Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

M.O.B Touriga Nacional 2014 + Dão Rotulo 2015


LAND: Portugal - REGION: Dão
DRUVOR: Touriga nacional
ALKOHOLHALT: 12,5 %
TILLVERKNINGSMETOD: 100% Touriga nacional från vingårdar i den svalare delen av Dão. Handskörd, noggrann selektering, långsam jäsning och mognadslagring i ekfat under 12 månader. 
SMAKBESKRIVNING: mörk tät färg, tydliga inslag av mörka bär, svarta körsbär, blåbär och vildhallon. Smaken är elegant med viss stramhet, mineralitet och välintegrerad ekfatston. Passar till rätter av ljust och mörkt kött samt fågel. Kan vinna på lagring 1-2 år. 

Producenten M.O.B. Moreira, Olazabal, Borges

De tre vinmakarna och vännerna kom på idén att göra vin tillsammans vid en provning av mycket gamla årgångar. Man inspirerades av dess elegans och djup och beslöt att göra liknande vin. De arrenderar tre vingårdar i Seia och Gouveia i sub-regionen Serra da Estrela, den svalaste delen av Dão. Vingårdarna sköts helt och hållet av trion, kontraktet löper på minst 35 år. Syftet är att skapa viner med elegans och friskhet men med intensiv karaktär. 

*M för Moreira (Quinta do Poeira)
*O för Francisco Olazabal (Quinta do Vale Meao)
*B för Jorge Serodio Borges (Wine & Soul)


Niepoort har under ett antal år blivit ett välkänt namn inom svenska vinkretsar, både för sina bordsviner samt portviner vilket tydligt uppskattats av SVD m.fl. Läs nedan vad de skrev om detta sköna vin.

"Dirk Niepoort gör detta vin av bland annat alfrocheiro och touriga nacional. Inga fat , utan fruktig och läckert kryddig smak som passar kalvsteken."

LAND: Portugal, Dão
DRUVOR: Alfrocheiro, Jaen, Touriga nacional
ALKOHOLHALT: 12,5 %
TILLVERKNINGSMETOD: 
Niepoort påbörjade projektet i Dão under 2012. Vingårdar har inköpts i Gouveia och Vila Nova de Tázem. Jordmånen består av granit, vinrankorna är gamla, 30-60 år och belägna på hög höjd, 500 möh. Syftet är att framställa friska, eleganta men uttrycksfulla matvänliga viner. Handskörd, jäsning på ståltank, 12 månader lagring på cementfat. Buteljering efter naturlig klarning. 
SMAKBESKRIVNING: Vinet är friskt fruktigt med inslag av mörka bär, blommor, viol och örtkryddor med en balsamisk karaktär. Servera till fågel, ljust kött, charkuterier, ostar och som sällskapsvin. 91p / Andreas Larsson 100% Tasted Blind 

Producenten Niepoort

Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.


www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.