Stirrar in i en skärm

Livet är det som sker här och nu, inte det som hände igår och inte det som händer imorgon. Därför det ju viktigt att faktiskt hänga med här och nu, att vara närvarande i stunden. 

Det är dock inte så lätt att vara närvarande och det sker verkligen inte av sig själv. Man behöver träna på det.

Jag upplever att jag generellt sett är bra på att vara närvarande i stunden, när jag pratar med en klient, ser en film eller umgås med mina barn. 

Något jag ska försöka bli bättre på är dock att få in lite mer tid när jag bara är själv med mina tankar. Oftast pratar jag med någon, stirrar in i en skärm, lyssnar på något eller umgås med mina barn. Därför ska jag nu se till att få in regelbunden meditation i min vardag.

Från och med idag ska jag meditera minst 10 minuter varje dag. Jag kommer återkomma till detta, och följa upp hur det har gått, om några veckor. 

Jag önskar dig en trevlig och närvarande helg :)
Fredrik

Foto av Colton Sturgeon på Unsplash

Veckans tips

Reflektera över hur närvarande du är i helgen och arbeta aktivt med att vara närvarande i det du gör. 

Tränar du så sträva efter att vara närvarande i aktivteten och i miljön du befinner dig i. 

Pratar du med en familjemedlem eller vän så var närvarande i samtalet. 

Lagar du mat så var närvarande i den aktiviteten. 

Läser du en bok eller lyssnar på en podcast så var närvarande i det och ta in det du läser eller hör. 

Påminn dig gärna innan och under aktiviteten och utvärdera lite kort hur det gick när aktivtiteten är klar. Tog du in maten visuellt? Lade du märke till hur maten smakade? Tog du in allt din fru sa när ni pratade? 

Döm dig inte. Ibland är det svårare att fokusera och då är det så. Uppmärksammar vi hur närvarande vi är så upptäcker vi kanske också att vi är mindre närvarande än vad vi tidigare har trott. Det är ok och det är bra att vi uppmärksammar det. Då är det möjligt att träna på det och bli bättre. 

Nytt blogginlägg (En blogg om idrottspsykologi)!

Många tränare frågar oss hur de kan göra för att få de aktiva att jämföra sig mindre med varandra. Här kommer därför lite tips: "De jämför sig för mycket med varandra!"

Följ oss gärna i sociala medier

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.