Digital tidning mmed senaste nytt. Problem att läsa? Se den i webbläsaren

Branschtidning utgiven av Convenience Stores Sweden

1 juli 2020

Om att hålla ut och fortsätta hålla avstånd

Sedan den 26 mars har vi var fjortonde dag haft flera artiklar kopplade till corona. Inte så konstigt. För ingenting har väl någonsin kommit att påverka vår bransch så mycket som denna pandemi.
Inför semesteruppehållet gör vi en sammanfattning kombinerad med en försiktig framtidsvy. Och konstaterar att de som orkat hålla ut, kanske kan slappna av lite men ändå fortsätta att hålla avstånd. För mycket av det som etablerats under de här dryga tre månaderna, kommer säkert att bestå ett bra tag framöver.


Annons 


EMAB:s butiker har ökat försäljningen

- Resandet minskade och de flesta av våra butiker ligger kundnära, där folk bor. Många har upptäckt dessa och återkommer tack vare bra kundbemötande. Totalt sett har vi därför ökat under coronatiden, säger Anders Huss, vd på EMAB.

Läs mer


Ny vardag för Circle K

- Vi ser att vi har kommit in i den nya vardagen där vi fortsätter med de anpassade arbetssätt som krävs för att följa myndigheternas rekommendationer och för att kundupplevelsen ska kännas trygg. Vi ser också att det finns ett behov av att blicka framåt och jobba vidare med de initiativ och förbättringar som vi vill lansera, säger Eva Kimborn Heivert, vd på Circle K, apropå aktuella förändringar.

Läs mer


Shell Välkommen In bekräftar

Det EMAB och Circle K mer detaljerat uppger om utveckling, åtgärder och den närmaste framtiden, bekräftas även av St1 som driver kedjan Shell Välkommen in.

- Sverigesemester kommer att påverka positivt och i synnerhet i kombination med bra väder, säger Stefan Samuelsson, retail manager på St1.

Läs mer


- En dyr köpläxa som vi kan ha nytta av

När Direktens vd Svante Törnqvist har sammanfattat pandemin så här långt, funderar han också hur convenience-branschen ska tänka framöver. En eftertänksamhet som han menar måste ner på butiksnivå.
- Även om det är en dyrköpt läxa så har vi kanske lärt oss vad vi ska satsa på för framtiden.

Läs mer


Privab och MyWay tror på framtiden

PA Melander är vd för Privab som förutom många enskilda kunder också driver convenience-kedjan MyWay. Tappet har varit kännbart och problemen kvarstår. Men han ser en ljusning och tror att branschen kan bli en vinnare i framtiden. 

 

Läs mer


Max valde att satsa sig ur krisen

Läget var utan tvekan allvarligt i mars med stora tapp för Max-restaurangerna. Dessbättre har det hejdat sig och sedan andra halvan av april ser man en tydlig återhämtning.
- Vi valde att satsa oss ur krisen, säger bolagets vd, Richard Bergfors.

Läs mer


Bra med paket, dåligt med spel

Butikskonsults sommarhälsning till kunder och samarbetspartners, gav en bra bild av hur många företag har haft det under de senaste månaderna. Nedan kan du läsa ägaren Fredric Janssons text, men först några rader från Mats Jonsson, vice vd och den som har ”bäst koll” på convenience-branschen.

Läs mer


Annons


Krisen öppnar för convenience-handeln

Coronakrisen kommer under lång tid att påverka konsumenternas köpvanor. Förändrade fokus och nya trygghetskrav gör att convenience-handeln kan hamna i en gynnsam sits och stärka sin position.
Detta enligt forskaren vid Handelshögskolan i Stockholm, Jonas Collliander.


Nytt smart kassasystem i butik

En viktig milstolpe uppnåddes nyligen i utvecklandet av framtidens kassasystem Wave POS. George Zaito på Direkten Cigarr & Spel i Sundbyberg var först ut att köra den nya versionen i skarpt läge. George som varit med hela vägen från pilotbutik till dagens läge ser stora positiva skillnader mellan den gamla och den nya versionen.
Läs mer


Handlare som vill mer

För drygt ett år sedan öppnade han en godisbutik i Uppsala. För drygt två veckor sedan en obemannad livsmedelsbutik. I båda fallen är han franchisetagare. Och han antyder att det inte är nog med dessa två.
- Att hitta bra koncept och driva flera butiker samtidigt passar mig, säger Bengt Pettersson.


Gemensam kamp mot fimparna i Skärholmen

Nu ska cigarettfimparna bort från marken i Skärholmen. Håll Sverige Rent och JTI startar ett pilotprojekt i området för att få gatorna fria från fimpar.

Läs mer


- Inför bot på att kasta fimpar på gatan!

Den 1 juli 2019 infördes ett förbud mot rökning på uteserveringar och andra offentliga platser. För convenience-branschen har förbudet fått oförutsedda effekter då gatorna utanför butikerna fyllts med fimpar efter att askkopparna behövt monteras bort. Därför uppmanar Convenience Stores Sweden nu politikerna att ta tag i problematiken och införa en bot på att kasta fimpar på gatan.

Läs mer


Annons - klicka på den så får du mer information


NOMINERADE TILL CONVENIENCE RETAIL AWARDS

Fantastisk utveckling - mot alla odds

Om det är något som kännetecknar Carina Eichinger så är det att hon aldrig ger upp. Med en vilja av stål och en utpräglad driftighet, lyckades hon inte bara rädda sin mack när bolaget drog undan fötterna på henne. Hon skapade med hjälp av sociala medier en riktig framgångssaga.
Och när Coronan slog till gjorde hon det igen, om än i lite mindre skala.
- Det mesta går bara man är lyhörd inför kundkretsen, säger hon. Och nu vill vi bygga ett nytt kök!


Det stora lyftet på Shell i Skövde

Han är på ”sin pappas gata”. Eller i alla fall på hans före detta mack. Och han har gjort ett jättelyft både ut- och invändigt. Carl Folke har hamnat på rätt plats vid rätt tillfälle i livet. Välkommen in till Shell i Skövde!


Bästa maten och personalen är Randis mål

Att man brinner lite extra för måltidslösningar är kanske inte så konstigt om man haft en tidigare karriär inom McDonald’s. Att man vill utveckla och utnyttja personalens kapacitet är kanske naturligt om man under flera år jobbat med social rekrytering för människor med utländsk bakgrund. Att man sedan tycker om blommor blir grädden på moset när man driver en bensinstation.
Välkommen in till Shell i Trollhättan!


Annons


AKTUELLT FRÅN CSS

Bengt sammanfattar de senaste månaderna

Conveniences Stores Swedens vd Bengt Hedlund gör här en kort sammanfattning om hur branschens påverkats av coronapandemin. 


Sista dagarna för att söka vårt utbildningsstöd!

Som vi tidigare informerat om har Convenience Stores Swedens styrelse beslutat att betala ut ett extraordinärt utbildningsstöd till sina medlemmar. Sista datum för detta är idag 1 juli, men vi tar emot ansökningar veckan ut.


Läs mer


Convenience Stores Sweden Forum 27 augusti blir digitalt

Årets forumdag för branschen blir inte helt oväntat digitalt. Det livestreamas den 27 augusti kl 8.30-12.00. Länk meddelas i mitten av augusti.

 

Klicka här för att se programmet.


Hjulen kommer att börja snurra igen

Det har minst sagt varit tuffa tider för foodservice-näringen under den rådande corona-pandemin. Kreativiteten som fötts i krisens spår har lett till ny efterfrågan, nya vanor och nya tjänster. Nya tider kräver helt enkelt nya lösningar och samarbeten. 


Läs mer


Gå med i vår nätverksgrupp!

Sedan länge har Convenience Stores Sweden en vanlig ”gilla-sida” på Facebook. För att skapa ett forum där man kan interagera kring branschfrågor har vi precis startat en nätverksgrupp som du nu kan anmäla dig till.

 

Läs mer


Information om corona och convenience

Convenience Stores Sweden samlar information som är lätt tillgänglig för medlemmar och andra branschaktörer. På conveniencestores.se finns det en särskild rubrik ”Aktuellt om Corona” vars innehåll kontinuerligt uppdateras.
- Dessutom gör vi riktade utskick via mejl och lägger ut info på vår Facebook-sida, säger vd Bengt Hedlund.

Läs mer 


Ingen semsterstängning på vårt kansli

Våra semestrar började redan vecka 27 och pågår till och med vecka 32. Men eftersom vi lappar över så finns det alltid någon som svarar i telefonen och läser mejl.
Tveka inte att kontakta oss och får du inte svar direkt - lämna ett meddelande så ringer vi upp.
info@conveniencestores.se, 08-505 970 30

Sommarhälsningar från personalen på Conveniece Stores Sweden

Susanne Ankarkrans
Maria Mannebratt
Bengt Hedlund
Gunilla PihlbladPrenumerera på vårt RSS-flöde för fler nyheter


CONVENIENCE STORES NEWS
branschnyheter var fjortonde dag


Chefredaktör och ansvarig utgivare: 
Gunilla Pihlblad
0585-317 01, 070-550 95 20 gunilla.pihlblad@conveniencestoresnews.se

Annonser: Ann Hedlund
08-505 970 37, annons@conveniencestoresnews.se


Tidningen utges av Convenience Stores Sweden
08-505 970 30, www.conveniencestores.se
vd Bengt Hedlund, 08-5050 970 31 bengt.hedlund@conveniencestores.se

Får du tidningen utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här:

http://conveniencestores.se/convenience-stores-sweden/integritetspolicyBesök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får denna tidning eftersom du är en kund till oss eller för att du har tecknat dig för den. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration,
 klicka här.