Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tack för ditt arbete och engagemang!

Bäste amf:are,

Årets dagar är snart räknade och det är dags att summera 2016 innan välförtjänt ledighet och det nya året tar vid.

Jag kan konstatera att året gått snabbt. Det har varit innehållsrikt, spännande och roligt. Jag har verkligen mött många engagerade medarbetare och kollegor. Arbetet och engagemanget gör mig stolt. Många vill verkligen göra skillnad. Men 2016 har såklart bjudit på både utmaningar och lärdomar på olika plan och jag har verkligen försökt få balans mellan kultur, struktur och ständig förnyelse.

Att ha balans är såklart viktigt både på jobbet och personligt. Själv har jag precis haft ett par dagar ledighet med familjen och fått ny energi för att runda av årets sista arbetsdagar, innan en lite längre ledighet över julhelgen. Det är en ynnest att få vara nära sin familj. Trots att mina barn nu är stora och mitt äktenskap relativt långt, är de fortfarande det viktigaste och det är de små sakerna som man gör tillsammans som både förgyller och roar - som ett parti ”skitgubbe”, eller ett förtroligt samtal om ungdomskärlek.

Få har dessutom förmånen att ha ett jobb som faktiskt gör verklig skillnad för andra. Det har alla vi amf:are gemensamt. Alla, utom support som ännu inte är klara med sin nya organisation, fick ett mail av sin nya chef i förra veckan. Brevet välkomnade dig till din nya enhet och den nya arbetsstrukturen fyller såklart en viktig funktion för oss alla. Men det är fortfarande arbetssättet - att jobba processinriktat och tillsammans med invånaren – som är det viktigaste. Det är också arbetssättet som kommer utveckla oss och bidra till att vi når en högre gemensam måluppfyllelse.

Ditt arbete påverkar som sagt direkt eller indirekt många helsingborgare och stadens utveckling. Vår verksamhetsidé är ”Utifrån sin förmåga är alla vuxna invånare delaktiga i arbetslivet och tar ansvar för sin egen utveckling och försörjning. All verksamhet ska ha individen i fokus, samverka internt och externt samt underlätta invånares valfrihet för ett vuxenliv i arbete”.  

Verksamhetsidén både förpliktigar, uppmanar till mod och tilltro till varandra. Jag ser fram emot det nya året, där vi tar med oss årets lärdomar – både det som varit framgångsrikt och det som vi behöver bli bättre på - så att 2017 blir tillsammans med dig, dina kollegor, invånarna och våra samarbetspartners ett spännande och framgångsrikt 2017.

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka Dig för allt ditt arbete och engagemang du visat under året

Med varma hälsningar

Jesper Theander
Arbetsmarknadsdirektör


Nidal Khalil höll årets första frukostmöte.

Hälsotips i december

Vad är viktigt för dig? Jag vill påminna er alla om att fundera över vad som är viktigt. Vad är viktigt för dig och vad vill du fokusera på just nu för att må så bra som möjligt den närmsta tiden.

När du kommit fram till det önskar jag att du också kan göra de val du behöver göra för att känna dig nöjd och tillfreds. Kom ihåg att du kan välja hur höga krav du ska ställa på dig själv och du kan också välja hur andra ska få lov att påverka dig.

Läs månadens hälsotips från häsoinspiratörerna på Insikten.


Följ invånarprocessbloggen

På amf:s nya invånarprocessblogg finns allt du behöver veta om hur vi ska arbeta framöver på arbetsmarknadsförvaltningen. Här hittar du också bakgrund, beslut och löpande uppdateringar om vårt gemensamma utvecklingsarbete. Gå gärna in och kommentera!

Bloggen når du från mobil, dator och surfplatta och du behöver inte vara inloggad på stadens nät för att se den. Vi skriver i första hand för dig och dina kollegor, men även andra intresserade kan följa förvaltningens arbete på bloggen.

Här kommer länken:

https://invanarprocessen.blogg.helsingborg.se/ 

Hälsningar från kommunikatörerna på HR och kommunikationsavdelningen

Jenny Andersson, Nina Gregoriusson och
Edin Tucalija

P.S. Övriga nyheter inom förvaltningen hittar du som vanligt under förvaltningsnytt på gamla Insikten. Länken finns på Portalens startsida. D.S.


Klart med nya chefer och enheter

Den 15 december fick vi som jobbar på amf, support undantagen, veta vilka som blir våra nya chefer från den 2 januari 2017. Enhetscheferna informerade sina nya medarbetare i ett mejl.

De nya verksamheterna och enheterna ska arbeta i en processorganisation med multiteam över enhets- och verksamhetsgränser.

Den nya organisationen börjar gälla från den 2 januari 2017.  Support kommer att organisera sig först i januari. Därför är det ännu inte klart med enhetsindelningen där.

Läs mer på invånarprocessbloggen.


Huvudhandläggare blir guide

De invånare som vänder sig till arbetsmarknads-förvaltningen kommer att mötas av en guide. Det är funktionen huvudhandläggare/kontaktperson som nu fått sitt namn.

Men det är inte någon yrkestitel.

Tre förslag har diskuterats och processats med invånare och medarbetarna i utvecklingsgruppen. De mest frekventa namnen som kom upp i dialogen var tre – guide, mentor, samordnare.

Till slut stannade förvaltningens ledning för namnet guide.

Läs mer på invånarprocessbloggen.


E-tjänst för att söka försörjningsstöd

Nästa år kan helsingborgarna söka ekonomiskt bistånd digitalt via en e-tjänst. Invånaren ska få svar om det blir pengar så fort som möjligt. Beslut inom 24 timmar är målet.

En projektgrupp och en testgrupp har jobbat med detta sedan i maj i år. Tanken är nu att börja med en testgrupp i januari.

- E-tjänsten kommer att vara tekniskt klar att levereras till den 31 december även om vi i dagsläget jobbar med oönskade fel vars lösning dröjer, säger Michaela Sarvik, IT-projektledare.

Det måste också finnas en mottagande organisation som kan ta emot e-tjänsten och börja arbeta med den. Där är vi dock inte riktigt än på grund av den pågående omorganisationen på arbetsmarknadsförvaltningen.

Läs mer om arbetet med e-tjänsten på invånarprocessbloggen.


Chefer som slutar, nya som kommer

Från och med årsskiftet kommer nuvarande cheferna Maria Skoglund, Björn Olsson (på bilden här intill) och Susanna Honegger inte vara chefer längre.

En annan kommande förändring är att Marie Nordstedt går in som tillförordnad enhetschef under sex månader i ekonomiskt bistånd.

Annika Andersson blir tillförordnad enhetschef för studie- och yrkesvägledning inom vuxenutbildningsverksamheten.

Läs mer på invånarprocessbloggen.


Daglig verksamhet till vof - Ingrid kvar

Enhetschefen Ingrid Olin-Månsson följer inte med till vård och omsorg, när daglig verksamhet inom amf går över dit den 1 januari.

Från årsskiftet blir hon i stället chef för interna arbetsplatser och Hantverkshuset inom verksamhetsområde arbetsmarknad.

– Många trodde nog att jag skulle gå i pension. Jag fyller 64 år nästa år men jag känner mig inte färdig med yrkeslivet än, säger Ingrid Olin-Månsson.

Hon är glad över att kunna fortsätta arbeta som chef inom amf.

Skatteriet, Café Carizma, Media, Hunddagis och arbetsanpassarna kommer att vara kvar på amf, men medarbetarna blir anställda av vård och omsorg.

Läs hela intervjun med Ingrid på Insikten.


Så tycker vi om att jobba på amf

Resultatet av årets medarbetarundersökning är klart. Arbetsmarknadsförvaltningens värde för hållbart medarbetarengagemang (HME) sjönk från 78 till 77.

Det totala resultatet för staden är 81. Därmed ligger vi tillsammans med socialförvaltningen lägst i staden.

Ett exempel på något vi behöver förbättra är arbetsmiljön, måluppföljning och medarbetarsamtal. Vi har däremot ett bra resultat när det gäller möjligheten att kombinera arbete med föräldraskap, att arbetet känns meningsfullt och att jag lär nytt och utvecklas i mitt dagliga arbete.

Läs mer om medarbetarundersökningen på Insikten. Där hittar du också hela resultatet.


Håll koll på ledningen

Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på vad strategiska ledningsgruppen och ledningsforum pratar och beslutar om, är att läsa protokollen från deras möten. De finns fortfarande på gamla Insikten, som kommer att vara igång tills vi på amf startar vårt eget nya intranät.

Du hittar länkarna till Insikten, men även vår nya invånarprocessblogg,  på Portalens startsida i en särskild ruta som på bilden här intill.

Protokollen finns precis som tidigare under "Styrande dokument". Där publiceras också dagordningarna.


Innan du går på julledighet...

Kom ihåg att... 

...stämpla ut i Självservice, och korrigera eventuella felmeddelanden. I år är det extra viktigt eftersom vi går in i en ny organisation den 1 januari 2017.

Du kan logga in i HR-systemportalen även om du befinner dig utanför stradens nätverk, till exempel via din smartphone eller surfplatta.Använd i så fall länken http://hrsystem.helsingborg.se och logga in med samma användarnamn och lösenord som du har på din dator.

Du hittar hela checklistan inför semester och frånvaro på Insikten.

Jobbar du i mellandagarna och undrar vilka chefer som är i tjänst? Semesterscheman för ledningsgrupperna finns också på Insikten.

Förvaltningschef Jesper Theander har semester
22 december - 5 januari. Under den tiden är Petra Malmgren, verksamhetschef för support, tillförordnad förvaltningschef.


Då återstår bara för oss att önska alla amf-are en riktigt God jul och ett Gott nytt år.


Amf:s nyhetsbrev produceras av kommunikatörerna på HR och kommunikation.
Har du synpunkter eller tips? Hör gärna av dig till någon av oss:

Nina Gregoriusson - nina.gregoriusson@helsingborg.se
Jenny Andersson - jenny.andersson4@helsingborg.se
Edin Tucalija - edin.tucalija@helsingborg.se  


Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar på arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborg eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Brevet skickas ut en gång i månaden. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter