Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ett nyhetsbrev från Götene kommun
om näringsliv och företagande

December 2019

Näringslivsgalan 2019 ägde rum den 14 november på Dafgårds restaurang. En härlig kväll med oktoberfesttema, rekordmånga gäster och fantastisk stämning, se bilder från kvällen på Näringslivsföreningens facebooksida. Galan är ett tillfälle att hylla årets hjältar. Personer, organisationer och företag som med själ och hjärta gör det lilla extra och på så sätt bidrar till att göra Götene och Skaraborg till en spännande plats att besöka, leva och verka i. Åtta värdiga pristagare hyllades i olika kategorier. Läs motiveringarna till årets pristagare här...

 

Mark och lokaler för verksamhet marknadsförs på mässa

I januari kommer kommunen tillsammans med Business Region Skaraborg att marknadsföra lediga tomter och lokaler för verksamhet i Götene på mässan Nylokal i Göteborg och Stockholm. Uppdatera gärna dina lediga verksamhetslokaler i verktyget Lokalgudiden tills dess och glöm inte att lägga upp bilder! Lägg in eller uppdatera dina lediga lokaler här...

 

Företag tillsammans på exjobbsmässa

Näringslivsföreningen och kommunen marknadsförde tillsammans Götene och våra arbetsplatser på årets upplaga av Skövde högskolas exjobbsmässa. I år erbjöds ett antal företag på prov att få skicka med förslag på ämnen för examensarbete till studenterna. Vi hade stort intresse i montern och fick mycket positiv resons på initiativet under under hela mässan. Preliminärt datum för nästa Exjobbsmässa är satt till den 4:e november 2020!

 

 

En julhälsning!

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År och samtidigt tacka för ett gott samarbete under 2019. Vårt långsiktiga arbete tillsammans visade verkligen resultat genom plats 34 i Svenskt Näringslivs ranking, vilket är ”All time high” hittills.

Nu tar vi nya tag tillsammans och siktar mot ännu högre mål.

Susanne Andersson,Kommunstyrelsens ordförande

 

Samarbete skola arbetsliv (SSA)

Yrkeslivsmässa

För 17:e året i rad anordnades yrkeslivsmässan i Parken i Götene. Ett unikt arrangemang där eleverna i årskurs nio visar upp sin prao på en mässa. Deras insatser betygsätts av lärare och dessutom av en jury som sedan delar ut priser för bland annat bästa presentation, bästa monter och teknisk utveckling. Mässan har som syfte att lyfta praktikperioden till något extra och göra den än mer meningsfull. Mässan är möjlig tack vare ett helt gäng eldsjälar från både skolan och näringslivet som arbetar för att främja samverkan mellan skola och arbetsliv (SSA-gruppen). Men mässans största hjältar var såklart utställarna själva.

På gång

Företagslunch 6 december

Kristian Wejshag informerar om Olinsgymnasiets ansökan om att starta och driva en gymnasieskola med yrkesprogram i Götene, och hans tankar kring samverkan med kommunen och det lokala näringslivet. Med på lunchen finns även Götene kommuns skolchef Leif Lagergren.

 

  • Fredagen den 6 december klockan  12.00-13.00
  • Sessionssalen, Centrumhuset i Götene
  • Ordinarie lunchpris. Ingen anmälan behövs.

Läs hela inbjudan här...

 

Kommunledningens företagsbesök

Jättadalen

Kommunledning och näringslivsstrateg i Götene kommun besökte fastighetsbolaget Jättadalen i november. Vid besöket diskuterades bland annat vikten av marknadsföringen av kommunen och den positiva kraften som samlas i projektet "Drömmen om Götene". Läs mer om företaget här...

 

Vill du ha besök?

Kommunledningen och näringslivsstrateg i Götene gör företagsbesök varje månad. Syftet med besöken är att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Kommunen får möjlighet att lyssna in synpunkter och idéer och får information om företaget och dess framtidsplaner. Dessutom får kommunen höra om vilka förväntningar företagare har på kommunen. Ett företagsbesök är också en bra möjlighet för företagaren att engagera sig i arbetet med det lokala företagsklimatet.


Ta kontakt med näringlivsstrateg Emelie Thim om du och ditt företag vill ta emot ett besök.

 

Nya etableringar

Wikstrands reklam och dekor AB

Torbjörn Wikstrand har i många år drivit familjeföretaget Wikstrands maskin i Götene. Han har nu även startat reklamföretag med inriktning på bland annat dekorer, skyltar, presentreklam och profilkläder. Vi önskar lycka till med den nya etableringen!

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring kommunal service eller andra frågor som berör företaget och relationen till kommunen och platsen, tveka inte att höra av dig. Jag ger också gärna upplysningar om olika företagarföreningar och andra nätverk som finns i Götene kommun och som du kan ha nytta av i din verksamhet.

 

Emelie Thim, näringslivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Följ oss gärna:

homepagefacebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare i Götene kommun eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.