Nyhetsbrev från Studieförbundet Bilda. Senaste nytt från Bildas verksamhet i samverkan med frikyrkor i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Studieförbundet Bilda Mitt | nyhetsbrev - juni 2017

Bildas verksamhet i samverkan med frikyrkan


Här kommer ett nyhetsbrev från Bildas frikyrkoteam! Sommaren ligger framför oss och vi vill påminna dig om att skicka in din papperslista eller logga in och signera den digitala listan för den gångna terminen. Om er grupp bara har haft några få träffar under terminen kan du fortsätta med samma lista även till hösten. Hör av dig med ett mejl i så fall, så att vi vet att er cirkel fortsätter. Så önskar vi förstås er alla en riktigt glad, skön och välsignad sommar med lagom mycket av vila, god gemenskap och ljumma ljusa kvällar! /Tony, Anna-Sara, Maria, Siw och Samuel

Klicka här för att börja prenumerera på detta nyhetsbrev!


Låtskrivarresa till det heliga landet

Bilda och David Media inbjuder till låtskrivarresa till det heliga landet. Temat är ”Musiken i gudstjänsten” med bred inriktning på lovsång, psalm och brukssång. 1-8 oktober 2017. Platsen för vårt uppehälle kommer vara i bergsbyn Ein Karem i Jerusalem som är Johannes Döparens födelseby, belägen på vägen till Betlehem. Läs mer på länken!


Vi besökte Dala-Järna

I maj besökte Bildakonsulenterna Anna-Sara Leone, Siw Stigsson och Samuel Wennstig Källartorpskyrkan i Dala-Järna. Vi mötte där ett tjugotal ledare för att berätta om vad ett Bildasamarbete kan ge församlingar i form av olika studiecirklar och grupper. Kvällen innehöll även god mat, musik, givande samtal och utbyte av både erfarenheter och idéer inför framtiden. Vi planerar att göra nedslag på flera orter i regionen under hösten. Håll utkik!


Inspirationsdag asyl

För dig som är engagerad i verksamhet och språkundervisning med asylsökande arrangerar Bilda och Betlehemskyrkan i Sundvall en dag med tips och erfarenhetsutbyte den 25 augusti 2017. Alf och Eva Norin från Equmeniakyrkan kommer och berättar om hur de i i Söderhamn lagt upp en mycket välrenommerad verksamhet. Mer info och anmälan!


Härliga härliga sommar!

Det händer mycket runt om i vår region också under sommaren. Läger, konferenser, konserter, musikkvällar och mycket annat.

Här nedan ↓ har vi samlat ihop några tips om utflyktsmål och arrangemang. Håll till godo!

Leksand

Fira en fin midsommar i kärlekens tecken i Sammilsgropen, Leksand kl 18.00. Konsert med Sebastian Stakset kl 22. Läs mer!

Bänkåsviken

Flera kyrkor i Sundsvallstrakten driver tillsammans Bänkåsviken med stugor, camping och café med programkvällar. Läs mer!
 

Dellenbaden

Kom till Dellenbaden med rum och camping, lägergård och café. Gudstjänster och musikkvällar erbjuds och missa inte Hälsinglands största glassbar. Läs mer!
 

Arbrå

Forsbrokyrkan i Arbrå har sitt fina sommarcafé öppet med fika och samlingar i sommar. Läs mer!

Söderhamn

Equmeniakyrkan i Söderhamn välkomnar till Källvik. Läs mer!  

Edsbyn

Kägelholmen, Missionskyrkan i Edsbyns sommargård med servering och olika arrangemang. Läs mer!

Svärdsjö

Den ekumeniska Dalagården välkomnar till midsommarfirande och olika samlingar under sommaren. Läs mer!
 

Söderås

På fredagar och lördagar kan man söka sig till Equmeniakyrkan i Rättviks Bönhuscafé. Läs mer!
 

Enviken

Cafe fikasugen, sommarcafé under vardagarna under hela sommaren i Betaniakyrkan. Läs mer!

Pannkakskyrkan under Peace and Love

Under Peace & Love festivalen den 6-9 juli i Borlänge finns pannkakskyrkan på plats tillsammans med Sverigetouren. Läs mer!

Acts camp

Sugen på att vara med i ett riktigt äventyrsläger 25 juni -1 juli? Skynda att anmäla dig till årets Acts Camp i Gnarp. Läs mer!

United camp 2017

Flera församlingar i Västernorrland arrangerar ett spännande läger 16-19 augusti för dig som är mellan 13-18 år. Kolla in hemsidan och anmäl dig nu. Läs mer!
 

Oneway conference

Den 8-10 sept arrangeras en ungdomskonferens i Pingstkyrkan, Gävle. Kolla in på hemsidan, tipsa ungdomar i din närhet eller anmäl dig själv till en riktigt bra upptakt inför hösten. Läs mer!
 


Vi vill träffa er!

När höstterminen sätter igång möts vi i ett nytt nyhetsbrev. Funderar ni på att ha en ledardag eller inspirationskväll för era ledare, vill vi påminna om att vi gärna kommer möter er på plats i er församling och inspirerar i Lära för Leda-utbildning, inspirationsdagar kring levande smågrupper eller presenterar andra material. Har du frågor – tveka inte att höra av dig! Läs mer!


Följ oss på Facebook

Vill du vara säker på att du inte i missar allt som Bilda erbjuder inom frikyrkan? Gilla oss på Facebook så får du automatiskt alla nyheter i ditt flöde. I gruppen tipsar vi om evenemang och nyheter från Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Klicka här för att gilla!


Kontakta Samuel!

Samuel Wennstig
Hudiksvall
070-693 99 92

Kontakta Siw!

Siw Stigson
Malung 
070-653 77 77

Kontakta Tony!

Tony Karsbo
Edsbyn 
070-330 13 40

Anna-Sara Leone 
Borlänge
072-141 65 24

Maria Ceder
Sundsvall
070-614 78 82 


Hitta till oss!

Hudiksvall | Edsbyn  
Malung | Sundsvall 
Borlänge

Kontakt

Regionchef John Staffas
Enhetschefer Aidin Razavi och Olle Norberg
Kommunikatör Ulrika Vedholm
Ledarutveckling Agneta Sundberg

Studieförbundet Bilda Mitt
Regionkontor: Box 119, 826 23, Söderhamn
Besöksadress: Kungsgatan 12, Söderhamn
Tel: 0270-628 00
E-post: mitt@bilda.nu
www.bilda.nu | Facebook | Instagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.