Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SmåKom Nyhetsbrev

SmåKoms styrelse konstituerad

SmåKoms styrelse möttes den 31 maj-1 juni hos SKL i ett somrigt Stockholm. Styrelsen höll bland annat ett konstituerande möte under ledning av ordförande Peter Lindroth, Karlsborgs kommun, som omvaldes på stämman i april. 

Ann-Sofie Alm, Munkedals kommun, valdes till vice ordförande. I arbetsutskottet ingår utöver ordförande och vice ordförande också  Ingrid Hugosson från Uppvidinge kommun. Övriga i styrelsen är Hans Jildesten, Storfors kommun, Bjarne Hald, Arvidsjaurs kommun, Yoomi Renström, Ovanåkers kommun och Kristine Hästmark, Gnosjö kommun.

Asylmottagande och civil beredskap behandlades också

Styrelsen fick information om utredningen "Ett ordnat mottagande" genom Måns Norberg, SKL, som höll ett engagerande föredrag i ämnet. Huvudförslag är, att staten och samtliga kommuner framöver gemensamt handhar mottagandet av asylsökande i Sverige. Här finns en sammanfattning och en beskrivning av tänkta ersättningar. 

Vi i SmåKom kommer att yttra oss förslagen i utredningen. Sista svarsdatum är den 15 oktober, och vi räknar med att anta ett yttrande i god tid före detta datum. 

Det finns en färsk överenskommelse om kommunernas arbete med civil beredskap mellan SKL och staten. Om denna fick vi initierad information genom Markus Planmo på SKL. Här kan du titta på de bilder som visades. 

 

Lån och garantier för fler bostäder - yttrande

Styrelsen antog också ett yttrande över utredningen Lån och garantier för fler bostäder, SOU 2017:108. SmåKoms förslag är att den statliga banken SBAB ska handha marknadskompletterande lån till bostäder på landsbygden. Hela yttrandet, till ert fria förfogande, kan läsas här.

Sista svarsdatum är den 25 juni. 

Höstmöte 22-23 november i Bromma

Den officiella sommaren har inletts i och med juni månads inträde. Planering pågår dock för hösten - som just nu känns långt borta, men plötsligt är den här. Den 22-23 november har Småkom höstmöte, i år i Bromma på hotell Best Western Plus Sthlm Bromma.

Boka datumen! Vi återkommer till program med mera.

Uppdateringar på vår webb kontinuerligt!

Ta gärna en titt på SmåKoms webb, som fått en ansiktslyftning. Där kan ni bland annat läsa nyheter och se vårt bildspel om fördelarna med att bo i en liten kommun. Här är länken.

"Juninatt blir aldrig av, liknar mest en daggig dag"
(Harry Martinsson)

SmåKom, Box 141,  546 21 Karlsborg
Kontakt: Sekreterare Hilkka Eskelinen, 073 70 87 380 hilkka.eskelinen@smakom.se; www.smakom.se

Du får detta utskick som medlem till SmåKom eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.