Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

  

   

Har du börjat använda vår webshop? Om inte så tycker vi att det är dags - vi bjuder här på ett axplock av bra produkter.

Vill du beställa finns det flera sätt, ring oss på 08-645 10 75, maila, eller lägg upp dig i shoppen och beställ! 

Saknar du något så kontaktar du mig som är ansvarig för shopen. 

****

Wiha skruvmejelsats, spår och philips

Bondline WST 3 - Sko-& handledsbandstestare 

Laja 84066 - ESD-sandal 

Kit med handledsband i tyg och kabel - 85:-

Engångs skoavledare i 100-pack 

Laja 56766 - tvättbar skyddssko i mcrofiber. Klass S1

Ergostat plugged, måttanpassad ståmatta för bästa ergonomi 

Förvaring för komponentrullar 180 mm 

Fältservicekit - portabelt ESD-område för tekniker 

Standa 3501- ESD-rock 

Klibbmatta 4x30 lager 

Metallhjul till ESD-stolar 

 ****

Till sist en riktigt glad nyhet:

Extra koordinatorutbildning i Eskilstuna den 14/6.

Tillsammans med Mälardalens högskola och minST erbjuder vi, på begäran, ett extra tillfälle att gå vår välkända heldagsutbildning.

Kursprogram och anmälan hittar du enklast via vår webshop.

 

 

  

 

(På väg mot) branschens bästa webshop och en del annat!

Vad tiden springer iväg när man har roligt. Det känns som nyss och nu är det dags igen för ett nytt brev. Vi har bestämt oss för att sluta med papperskataloger, så långt det går, och istället utveckla webshopen. Vi tycker själva att den redan nu är branschens bästa och troligen mest infomativa.

Vi väljer att presentera priser och dokumentation direkt, istället för att gå omvägar via inloggningskrav. Visst gör det att alla kan se vad vi tar betalt - och även vad vi säger om våra produkter - men  jag tror inte att vi förlorar något på det. Tvärtom så visar det vad vi står för. Om någon faller för "en krona" lägre så må det vara hänt.

Armeka ska vara synonymt med kvalitet rakt igenom. Vi kommer att förbättra shopen kontinuerligt. Att fylla på med produkter är helt naturligt. Där ligger vi efter och är det något du saknar så hojta till. Vi kommer även att lägga bruksanvisningar och datablad direkt vid produkten, så du lätt ska kunna hitta det du behöver.

Något som vi ska smyga igång med är att vi redovisar våra erfarenheter och egentester av produkterna, inte enbart som en certifiering i labmiljö utan ännu viktigare - hur produkterna fungerar i produktion. Genom våra mångåriga mätningar har vi lärt oss att bara för att du har en produkt med ett fint märke på så är det inte säkert att du har ett bra ESD-skydd.

Titta in regelbundet och använd shopen så missar du inget. 

 -----

 VI har tidigare i nyhetsbreven berättat om två företag som sköter sitt ESD-skydd långsiktigt. Det är Olsbergs Electronics och Saab Dynamics som vi har hjälpt att dokumentera och förbättra. Det tredje företaget som vi skulle lyfta fram är Arrow Nordic Components AB i Kista.

Vi började samarbetet för ett par år sedan med att vi genomförde en ESD-översyn och efter det grundutbildningar för personalen. Det fysiska skyddet kontrolleras två gånger per år via vår mätvagn. Nyligen har Arrow genomfört ett antal repetitionsutbildningar för att hålla personalens kunskap och ESD-tänkande på topp. I min värld är det precis så man ska göra.

Ihop med platschefen Mika Lukkarinen planerar vår kundansvarige arbetet kontinuerligt. Från Arrows sida ser man det som en fördel att Armeka som extern resurs kommer in och granskar ESD-skyddet regelbundet samt vid behov genomför förbättringsåtgärder.

Arrow Nordic Components har fått utmärkelser för sitt kvalitetsarbete. Vi på Armeka kan bara instämma och gratulera till ett gott jobb. Och är naturligtvis glada och stolta över att vara en del av det.

-----

 Inom "Sjukhusvärlden" jobbar vi oförtrutet vidare. Det ramlar löpande in rapporter om avvikelser pga misstänkt, eller konstaterad, ESD. Många landsting börjar verkligen ta detta på allvar. Andra gör precis tvärtom, nyligen ville personalen på en operationsavdelning köpa in ESD-skor till det nya ESD-golvet men ledningen sa nej.  Vilket nu innebär att man på det sjukhuset tillåter även "egna" isolerande skor bland medicinteknisk utrustning. 

Vi tänker ESD-utbilda ihop med MTF, medicinteknisk förening. Den 10/5 i Kalmar. Besök föreningens hemsida och anmäl dig idag! 

-----

När det gäller EX-miljö så har vi tyvärr ett färskt fall inom sjukvården där statisk elektricitet varit inblandad. På Danderyds sjukhus drabbades en person i personalen av att handspriten som denne smörjt in händer och underarmar med fattade eld. Armeka har gjort mätningar på plats och konstaterar att de energinivåer som krävs för antändning nåddes gott och väl. Om man nu kan säga så, så gick det ändå förhållandevis bra. 

Men händelsen får tjäna som en påminnelse om att uppladdning av material sker naturligt hela tiden och urladdning så fort det skapas en möjlighet. Glöm inte det - oavsett om du arbetar som elektroniker eller i processindustrin.

Hör av dig till oss på Armeka när du utvekla ditt företags ESD-skydd, oavsett om det handlar om att skapa en säker miljö för din personal eller dina produkter. Vi står på din sida.

 

Patrik Woss, försäljningschef Armeka AB

patrik@armeka.se  , 0702-17 22 60

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.