Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - University of arts, craft and design

NYHETSBREV MARS 2019

 

AKTUELLT

Våren närmar sig med stormsteg, dagarna blir ljusare och förberedelserna inför Konstfacks vårutställning är i full gång. Det är även hög tid för att ansöka till Konstfacks ämneslärarprogram och till våra fristående kurser.

Nya curatorer och formgivare till Konstfacks vårutställning 2019

Emily Fahlén och Asrin Haidarinya är nya curatorer för Konstfacks våruställning och arbetar under namnet MinT. Tillsammans med konstnärer, organisationer och specifika lokaliteter uppehåller sig deras curering vid rörelser i tid: politiska, geografiska och konstnärliga. Deras senaste uppdrag var som som konstnärliga ledare för Luleåbiennalen 2018.       

Jennifer Bergkvist och Moa Sundkvist har skapat våruställningens visuella koncept som problematiserar att ekonomismen i samhället inte bara omvandlar relationer till ett spel om kronor och ören, utan även genomsyrar språket: vi spenderar tid, we pay attention. Med konceptet vill de belysa det konstnärliga yrkets position i samhället, bryta upp sociala och språkliga strukturer, samt väcka tankar om ett samhälle som snarare värderar fokus, tid och tanke.

Bli ämneslärare i bild/slöjd/media/design

Utbilda dig till ämneslärare på Konstfack! Välj inriktning mot grundskolans årskurs 7–9 eller inriktning gymnasieskolan. Genom praktik och teori får du möjlighet att fördjupa dig i dina ämnen samt deras funktion i såväl skolans verksamhet som i samhället i övrigt. Ansök senast 15 april!

Missade du Konstfack Research Week 2019?

Då har du möjlighet att ta del av videodokumentation av ett urval av forsknings-veckans föreläsningar och presentationer. På teman som The house is not a home, Life with screens, Material responses och With animals ges olika perspektiv på forskning som anknyter till konst, hantverk, design, inredningsarkitektur, visuell kommunikation och konstpedagogik. Klicka här för att ta del av videodokumentationen.

Bella Rune XYZ på galleri Magnus Karlsson

Bella Rune, professor på Konstfacks textilprogram, är aktuell med utställningen XYZ på Galleri Magnus Karlsson i Stockholm. Utställningens skulpturer är utförda i textil, trä och metall och bildar tillsammans en installation i galleriets tre rum. Titeln, XYZ, leder tankarna till representation av tredimensionella strukturer och geometri. Bella Rune inspireras av resurssnåla konstruktioner och människokroppens uppbyggnad. Skulpturerna kombinerar fasta och elastiska element och lånar stoff från hantverkstraditioner och mänsklig erfarenhet. Resultatet kan liknas vid poetiska balansakter med imaginär funktion. Läs mer om utställningen som pågår t o m 18 april.


ALLTID AKTUELLT
Det händer mycket på Konstfack: utställningar, föreläsningar och seminarier öppna för alla.
Här finns en kalender med allt som är på gång, plus nyheter och pressmeddelanden: www.konstfack.se/Aktuellt


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. Läs mer och prenumerera på information om lediga jobb här: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk. Sedan 1844 har vi utbildat en mängd olika yrkesgrupper inom dessa fält samt bild- och slöjdlärare. Vi bedriver både konstnärlig och vetenskaplig utbildning/ forskning och har idag cirka 900 studenter och 200 anställda. www.konstfack.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.