Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.!! Specialerbjudande !!

Sierra Nevada Pale Ale Honey Spice Senap! 

Denna är helt enkelt ett måste på korven, hamburgaren, till Biff Rydberg eller varför inte som ett substitut för klassikern Dijon? Ja, kära läsare, testa att byta ut Dijon mot denna senap så får ni se vad den klarar av..........

/Gonzo


Agave kokas fem dagar i stenugn under jorden. Agaven krossas därefter med stenar. Metoden kallas Tahona och har använts i 500 år. Den krossade agaven får sedan jäsa fyra dagar i öppna jäskar utomhus. Därefter följde dubbel destillering i enkelpanna av koppar om 200 liter.

En mycket smakrik mezcal med en viss rökighet, inslag av stenfrukt såsom äpplen och päron, färska örter, citrus och agave.

Mezcales de Leyenda är ett småskaligt destilleri och producerar mezcal från olika platser och av olika sorters agave De var en av de första producenterna som har producerat olika typer av Agave ifrån olika regioner i Mexico.  Pelotón de la Muerte är tillverkad hos Cutberto Santiago med familj.


"Third Barrel Brewing Born And Brewed In Dublin, Ireland"

We make beer…… and lots of it.Third Barrel is a unique concept, a collaboration brewery between Stone Barrel Brewing and Third Circle Brewing who have combined their experience, resources, love for brewing and absolute passion for beer to create one of Irelands most cutting edge breweries.Currently one of Irelands highest rated brewies on Untappd, we’re currenly spreading the ThirdBarrel love to 11 counries. Ireland, Spain, France, Sweden, Norway, Denmark, Holland, Portugal, Switzerland, UK and Italy.

"No messing around with this beer. No lactose, No flavourings and definitely no pastry!. This Is just a proper, straight up, porter. Rich and full bodied with BIG flavours of dark chocolate, burnt toast and extremely satisfying`. Porter as it should be!"


Conceito Espumante brut Nature 2017 - SB.50788 - 265kr

100% Grüner Veltliner från en vingård på 600 m höjd med bas av granit där druvan trivs och ger friska aromatiska viner. Handskörd, jäsning i ståltank följt av 8 månader lagring i fransk ek. Den sekundära jäsningen sker i flaska. Vinet mognar på sin jästfällning under 24 månader.

Mycket frisk och tydligt aromatisk med inslag av citrus, päron, gul stenfrukt som mango i kombination med örtkryddor och brödighet. Utmärkt aperitif och till färska skaldjur, smakrika sallader samt till ostar med hög syra.

- Conceito -

Conceito står för "koncept", med den unga vimakaren Rita Ferreira Marques är konceptet tydligt, - moderna viner med mycket friskhet och fräschör. Vinerna ska vara goda att dricka under hela sin utvecklingsfas och inte bara läggas i källaren att "vänta på". Hon har fått många utmärkelser för sina vita och röda Douro-viner, portviner och Vinho Verde.
Vingårdarna ligger på 300-400 m höjd på en stenig plateau, i hjärtat av Douro-dalen. Jordmånen domineras av skiffer som ger mineralitet, vinrankorna är gamla och odlas som klassisk Field-blend. Totalt har man runt 20 olika druvsorter i vingårdarna som fördelar sig mellan Quinta da Veiga (20 ha) Quinta do Chão-do-Pereiro (20ha) och Quinta do Cabido (23 ha) som är formad som en amfiteater. Slutligen har man 10 ha vingård på högre höjd där jorden domineras mer av granit, där främst de gröna druvorna odlas.  

Conceito Bastardo 2019 - SB.50783 - 329kr

100% Bastardo från en vingård med 40 år gamla vinrankor, Quinta Chão do Pereiro. Handskörd och fottrampning i granitkar (Lagares) utan avstjälkning. Jäsningen startar med endast den naturliga jästen. Efter avslutad jäsning får vinet mogna 10 månader i ståltank. Vinet framställs i mycket liten skala ,endast 5000 fl/år.

Ljus röd färg, rikt fruktig med inslag av mörka körsbär, mogna vildhallon, nougat med en lätt kryddighet. Påminner om en Beaujolais Cru i stilen men med mer struktur, friskhet och spänst. Servera lätt kyld som sällskapsvin, till ostar, charkuterier, fågel eller asiatiskt.


Rum Malecon Rare proof 18yo 51,7% - SB.40875 - 749kr

 Framställt på sockerrör/melass. Destillerat i Kolon för att sedan lagras 18 år på Amerikanska Bourbon-fat,destillerat 1998 och buteljerat 2016. Limiterad produktion.

Gyllenmörk i färgen med en nötig och fruktig arom med mycket underliggande sötma. I smaken så smyger det in lite piggare kryddigare toner också, toner av choklad, arak, persika, dadlar är också tydliga. Det blir en mycket härlig och komplex smakblandning – som balanseras av den högre alkoholstyrkan. Explosivt avslut – men med fortsatt en del sötma och bra balans

Utmärkelser

Gold Medal - Meininger International Spirits Award ISW (Germany)

Gold Medal – Concours Mondial de Bruxelles (Belgium) 

La Serena (Chile) Edition - September 2017

1990 gick Marco Savio in i företaget som grundades av hans far 1958.

Vid den tiden producerade företaget likörer och importerade kaffe till Italien från Centralamerika. Av denna anledning började Marco snart resa i Centralamerika och letade efter de bästa kaffeodlingarna. Under alla hans resor under åren så träffade han även flera personer romindustrin  och det var så resan började resan för Rom Malecon.

Mannen, myten, legenden, ja närapå guden av rom ligger bakom flertalet av de rom som nu Malecon producerar och vi pratar självklart om Francisco “Don Pancho” Fernandez.

Don Pancho född på Kuba 1938, har bemästrat hantverket av romtillverkning runt om i världen i mer än 45 år med ett flertal vinnande utmärkelser i bagaget.

Marco lyckades omfamna honom och ett flertal andra personer inom romindustrin på bl.a. Kuba, Guatemala och Panama och tog beslutet att starta upp Malecon Rom år 2000 med sina unika recept – och som nu har sitt ursprung i Panama och producerar Rom i en Kubansk stil.

Rum Malecon Rare Proof 20yo 48,4% - SB.50755 - 877kr 

Ni hittar även Malecon 20yo i beställningssortimentet från 24e februari, även den en riktigt, riktigt bra och god rom.

Framställt på sockerrör/melass. Destillerat i Kolon för att sedan lagras 20 år på Amerikanska Bourbon-fat,destillerat 1996 och buteljerat 2016. Limiterad produktion.

Det sprider sig en nötig och fruktig arom med mycket underliggande sötma. I smaken så smyger det in lite piggare kryddigare toner också, men det är sötma och nöt som fortsatt dominerar mest. Det blir en mycket härlig och komplex smakblandning – som balanseras av den högre alkoholstyrkan. Avslutet är kort och explosivt – men med fortsatt en del sötma.

 - Utmärkelser

Gold Medal - Meininger International Spirits Award ISW (Germany) - June 2017
Double Gold Medal – San Francisco World Spirits Competition, San Francisco (USA) - April 2017
Gold Medal - Tastings.com, Chicago (USA) - April 2016
Gold Medal - Meininger International Spirits Award ISW (Germany) - May 2016
Gold Medal – The Luxury Spirits Masters – London (UK) - July 2016
Bronze Medal - Congreso Internacional del Ron - Madrid (Spain) - June 2016' 


Vinet kommer från Ockfener Bockstein, en brant bergssida som vetter mot sydväst. Jordmånen består av grus och sten, vittrad "greywacke", en mörk bergart samt skiffer som präglar vinerna. Många vinrankor är över 100 år gamla. Druvorna handskördas och får jäsa med naturlig jäst och mognar till 50% på stora gamla ekfat.

Blommig doft med inslag av citrus, gul stenfrukt, mineral och lätt rökig, typisk skiffer-ton. Rikt fruktig med slående renhet och elegans, toner av citrus, päron, honung med lätt kryddighet. Vinet har en restsötma av 59 gram/L. Passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur, gärna med aioli eller karljohan-risotto, mogna ostar och som sällskapsvin.

16,5p/20, Mer än prisvärd / Vinbanken

-----------------------------------------------------------------

Nik Weis grundades 1947 av Nicolaus Weis. Vingårdarna om 39 hektar sträcker sig över några av Mosels absoluta pärlor med cru-lägen som Piesporter Goldtröpfchen, Bockstein, Saarfeilser, Wiltinger m fl. Nik Weis är medlem i organisation ”Verband deutscher Prädikatsweingüter” (VdP) där vingårdarna indelas i Gutswein, Ortswein och Grosses Gewächs (”Grand” Cru). Nik Weis viner är certifierade med hållbarhetscertifierade med "Fair´n Green".


“The magic has always been in the terroir,” Winemaker Maryke Botha."

38% Cabernet sauvignon, 35% Merlot, 23% Cabernet franc, 4% Petit verdot. Med särskilt utvalda kloner och vingårdar som "vuxit till sig" är nu vinet ett av firmans absoluta toppviner. Var druvsort vinifieras var för sig och mognar i franska 300L ekfat från Bruno Lorenzon (Bourgogne) under 12 månader. Efter blending fick vinet ytterligare 6 månader i ekfat följt av 12 månader på flaska.

Koncentrerad med elegant syra och inslag av svarta vinbär, björnbär, plommon, ceder, mocka och mörk choklad. Kan fortsätta utvecklas i 20 år beroende av lagringsförhållanden. Passar till rätter av ljust och mörkt kött, fågel och vilt, gärna med smakrika tillbehör.

Double Platinum / NWC (National Wine Challenge) 2019
4,5 Stars/ John Platter, 2019
95p/100  Tim Atkins MW, 2018

-----------------------------------------------------------------

Eikendal grundades 1981 av den schweiziska familjen Saager. Vingården ligger i Stellenbosch och är omplanterad med utvalda druvor och kloner. På en jordmån av ”Coffeyclip” odlas druvorna till flaggskeppen Cabernet sauvignon och Classique. Vinmakaren Nico Grobler har utvecklat kvalitén och för varje år ges högre betyg av vinpressen. Nico Grobler har gått vidare med egna projekt och har lämnat över positionen till sin assisterande vinmakare Maryke Botha. 

Maryke Botha är ansvarig vinmakare från årgång 2019 men har innan dess arbetat i team med Nico Grobler sedan 2016. Hon har erfarenhet från Domaine Lorentzon (Bourgogne) och DuMOL i Russian River Valley (Kalifornien) och kommer att fortsätta leda Eikendal mot nya internationella utmärkelser.

I tre år i följd har Eikendal tilldelats en hedervärd plats som 2:a Cru (av 5) i ”Tim Atkins South Africa Report" (2017, 2018, 2019). 

Eikendal är certifierad med ”Integrity & Sustainability” och inom kort även med "WIETA".

--------------------------------------------------------------------

Vi har även ny årgång av sköna Eikendal Pinotage där 2019 lanserades i beställningssortimentet 8e februari. 

Majoriteten druvor kommer från en vingård som ej bevattnas, jordmånen är s.k. "Coffieklip", Coffee stone och granit. 10% av druvorna kommer från kustnära Elgin, som ger friskhet och syra. Druvorna handskördades och fick jäsa långsamt i ståltank med 35% whole bunch (ej avstjälkade druvor). Vinet mognade sen på franska 500L ekfat under 12 månader.

Rikt fruktig, elegant smak med inslag av plommon, körsbär, mogna jordgubbar, kryddor, ek och mineral. Lång eftersmak med mjuka tanniner. Passar till grillat, gärna med heta kryddor, både ljust kött och fågel, ostar och som sällskapsvin.

Finns tillgängligt för restauranger, men lanseras i Systembolagets beställningssortiment 8 februari. 

Eikendal Pinotage 2019 - SB.50568 - 220kr


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.