Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

NYHET 1 april - Vår påsköl Den fula ankungen

Påsköl som vi känner den idag är en modern företeelse. Någon gång kring år 1890 började man brygga Påskebrygd i Danmark.
År 1991 introducerades den första påskölen i Sverige. 2019 släpper vi vår - Den fula ankungen - finns på Systembolaget från 1 april.
Den fula ankungen refererar till HC Andersens klassiker. Den är som sin förlaga ratad från början, men älskad när den vuxit till sig.
En mörk maltig ale som passar utmärkt till påskmaten.
Checka vilket Systembolag som har den på hyllan.

Ja, det är ett tag tills dess, men påsken närmar sig. Förutom sill och ägg behövs något att dricka. Öl från Helsingborgs Bryggeri är en självklarhet. Starkare drycker väljs med fördel från vårt dotterbolag Lilla Spritfabriken. Där finns akvavit, gin samt punsch.
Checka på Systembolaget vilka produkter som finns på hyllan i din butik.


Har du varit på vår After Brew?

På onsdag 27 mars är det liveband

Snacka dig samman med vänner och kollegor. Klart att ni ska gå på en after work tillsammans, eller som vi kallar det After Brew.

Varje onsdag på Bryggeriet är det After Brew. Kom som du är och med ett glatt humör. After Brew är öppen kl 16-20. Vi finns i Oxhallen i Helsingborg.
På onsdag 27 mars spelar Dustman Anderson Band. Det får du inte missa.

Förbokar du AW får du lite mat på köpet (från Schnitzel & Burger) när du köper dryck.
Dyker du bara upp får du nöja dig med god service och öl från ditt lokala bryggeri. Givetvis kan du köpa lite mat om du är hungrig.

Ska bli trevligt att ses, välkommen!

Gör din förbokning via vår evenemangskalender här


Nu finns vi på The Bishops Arms Mollberg

Våren har gjort sin entré och det märks även på att bryggverken börjar snurra allt fortare. Vårkänslorna spirar även ute i kundledet och på fler och fler ställen i närområdet går det att avnjuta vår öl.
Riktigt färsk och god öl skall ju helst drickas på fat och det har The Bishops Arms Mollberg i Helsingborg tagit fasta på.

Med Jonathan Pettersson i spetsen har de gjort Helsingborgs Bryggeris öl tillgänglig även för fatölsdrickarna med en kran där nya, fräscha smaker kommer att rada upp sig. Gör gärna ett besök och bekanta er med vad som finns på öltappen idag.


Bryggeriet firar 8 år med mat, öl och liveband

Nu längtar vi till vårt 8-års jubileum. Lördagen den 18 maj firar vi med dryck, mat, liveband och god stämning.
Gör din förbokning direkt för 100:-. När du förbokar din plats till evenemanget får du en unik t-shirt med tryck av Helsingborgskonstnären Clas Håkansson (värde 200 kronor).
Eventuella kvarvarande platser säljes på plats för 150 kronor (enbart entré).
Visst vill du fira med oss?
Läs mer om evenemanget och förboka här


Nästa ölklubbsträff på onsdag 27 mars. Vi ses!

På onsdag den 27 mars kl 17.30 är det dags för nästa ölklubbsträff. Temat är Belgisk öl.
Mellan kl 19-21 spelar Dustman Anderson Band.
Varmt välkommen och glöm inte att boka dig här

Är du medlem i vår Ölklubb? Då är det kostnadsfritt.
Är du inte medlem i Ölklubben? Då kostar det 100:-.

Här kan du läsa mer om vår Ölklubb och även bli medlem


Malmö Öl- och Whiskyfestival

Årets upplaga av Malmö Öl & Whiskyfestival den 15-16 mars blev som vanligt en riktig folkfest! Helsingborgs Bryggeri var där som utställare och det var även vårt dotterbolag Lilla Spritfabriken.
Festivalen var fullproppad med ölutställare. Under fredagen var det många besökare, men det var lördagen som drog mest besökare och lokalen fylldes snabbt.
- Festivalen var väldigt trevlig, berättar bryggare Peter Nilsson. God stämning och glada miner. Det var många som kom till oss och tyckte att det var ett säkert kort att dricka vår öl, som alltid är bra och god. Det är kul att höra.
- Stundvis var det mycket besökare i våra montrar, mest på lördagen.

I Lilla Spritfabrikens monter hedrade vi Benny Sundberg, som för alltid finns i våra hjärtan. Hyllningen till Benny var väldigt fin. I denna monter hade vi även vår öl och det gick alldeles utmärkt. Irene och Niklas Widerberg skötte Lilla Spritfabrikens monter.

- Det blev en lyckad festival, avslutar trötta och glada medhjälpare efter festivalen (Albin, Gojan, Peter S, Peter N och Rasmus).


Per i Viken Extravaganza, välkommen!

Den 26 - 27 april är det dags för Per i Viken Chark AB Extravaganza – Nordvästskånes nya familjära mat- och dryckesfestival.
Över 20 skånska ölbryggerier, 6 vingårdar, kulturupplevelser, delikatesser, regionala matgiganter, ponnyridning, ansiktsmålning och mycket mer. Som första hyresgäst i Blå Hallen Höganäs bjuder nu Per i Viken in till en extravagant festival som går i matens, dryckens och familjens tecken.
OCH vi på Helsingborgs Bryggeri är på plats.
Det är fri entré. För att köpa öl och vin i dryckesstånden krävs poletter.
Läs mer om evenemanget här


Vill du besöka vårt Bryggeri?

Vi känner oss stolta över att visa vårt bryggeri.
Vi var en av de första mikrobryggerierna som startade med bryggerivisning och ölprovning.

Att boka en bryggerivisning och ölprovning hos oss på Helsingborgs Bryggeri är populärt. Gör det du också.

Klicka på länken och du får mer information och här kan du även boka

Presentkort, det är en perfekt present!

Att ge bort ett presentkort och låta någon få uppleva vårt bryggeri är en uppskattad present.
Klicka på länken och du får mer information


Följ oss på sociala medier

Vi jobbar kontinuerligt med att utöka och förbättra vår marknadsföring. Ett kostnadseffektivt sätt, som även har en enorm spridning, är att använda sociala medier. Vi hoppas därför att du följer Helsingborgs Bryggeri på tex Facebook, Instagram, LinkedIn. Och inte bara Följer utan även Gillar och Delar det som publiceras.

Läs mer om våra öl på vår hemsida och följ oss på sociala medier:

facebookinstagramhomepagelinkedin

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.