Sidhuvud månadens nyhetsbrev

Kortfattad information från Svenska Orienteringsförbundet inom IT och administration. Se det i webbläsaren.

IT-nytt inför ny säsong

Hej IT-vänner! 

För att samla nyheter från Svenska Orienteringsförbundet inom ämnet IT och administration har det här nyhetsbrevet skapats. Nyhetsbrevet kommer i första hand samla befintliga nyheter från sidan IT och administration under avdelningen Arrangera på SOFT:s hemsida.

Brevet går ut till SOFT:s IT-coacher, OLA-gruppen, distriktens tävlingsansvariga, distriktens IT-ansvariga, samt alla personer som laddat ner OLA. 

Önskar du inte ha det här nyhetsbrevet, avregistrera dig via länken längst ner.

Den viktigaste nyheten i det här numret är den om nya OLA-versionen, där stöd numer finns mot Eventors två fakturatjänster. 

Håll till godo!

Niklas Wrane, arrangemangsutveckling, inkl. IT-frågor
niklas.wrane@orientering.se

Jonas Ekvall, IT-förvaltning
jonas.ekvall@orientering.se


Ny OLA-version - viktigt att uppgradera

OLA 5.4.1 är lanserad och kan hämtas från Eventor. Det är viktigt att ni som arrangörer uppgraderar till den nya versionen eftersom den innehåller fullt ekonomistöd mot Eventors två fakturatjänster.

Den innehåller också en rad förbättringar i övrigt.

Läs mer


Nya versioner av Eventors fakturatjänster

Efter många bra önskemål och påpekanden från er användare har Eventors två fakturatjänster - den för arrangörer och den för kassörer - uppgraderats i nya versioner.

Läs mer


Över 730 kartor i Omaps

Antalet orienteringskartor ökar kontinuerligt i Omaps och även om det är över 730 just nu, kan det bli ännu bättre.

Kartorna i Omaps används av flera externa tjänster, bland annat Livelox och sökfunktionen Hitta orientering på nya Orientering.se.

Dagens Omaps-kartor visas på en bakgrundskarta i en s k kartvy. Snart kan alla kartor även visas i en listvy distriktsvis. Det är också meningen att det ska gå att fylla i mer kartinformation som kartägare, om så önskas (är alltså frivilligt). All denna kartinformation visas i listvyn, jämfört med kartvyn där bara ett urval visas.

Tack vare listvyn kan Omaps användas mer som ett distriktsregister över kartor, där distriktet avgör vilka uppgifter som ska vara med i det egna distriktet. Det här ger ett starkare incitament för distrikten att hjälpa klubbarna att få in sina kartor i Omaps. 

Besök Omaps


Ladda upp er tävling i Livelox

Att ladda upp karta och banor från sin tävling i Livelox har blivit mer eller mindre standard, på samma sätt som med sträcktider.

Livelox är en tjänst som låter deltagaren spela in och jämföra sitt orienteringslopp med vänner, familj och medtävlare. Rutten kan spelas upp i realtid med hjälp av en mobilapp, eller laddas upp från GPS-klockan i efterhand.

Att ladda upp karta och banor som arrangör är kostnadsfritt.

Flera nyheter är på gång i Livelox och presenteras under våren. 

Besök Livelox

En beskrivning av svensk orienterings IT-system

Undrar du hur svensk orienterings IT-system hänger ihop och vill få svar på hur olika IT-frågor hanteras? Då ska du ögna igenom dokumentet "En beskrivning av svensk orienterings IT-system och hantering av IT-frågor" som finns direkt under sidan IT och administration på SOFT:s hemsida.

Läs mer


Stort pågående förvaltnings-arbete i Eventor

Ett stort förvaltnings-arbete pågår i Eventor. Bland annat innebär det ny databas, ny kod och nya verktyg. Det innebär också att annan utveckling kommer att ligga still fram till juni då förvaltningsarbetet beräknas vara klart.


Kurs i tävlings-administration

Ett arbete pågår att fastställa en lämplig kursplan för kurser inom tävlingsadministration. Kurserna är avsedda att hållas på distriktsnivå. Om, och i så fall när, även SOFT kommer att erbjuda sådana kurser har inte tagits beslut om.


Ny ärende-hantering

Vi har bytt ärende-hanteringssystem från Sharepoint till Jira för Eventor, OLA och övriga IT-tjänster. Den publika listan som nås via

caselist.orientering.se

går fortfarande mot Sharepoint, men är på gång att flyttas.


Du får detta mejl eftersom du har en position inom IT-området i svensk orientering, alternativt att du anmält intresse om att få e-post om IT-nyheter.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se