Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - University of arts, craft and design

NYHETSBREV DECEMBER 2020

Högsta betyg för vårt kvalitetssystem och studenter och lärare som trots komplicerade tider fortsätter att ställa ut och glädja en stor publik, bland annat i samband med Nobelveckan. Gissa om vi är stolta! Välkommen till vår julbutik och ett digitalt Öppet hus efter helgerna. Gott nytt år!


Grönt ljus och högsta betyg för Konstfack!

Sedan 2017 Universitetskanslersämbetet (UKÄ) granskat ett tjugotal universitet och högskolors kvalitetssäkringsarbete med ambitionen att gå igenom alla senast 2022. Konstfack är först med att få samtliga delar i sitt kvalitetssystem bedömda som tillfredsställande och uppfyllda. "Naturligtvis är vi både glada och stolta. Vi vet ju att vi är bra, men att tydligt visa detta genom vilka processer vi har, det är en utmaning som vi nu rott iland. Att Konstfack imponerar ser vi tydligt i den fina återrapportering vi fått", säger rektor Maria Lantz. UKÄ skriver bland annat att "lärosätet präglas av en stark kvalitetskultur som är under ständig diskussion och utveckling" och att Konstfack "uppmuntrar till delaktighet, engagemang och ansvar hos lärare, övrig personal samt studenter och doktorander". Läs mer om utvärderingen här.

Gyonyoung Yoon "Filling in Physical Reality, Living in Digital Reality", 2020

Utmana ditt intellekt – ta en master!

Är du nyfiken på Konstfacks masterprogram? Vill du utmana ditt intellekt och formulera ditt kritiska tänkande? Ansök till våra tvååriga yrkes- och forskarutbildningsförberedande masterprogram med start höstterminen 2021. Välj mellan: CRAFT!, Individuell studieplan i design, Rumslig gestaltning, Konst respektive Visuell kommunikation. Ansök senast 15 januari, här finns allt du behöver veta.

Konstfacks julklapps-pop-up

Nästan inget är som vanligt men designen, konsten och konsthantverket består.  Konstfacks studentkår arrangerar i år den traditionella julmarknaden som en relativt vanlig butik i Liljeholmstorget Galleria, öppen till och med 23 december, måndag–fredag 10–19 och lördag–söndag 10–18.
Så här förbokar du biljett eller besöker Konstfacks extraordinära julbutik.

Grafisk form: Hannah Baklien

Masterstudenter och lärare deltar med verk i Nobel Week Lights

Nobel Week Lights är en ny, sprakande ljusfestival som äger rum i Stockholm under Nobelveckan, till och med 13 december. På ett femtontal platser står ljusdesigner, konstnärer och forskare för verk kopplade pristagarnas gärningar. Masterstudenter på Konstfacks program Spatial Design har tillsammans med lektor och ljusdesigner Johanna Enger, skapat ett verk vid Strömparterren på temat "Den gamle och havet" inspirerade av Ernest Hemingways klassiska roman. På Odenplan projiceras Konstfacklektorn Katja Petterssons ljusverk "Millisekund" med kraftfullt exploderande färgkaskader i slowmotion.

Sköra, mänskliga avtryck på Gustavsbergs Konsthall

Maja Bakken, Sandra Hiredal, Inga Tsernova och Anna-Kajsa Wikström tog examen från Konstfacks kanditatprogram Ädellab i våras. Till och med den 17 december ställer ut objekt och videoinstallationer på Gutavsbergs Konsthall. I en utsatt tid vill de prata om det skört mänskliga, om människans avtryck på sina omgivningar och omgivningarnas avtryck på människan. Deras poetiska arbeten behandlar ämnen som balansen mellan människa och natur, klimatförändringarna och människans plats i samhället och vilka spår vi lämnar efter oss. 

Mette Moltke Wozniak, "Pressure Pressure". Foto: Konstfack

Lär känna oss bättre, välkommen till Öppet hus!

Naturligtvis ett digitalt sådant med presentationer av våra kandidat- och ämneslärarprogram. Chatta med studenter och lärare, besök några av våra fantastiska verkstäder och se verk av våra tidigare studenter. Antagningsenheten svarar på frågor om hur och när man ansöker. Vi ses online tisdag 19 januari, kl 13–19. Det är här det händer.


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. Läs mer och prenumerera på information om lediga jobb här: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk. Sedan 1844 har vi utbildat en mängd olika yrkesgrupper inom dessa fält samt bild- och slöjdlärare. Vi bedriver både konstnärlig och vetenskaplig utbildning/forskning och har idag cirka 900 studenter och 200 anställda. www.konstfack.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.