Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

 

    *****

 ESD i sjukvården

Vi utbildar sjukhus efter sjukhus, men varför? Jo, ta en titt på incident-rapporteringen, i vissa fall är inte ESD konstaterad orsak - men starkt misstänkt:

 1 Historiskt: Kraftigt uppladdad patientsäng. Skåne sjukhus.

2 Historiskt: Kuvöser Småländskt sjukhus

3 07-04-07: Injektorspruta slogs ut. Karlskrona sjukhus

4 10-12-01: Cpap driftstörning. Stark misstanke om ESD. Okänt sjukhus

5 11-01-09: Handsprit. Sjuksköterska drabbas av att det börjar brinna på underarmen. Danderyd sjukhus.

6 11-02-16: Respirator stänger av sig. Urladdning från personal. Okänt sjukhus

7 11-02-27: EKG-apparat nollställdes. Sjukhus Stockholm.

8 11-02-11: Pulsoximeter. Upprepade kretskortfel. Okänt sjukhus. (Reidar)

9 11-03-16: Respirator går ned. Misstanke om ESD. Okänt sjukhus.

10 11-03-28: Kraftigt uppladdad patientsäng. Stark urladdning vid beröring när pers skall starta övervakningsutrustning. Sjukhus Mälardalen.

11 11-05-09: Kardiopump går i otakt. (Reidar)

Under kursen i Kalmar (se www.mtf.nu) kommer en del av dessa och andra incidenter att belysas mer detaljerat.

Skor för sjukvården hos Armeka

Skor och golv är något som vi verkligen kan. Vi levererar idag:

- ESD-skor, både sandaler och skyddsskor

- Fallskyddssandaler för patienter

- Operationstofflor, med ESD-skydd och steriliserbara i 130 grader.

Och så kommer då vår fullplasttoffel i höst....

 Vi har i tidigare nyhetsbrev presenterat ett antal företag som valt att utveckla sitt ESD-skydd med hjälp av Armeka. Listan med goda exempel kommer att fyllas på kontinuerligt.

Olsbergs Electronics

Saab Dynamics

Arrow Nordic Components

Flir Systems

.

 

 

 

  

 

 

Sommaren, är det som att vänta på julen?

 Nu ska vi tydligen befinna oss mitt i sommaren och därmed i eller strax före semestern. Jag hoppas att du har lite ork kvar att lägga på att läsa vårt nyhetsbrev. Dagens nyhetsbrev innehåller en hel del av vad vi ska göra framåt för att (förhoppningsvis) vara klara när allt drar igång igen. Men under tiden håller vi igång och har öppet hela sommaren. Ring så svarar vi!

 

Produktutbudet allt större

Vi är glada över att så många av er uppskattar vår webshop och att ni hela tiden ger oss tips om produkter som vi har men som ännu inte finns upplagda. "Vi gör vårt bästa". Bland det som uppskattas mest är att vi är öppna med vår prissättning, vilket inte alltid är fallet i branschen. Kom bara ihåg att priset gäller oftatst enstaka artiklar - ska du handla mycket så kontakta oss för en offert.

Nu när allt fler väljer att köpa ESD-material genom oss ökar naturligtvis kraven på oss att svara upp. Vi kommer under sommarens relativa lugn att jobba stenhårt på produktsidan. Mycket nytt är på väg in i sortimentet och ännu mer ska upp i shoppen, så ni kan hitta det ni söker. Några nyheter:

- Vi lagerför nu ett antal av de mest sålda ESD-skorna i Västberga, det innebär att om du lägger ordern före nio så går skorna normalt samma dag. När det gäller kunder i Stockholm så når vi ut till de flesta adresser under dagen. Och det gäller ju inte bara skor... Modellerna som finns hemma är 56766, 84066, 73036 och 23026. Info kommer snart upp i shoppen.

- En riktig nyhet är att vi i höst kommer att leverera en ESD-variant av vår Clinigo. Skon är helt i polyuretan och går att tvätta i 90 grader. En riktigt bra nyhet, inte minst för alla i vården som tröttnat på att släcka utrustningen via ESD-urladdningar. Vår variant av fullplasttoffel har rätt resistans, samma ergonomi som alla vanliga Lajaskor och går inte att rulla som en disktrasa....

- I och med att vårt senaste tillskott, Stefan Hansson, har färska rötter i elektronikproduktionen så har han en förkärlek för att hitta bra förbrukningsprodukter. Något som Armeka inte historiskt har förknippats så mycket med. Håll utkik så kommer du att hitta bra alternativ på förpackningar, tejper, handskar och annat som rullar hela tiden.

- Vi har nya leverantörer på väg in när det gäller klibbmattor, kontorsmaterial och mätinstrument tex. Det är produkter som vi redan idag är starka på men vi vill kunna erbjuda fler alternativ för att kunna hitta rätt ännu oftare.

 

ESD-standarden


Nu i veckan möts TC 101  i New York. Sverige är representerat. Gruppen leds under ordförandeskap sedan flera år av Dr Jeremy Smallwood, UK. Standardiseringsarbetet är oerhört viktigt för oss alla. Men det går väldigt långsamt. Vi återkommer med en sammanfattning då vi vet mer om utfallet.

För övrigt försöker Armeka påverka svenska aktörer för att åstadkomma en situation där vi kanske ytterligare skulle kunna utveckla arbetet från svensk sida. Om vi inte är med så blir vi överkörda. Vi ber att få återkomma i frågan med förslag till förbättringar och upplägg. Det är för övrigt ganska turbulent i andra ESD-grupper, där man delvis försöker ta över arbetet som sedan årtionden bedrivits i TK 101, som sorterar under Svensk Elstandard, tidigare SEK.

 

E-learning och andra kursnyheter

- Armeka har tillsammans med ett medicinteknikföretag tag fram en ny ESD-utbildning. Kursen, i Adobe Captivate-format, kommer att gå utmärkt att anpassa till ditt företags verksamhet och lägga upp på ert eget intranät eller på internet. Det är en repetitions och/eller introduktionsutbildning att använda när det är enstaka eller ett fåtal personer som behöver ny kunskap. Info om hur du använder demon kommer snart!

- Vi har just genomfört en "extrainsatt" koordinatorutbildning på Mälardalens högskola. Och vilken extra utbildning det var, fullt hus och utvecklande diskussioner. Via vår obligatoriska uppföljning efter kursen så fick vi den här gången flera uppslag till utveckling. Något som utbildningsansvariga hos oss kommer att jobba in till första kursen i höst.

Med önskan om en midsommar utan ESD-problem!


Patrik Woss, försäljningschef Armeka AB

patrik@armeka.se  , 0702-17 22 60

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.