Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej Karlsborgs näringsliv

Kvällsregnet smattrande frisk mot min kind, doften av ruttna löv smekte mina näsgångar och fick tankarna på när jag rensade avloppet senast.
Det var vackert färggrant runt omkring mig och fåglarna, hade i och för sig dragit iväg till varmare breddgrader, men jag kunde typ tänka mig hur det skulle låta om det varit sommar och inte sen kväll den 26:e oktober.
Jag hade backen framför mig, jag kröp ihop i utförställning, hukade mig och lade armarna vilande på låren. Stavarna på var sin sida om höften, min rullskridskor vibrerade nästan erotiskt under fötterna. Ljusskenet från min pannlampa lös upp den lövtäckta asfalten framför mig. Vinden tilltog i mitt svettiga köldfrusna ansikte, backen lutade ännu mer, nu gick det fort. Just där, just då kände jag mig som Thomas Wassberg, jag kunde höra hurraropen från sidan, då jag sekund för sekund tar in på Gunde Svan…….sen blev det svart!

Någon hade lagt en tjock svart elkabel rakt över cykelbanan. Gummihjulen mot gummikabeln blev som en katapult. Det blev en flygtur som hade gett mig 0,5 poäng i simhopp (0,5=Otillfredställande hopp).
Landade på asfalten med huvudet före, kroppen är ju mjuk som tur är så den tog emot smällen ganska bra, lite skrapsår bara. Hjälmen skyddade riktigt bra och tog hela smällen, plast kan man laga.

Vad har det här med näringslivsutveckling att göra? Inte ett dugg, men ibland måste man bara tänka på något annat….eller så är jag bara yr fortfarande och svamlar, vad vet jag? Strunt samma, ha en go helg och glad midsommar på er!


Inbjudan: Företagslunch

GDPR - General data protection regulation

Från och med 25 maj 2018 är det GDPR som gäller! Det är den lagen som slår fast reglerna för all form av behandling av information som direkt eller indirekt kan knytas till en person. Detta kan komma att betyda en hel del förändringar för er företagare!

  • Vad innebär den för min verksamhet?
  • När börjar den att gälla?
  • I klartext, vad måste vi göra?

Torbjörn Wallskog från Wallskog Consulting kommer och berättar om den nya lagen torsdagen den 9 november kl 12 på Kanalhotellet, sista anmälningsdag 6/11. (Anmäl er gärna på genom att svara på detta mejl)

Mer info och anmälan här


Företagsfrukostar

Nu på fredag (3/11) kommer Svenskt Näringsliv och berättar lite om sig själva och om resultatet av den senaste rankingen.

Vi vill gärna att ni anmäler er så IDAS vet hur mycket de behöver duka upp (anmäl er gärna på att svara genom detta mejl.)

Mer info och anmälan här

!!EXKLUSIVT FÖR FÖRETAGEN I KARLSBORG!!
Boka in Företagsfrukost redan nu, 1 december klockan 8 på Casablanca i Karlsborg.
Alla är välkomna. Anmäl er på kub@karlsborgsutveckling.se

Three Piece Media Production från Karlsborg står bakom 2017-års stora filmprojekt "EISODUS - A Skiers Reflection from a Melting Reality".

Frukosten består av kaffe eller te och två sorters mackor, Casablanca ordnar frukosten och vill veta hur många som kommer så glöm inte att anmäla er, gärna genom att svara på detta mejl.

Mer info här


Praktikplatsen.se

Vi har tidigare informerat om Praktikplatsen.se, där företag kan gå in och anmäla att de är intresserade av att ta emot PRAO-elever.

Cecilia Vikenstrand (SYV på Carl Johanskolan) har skrivit ner några fördelar som företagen kan ha av att anmäla sig.

Marknadsföra sig för framtidens arbetskraft

  • Platsannons som beskriver verksamheten i text och bild

Enklare planering

  • Styr med god framförhållning när man ta emot elever
  • Mindre ”knack” på dörren

Tydligt informationsflöde

  • Meddelande om aktuella perioder att erbjuda
  • Meddelande om elevbokningar
  • Kontaktuppgifter till elev och skolan

Elmia Subcontractor

Ska vi gemensamt visa Karlsborgs starka näringsliv?

KUB, Kajsas web och add: design sätter ihop en folder till Elmia Subcontractor där vi samlar företagen för att visa på bredden i Karlsborgs näringsliv -något många kan ha nytta av.
Foldern delas ut med broschyren "Guldplats Karlsborg" där den sticker ut både fysiskt och med budskapet -Vi lovar guld och gröna skogar. Förutom guldplatsen i sig belönas besökaren med en guldpeng i choklad från folderns hemliga fack.

Att delta med sin logga i foldern kostar 500 kr ex moms.
Sista anmälan 2017-10-30 kl 09:00

Vill du vara med eller undrar du över något, mejla Anna Stenberg, se nedan, eller svara på detta mejl så vidarbefordrar jag det till Anna.

Din logga ska skickas till Kajsa Ekman, info@kajsasweb.se.
Originalfil i eps- format är att föredra men det funkar också med en stor, högupplöst jpg.

Kolla hur foldern ser ut i dagsläget i denna pdf-fil

 

Nu fyller vi bussen!

Vi besöker mässan torsdagen den 16/11 så passa på att anmäla er till det också.
Bussen bjuder Karlsborgsföretagen och KUB på.
Anmäl snarast, dock senast 2017-10-30 kl 09:00
För deltagande kontakta Anna Stenberg via mail: info@adddesign.se. Det går också bra att svara på detta mejl så meddelar jag Anna om det.


OBS: Vill du ha fri entré på ELMIA mässan? klicka nedan!

Fredrik Tidholm
Näringslivschef
Karlsborgs Utveckling AB

Svartfjällsvägen 3
546 33 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
fredrik@karlsborgsutveckling.se

www.facebook.se/naringslivkarlsborg


www.karlsborgsutveckling.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller politiker/tjänsteman i Karlsborgs kommun.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.