GR Utbildning Läromedel
Nyhetsbrev december 2015

GR Utbildning Läromedel
GR Utbildning Läromedel

Trevligt folk

Trevligt folk med Filip och Fredrik

De har aldrig haft på sig skridskor men ska till bandy-VM i Sibirien. Det somaliska bandylandslaget bildades som ett integrationsprojekt där bandylegendaren Per Fosshaug är tränare och duon Fredrik Wikingsson och Filip Hammar agerar påhejare.
Från 12 år, 92 min Logga in och se film


Community

Nu kan du testa Community!

Har du märkt den nya rubriken i menyfältet? Community är en social plattform på GR-SLI som ger dig möjlighet att kommunicera med båda andra lärare och dina elever. Och längre fram kommer du också att få tips på tema och nya filmer i tjänsten. 
Läs mer om Community på GR-SLI


Reslust

Reslust: Nytt webbspel om säkra och lustfyllda resor

Reslust har utvecklats av GR Utbildning, Pedagogiskt Centrum och Kunskapscentrum för sexuell hälsa i Västra Götaland. Spelet är kostnadsfritt och finns tillgängligt på hemsidan för arbete med Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR): www.srhr.se/reslust


Läromedelsutställning
GR Pedagogiskt Café

Håll utkik efter tidplanen som kommer efter nyår och läggs ut på grkom.se/laromedel.

Läromedelsmässan

Filmer att strömma

Julsaga

En liten julsaga

När Ina är och handlar tappar hon bort sin nalle. Nallen tas om hand av en farbror som i sin tur glömmer den på posten där nallen råkar hamna i en postsäck. Medan Ina saknar sin förlorade nalle upplever nallen en mängd äventyr runt om i Sverige.
Från 5 år, 58 min Logga in och se film

Familjen jul

Familjen jul

Hugos pappa avskyr jul, julmat och julklappar. Inget kan få honom i julstämning och gladast är han när hela högtiden är över. Men så får familjen påhälsning av Pixy, en tomtenisse som har blivit kvar i människornas värld.
Från 9 år, 97 min Logga in och se film

Greveholm

Mysteriet på Greveholm

Den virriga familjen Olsson bor i storstan och inför julen drömmer de om en jul på landet. De svarar på en annons i tidningen och flyttar in i Greveholms slott där barnen upptäcker att det rasslar och suckas i korridorerna...
Från 5 år, 258 min Logga in och se film

Se våra senast inköpta spelfilmer här!
Tema

Mobbning


Nytt från UR

Tripp, trapp, träd

Tripp, trapp, träd
Från 5 år (till appen)

Artityd

Artityd
Från 13 år

Livet i Mattelandet
Blue Water High

Blue Water High
Från 10 år

Makt hos mig

Makt hos mig
Från 16 år

Modersmål på väg


Tips till kalendern

MIK

MIK-DAGEN 2016

Den 3 februari är det dags för MIK-dagen, en heldagskonferens om medie- och informationskunnighet. Bland årets huvudtalare hittar du Christer Mattson m.fl. Dagens inleds med en minimässa, däribland GR Läromedel. Läs mer och anmäl dig

Hour of Code

The Hour of Code är ett globalt event som når miljontals elever i över 180 länder i världen. Eventet äger rum 7-13 december 2015 och syftar till att lära sig koda. 
Läs mer på https://hourofcode.com/us/sv

Utbildning

Utbildningar och konferenser

GR Utbildning, Pedagogiskt Centrums utbud av utbildningar och konferenser riktar sig till all pedagogisk personal, inom alla skolformer. Utbildningarna berör en mängd frågor inom pedagogik och skolutveckling. Läs mer


GR Läromedel på Twitter

 Ansvarig utgivare: Johan Borvén  Redaktör: Roberto Camacho
GR Utbildning Läromedel, besök Anders Personsgatan 8, post: box 5073, 402 22 Göteborg
Tfn: 031-335 50 53 fax: 031-335 52 22  e-post: laromedel@grkom.se
www.grkom.se/laromedel

Du får detta nyhetsbrev eftersom du använder GR Utbildnings tjänster, deltagit i våra aktiviteter eller är student på lärarutbildningen i Göteborg. 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.