Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet | April 2018

I vår roll som inkubator och science park så ingår att vara en mötesplats mellan människor, företag, idéer och kreativitet. Förra året hade vi knappt 26 000 besökare till drygt 1 400 möten och aktiviteter på Krinova. Målet är att vi till år 2025 ska ha 35 000 besökare/år.

Håll gärna koll i vår webbkalender på krinova.se där hittar ni lite av vad som är på gång i parken och även andra aktiviteter som vi vill flagga för. Under våren arrangerar vi bl a ”Vattendagen”, ”Food Jam!” och ”Näsby - Kristianstad Innovation Garden”, som går att läsa mer om längre ner i nyhetsbrevet. Varje fredag är det gemensam frukost på Krinova kl 9.15. Även du som inte har ditt företag på Krinova (eller som ännu inte hunnit starta ett företag) är mycket välkommen! 50 kr kostar en frukostbiljett. Med mötesplatsen vill vi bygga en kreativ ”community” av entreprenörer, företagare, idébärare, innovatörer, forskare och studenter – välkommen till oss på Krinova!

Charlotte Lorentz Hjorth


Seminarium om digitalisering med IUC SYD

Alla pratar idag om digitalisering och hur viktigt det är. Men vad innebär det egentligen? I Piteå finns en liten traditionell trävaruhandel med anor från 1936 som tagit digitaliseringen till sig och kopplat upp hela kedjan från kund till leverans och blivit utnämnda till Sveriges smartaste företag av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) 2017. Tisdagen 22 maj kl. 14.00-16.00 är de på Krinova för att berätta sin historia för dig, inspirera, utmana och kanske även förändra din syn på era egna möjligheter! 

› Läs mer och anmäl dig


Lekolar vinnare av Årets Innovationspris i Osby kommun

Med ett tydligt fokus på att utveckla innovativa och kreativa lärande miljöer som svarar mot föränderliga krav på en marknad stadd i tillväxt är Lekolar en värdig mottagare av Innovationspriset i Osby 2018, ett pris som Krinova och Osby kommun delar ut. Lekolar är idag marknadsledare i Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor.

› Läs mer


Revolwe och Slater Designs i globalt samarbete

Grattis Nordic Surf Development med varumärket Revolwe, ett bolag på Krinovas innovationsarena. Företaget tar ytterligare ett stort steg framåt på den internationella marknaden genom ett globalt samarbete med Slater Designs, ett amerikanskt företag världsledande inom surf branschen. Slater Designs är ett stort namn inom surfing, att jämföra med vad Titleist är inom golfen.

› Läs mer


Kom på årets vattenkonferens 25 april

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Vi måste säkra vatten som är rent och räcker till alla! Årets vattenkonferens, ett årligen återkommande arrangemang, har fokus på vattnet som resurs samt miljögifter.

Sveriges miljöminister Karolina Skog inledningstalar på vattendagen och ger regeringens syn på vattenutmaningen. Därefter får vi lyssna till både nationella och regionala företrädare samt företag. Handelskammaren presenterar under dagen sin rapport Vattenutmaningen i Krinovas showroom SuperVisions. Dagen avslutas med workshop samt inspirerande föredrag om innovationer och internationalisering. Det blir också rikligt med tid för mingel.

› Läs mer och anmäl dig


Prova hjärna brainfood

Efterfrågan på Krinovas brainfood ökar stadigt. Det är roligt med alla positiva kommentarer om fikat som: ”Kreativt och nytänkande, Gott och upplyftande och Vi höll oss vakna hela dagen”. Vill du ha ett aktivt möte, passa på att beställ brainfood.

Har du ännu inte provat brainfood så bjuder, Lollo Krüger, Krinovas konferensansvariga på ett smarrigt recept med bl a citrusfrukter som nu är i säsong. Förutom en god efterrätt så kan du också glädja dig åt att den innehåller: antioxidanter & c-vitamin i frukt och bär som skyddar hjärnan, förbättrar minnet och ökar den mentala förmågan. Mejeriprodukter som innehåller B12 som förhindrar uppbyggnad av homocystein som leder till dåligt minne. Protein som ger snabbare inlärning. Frö och kokos är rik på Omega-3, B6 och vitamin E som ökar koncentrationsförmågan.

› Recept


Hur man gör öl, korv, ost och annat mathantverk

På Krinovas Youtube-kanal har vi samlat filmklipp som visar hur man gör öl, korv, ost och annat mathantverk. De finns samlade i spellistan ”Öl, korv, ost och annat mathantverk”.

› Se, lär och låt dig inspireras


Anmäl dig till Greater CPH Foodhack #2

Är mat nyckeln till vårt välbefinnande? Boka redan nu in Food Hack#2 som går av stapeln 4-6:e maj på DTU Skylab! Greater CPH Foodhack arrangeras i samarbete mellan Krinova, DTU Skylab och Greater Copenhagen och är en 2-stegs raket; där hack#1 gick av stapeln på Krinova i januari (med fokus på idé/koncept) följt av hack#2 på DTU Skylab i maj med fokus på prototyper. Även om man inte deltog på hack#1 kan man delta på hack#2. Årets tema ”Food as key to citizens health” inspirerar till att hitta lösningar som bidrar till ett hälsosamt och hållbart livsmedelssystem genom innovation, cirkularitet och resurseffektivitet. Håll dig uppdaterad genom att följa gruppen ”Greater CPH Food Hack by Krinova and DTU Skylab” på Facebook.

› Läs mer och anmäl dig28 maj – 1 juni är det Skåne Innovation Week. Det betyder mängder av spännande aktiviteter runt om i Skåne. Veckan är en del i Region Skånes arbete med att stärka Skånes innovations- och entreprenörsförmåga. Sätt redan nu en kråka i kalendern för de event som Krinova arrangerar.

Food Jam!
28 maj kl. 13.00-16.00 bjuder Krinova och Högskolan Kristianstad in till Food Jam! Här kommer det bli tillfälle att smaka och laga mat av alternativa proteinkällor tillsammans. Vad finns på marknaden idag, hur smakar produkterna och framförallt kan vi kombinera dem till något nytt och fantastiskt?

› Läs mer

Näsby en del i Kristianstad Innovation Garden
29 maj kl. 08.00-10.00 blir det tillfälle för företagare i parken och på Näsby att dela med sig av sina tankar kring utvecklingen av stadsdelen Näsby och visionen Kristianstad Innovation Garden. Bakom inbjudan står Krinova tillsammans med Biosfärkontoret Kristianstads Vattenrike. Boka redan nu in datumet, separat inbjudan kommer.

› Program


Nya företag på Krinova

Vi hälsar alla nyinflyttade företag på Krinova hjärtligt välkomna hit och hoppas att alla kommer trivas.

I Gul sektion  har ABB flyttat in. ABB är pionjär inom banbrytande teknik och arbetar nära sina kunder inom energibolag, industri, transport och infrastruktur runt om i världen.

I Röd sektion hittar vi numera Tosteberga byggkonsulter. Företaget har sitt säte i Bromölla men med Malmö/Helsingborg som huvudsakligt arbetsområde. De arbetar ständigt med att utveckla sig för att kunna tillgodo se kundens behov.

ONE Nordic, nyinflyttade i Grön sektion, är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energi- och industrisektorn. EF Sverige, som suttit i byggnaden som vi kallar för K3 (samma som gymmet 24/7), har även flyttat in i huvudbyggnaden i grön sektion.

På vår Innovationsarena, Blå sektion, har vi något som vi kallar för flexkontor (flera företag som delar kontorslokal) och där hyr Svärd & Partners numera en plats. Svärd & Partners utbildar och föreläser för rådgivare, aktiemäklare och kontrollfunktioner på svenska storbanker och finansiella institut. De arbetar även med affärsutveckling. I blå sektion (men på plan 1) har även redovisningsbyrån LTM solutions flyttat in. LTM har suttit på Krinova tidigare och har nu valt att flytta tillbaka hit igen.

I mitten på april flyttar Jobbpunkten in i Krinovas byggnad vid Metropolhuset. Jobbpunkten arbetar med stöd och matchning och hjälper människor ut i arbetslivet.


Om Krinova Incubator & Science Park
Krinova Incubator & Science Park erbjuder en kreativ tillväxtmiljö med stöd i utvecklings- och innovationsarbete, möteslokaler och flexibla kontorslokaler. I Krinovas uppdrag ingår att rigga projekt mellan akademi, offentlig verksamhet och näringsliv som kan leda till nya affärsidéer och innovationer. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa drivs samarbeten och projekt såväl på lokal, regional som internationell nivå. Krinova ägs av Kristianstads Kommun och Högskolan Kristianstad.

facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.