Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SV:s logga till vänster mot en halvtransparent orange bakgrund. Bakom och till höger, vackert röda höstäpplen på en gren.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Vi på SV Örebro län vill tacka för ett fantastiskt 2018. Vi vill även komma med ett julklappstips, tipsa om kommande kurser & event och berätta om några av våra projekt.


Musikens gåva

Ge någon musikens gåva, ge bort en gitarrkurs! Vi har kurser både för nybörjare och för den som letar efter en fortsättningskurs. Läs mer

Bild på gitarr, från Pixabay.com

Hjärndagar på Fabriksgatan

17-18 januari är det Hjärndagar med olika föreläsningar hos oss på Fabriksgatan 8, Örebro.

Susanne Johansson som drabbades av en förvärvad hjärnskada vid fyra års ålder föreläser om hjärnans fantastiska förmågor.

På plats finns även föreningen Alzheimer Örebro för att föreläsa om om Alzheimer och demenssjukdomar, Stefan Larsson har föredrag om mindfulness, Birgitta Wallbom pratar om minnet och vi avslutar med att undersöka intresset för en bokcirkel – för du vet väl att läsning är gymnastik för hjärnan? Läs mer


Vad ska du göra i vår?

Anmäl dig till vårens kurser och cirklar redan idag. Vi har allt från biodling, till språk, motorsågskörkort, knyppling och gitarr! Läs mer


Seniorprojektet letar efter dig

Bildkälla: Image Source/Colin Hawkins/Johner Bildbyrå

Vi letar efter dig som vill vara samtalsledare eller själv delta i samtalsgrupper för seniorer. Vi pratar om tankar, känslor och inspireras av varandra. Grupperna arrangeras i samarbete mellan SV Örebro län och Örebro kommun.

Är du intresserad och vill veta mer?
Kontakta Maria Östby, verksamhetsutvecklare: maria.ostby@sv.se


Cirkelledarutbildning

Den 24 januari är det dags för årets första cirkelledarutbildning. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats!
Läs mer

Bildkälla: Susanne Walström/Johner Bildbyrå

Projekten checkar av

Utveckling från dag ett

Det har gått två och ett halvt år sedan projektet startade och snart är vi i mål. 

Den 22 november ägde projektets slutkonferens rum i Örebro med närmare 70 deltagare i publiken. Under dagen presenterade vi projektets resultat, utbildningsmodell och följeforskning. Projektets mål var att bidra till en förbättrad asylmottagning och en förkortad etableringstid. I projektet har vi bland annat gett asylsökande kunskap i det svenska språket och om det svenska samhället.

– Sammanfattningsvis kan vi se att projektet har gjort skillnad både på individ och samhällsnivå, säger Jeanette Ohlsson, projektledare.

Projektets framtid
Den utbildningsmodell som tagits fram i projektet kommer att leva vidare inom SV.

Projektet finansieras av #AMIFse och SV Örebro län
Asyl-, migrations- och integrationsfonden främjar migrationens möjligheter.


Matchning mot jobb

Vi kartlägger behovet av arbetskraft inom de gröna näringarna i Örebro län och matchar det med kompetens hos länets nyanlända.

Sedan projektet startade i oktober 2018 har vi besökt ett 70-tal arbetsgivare och fått ut ett antal personer i nystartsjobb och praktik. I projektet samarbetar vi med Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och Arbetsförmedlingen i Örebro län.

– Vi har fått en väldigt bra start och vi hoppas att det fortsätter på samma sätt efter nyår, säger Björn Brunnberg, projektledare.

Björn Brunnberg
bjorn.brunnberg@sv.se 
070-855 39 12


Kulturföreningen

Projektet Kulturföreningen, finansierat av TIA-medel från Länsstyrelsen Örebro län, avslutas vid årsskiftet.

Projektet har syftat till att utveckla det befintliga föreningslivet i Örebro län genom att använda en unik metod med fokus på mångfald och jämställdhet i föreningslivet. Genom att göra föreningslivet tillgängligt för nya medborgare främjas ett aktivt föreningsliv och individen ingår i en social gemenskap där man blir sedd, lyssnad till och bekräftad, vilket i sin tur ökar individens egenmakt.

I slutet av året bildades två nya kulturföreningar: Mångkulturella Föreningen Örebro och Kulturföreningen Symbios i Fellingsbro.

– Det har varit en spännande resa att följa från idé till verklighet, berättar projektledare Imad Farhan.


God jul & Gott nytt år, önskar SV Örebro län!

facebooktwitterinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.