Det skoningslösa tåget

Tiden känns lite som ett tåg som hela tiden åker framåt, som är skoningslöst i sin framfart. Det kan vara tufft, ibland hinner jag inte med, ibland har jag knappt insett att det lämnade den förra stationen innan det är framme vid nästa. Tåget väntar inte, det gäller att förhålla sig till det, att det bara kör.

Att tåget är i ständig rörelse kan även vara skönt, jag vet att det alltid åker vidare, att det fortsätter framåt, hela tiden förbi saker och mot nya platser. Tids nog sker förändringar, även om det inte känns som det. Jobbiga upplevelser kommer till viss mån att förändras.

Att tåget är så skoningslöst hjälper mig också inse att det inte lönar sig att titta tillbaka för mycket (eller framåt för den delen), det störtar ju fram i en jäkla fart. Om jag vill få ut så mycket som möjligt av livet gäller det att vara med här och nu, annars åker jag förbi det.

/Fredrik

Foto: unsplash.com @roland_losslein

 

Veckans tips

Stanna upp!

Stanna upp efter att du har hämtat en utskrift på jobbet, under en promenad, på bussen, tunnelbanan, gymmet och hemma.

Se dig omkring, vad ser du? Vad hör du? Känner du någon doft? Upplever du någon smak? 

Under kommande vecka vill vi att du flera gånger varje dag tränar på att stanna upp och notera de sinnesupplevelser du har i stunden. 

Nytt blogginlägg: "Mer närvarande i vardagen"

För att utvecklas så mycket som möjligt är det viktigt att hela tiden arbeta med att vara närvarande när du tränar och tävlar. Att du är närvarande när du slår din forehand, passar din lagkompis, skjuter pilen, springer i sista kurvan och slår putten.

Läs mer om det här.

 

Senaste podcastavsnittet: "Vågar du se det du ser?" Gäst: Jonathan Hedström

Jonathan Hedström har en lång framgångsrik karriär bakom sig i Sverige, utomlands och i landslaget. Under hans karriär fanns det fighter ingen visste om. Det var fighterna Jonathan kämpade mot sig själv.

Du kan lyssna på avsnittet här.  

 

Boka oss direkt

Är du intresserad av en

föreläsning, utbildning, individuell rådgivning/coachning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Hör gärna av dig till oss så återkommer vi med ett konkret förslag! 

 

Följ oss gärna i sociala medier

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.