslag som bryter mot dessa och som kan uppfattas lite märkliga. Vi tror inte att fler ´omstarter´ av exempelvis Nordiska ESD-rådet är den bästa vägen för en mer kraftfull ansats. Vår uppfattning är att i den ena organisationen (NER) bör tekniker tala med tekniker och i den andra (TK/TC 101) ska politiker förhandla med politiker.

Vi tror att en hel del medlemmar i SE skulle kunna bidraga till en mer hållbar utvecklig. Armeka har deltagit i en del av branschmöterna under året hittills och kommer att fortsätta med det. Vi tror att det finns en god jordmån för kvalitetsarbete bland organisationens medlemmar.

Vill ni hjälpa till/ resonera? Hör av er till oss så berättar vi mer!

 

Varför ska ditt företag engagera sig?

Det största skälet kanske kan verka drastiskt, men faktum är att det kommer finnas mycket liten plats för produkter som kommer eller kan komma att drabbas av felfunktioner i framtiden. Kvalitetskraven höjs samtidigt som den enskilde konsumenten börjar bli medveten. För ett par år sedan ringde ingen och frågade oss om vilka företag som bryr sig om sitt  ESD-skydd. Nu har det faktikst hänt. Låt vara att vi svarar "pedagogiskt diplomatiskt" - men det är en fingervisning.

I  arbetet ute hos våra kunder ser vi dagligen saker som är minst sagt tveksamma. Det kan vara välkända instrument som inte fungerar enligt gällande standard eller egna kreativa lösningar som kanske inte är helt rätt. Fortfarande hanteras, och transporteras, mängder av elektronik i icke anpassade förpackningar. De korten hamnar kanske till slut  i dina produkter, kanske din bil eller din brödrost.

Vi utgår från att du tycker att det är bättre när produkterna fungerar - oavsett om du nu tar på dig leverantörshatten eller är konsument.

 

Vi ser fram emot att du hör av dig. Oavsett om du vill att vi kommer ut till er och diskuterar vad som ev kan göras annorlunda eller om du vill diskutera något som vi har skrivit här i nyhetsbrevet.

Fredag eftermiddag - ha en trevlig helg!

Patrik Woss, försäljningschef Armeka AB

patrik@armeka.se  , 0702-17 22 60

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.