Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Vernissage:

YU: The Lost Country
Dragana Jurišić 
14 aug kl. 17-20

 

©Dragana Jurišić 

Galleri Format är stolta att presentera YU: The Lost Country, vilket är den första gången som fotografen Dragana Jurišićs  arbete visas i Sverige.

 

Jugoslavien föll samman 1991. Med landets försvinnande försvann även runt en miljon femhundratusen jugoslaver, likt Atlantis medborgare, till riket för imaginära platser och människor.

YU: The Lost Country var ursprungligen tänkt som ett återskapande av ett förlorat hemland. Det var en resa där konstnären på något sätt skulle dra en magisk cirkel runt landet som en gång var hennes och på så vis återupprätta det, följandes Roland Barthes påstående om att fotografiet är mer besläktad med magi än med konst. I stället visade det sig bli en resa av ratande. Hennes upplevelse var den av att vara på fel plats och en känsla av exil som var starkare där "hemma" än på den främmande plats där hon valt att bosätta sig.

I YU: The Lost Country omtolkar Jurišić Rebecca Wests mästerverk Black Lamb and Grey Falcon (1941). Ritualistiskt följer hon hennes resa runt Jugoslavien i ett försök att granska de motstridiga känslor och minnen som återstår från det land som en gång var.

 

Utställningen pågår 14 augusti – 13 september 2020

 

In English → 

Facebookevent →

    


Missa Inte!

Morten Andenæs | I Remind Me of You

Fotografisk Center i Köpenhamn

Den norska fotografen Morten Andenæs (f. 1979) visar, i sin första separatutställning i Danmark, verk från de senaste två åren. Morten Andenæs tar bilder av människor, djur, landskap och föremål i ett försök att avkoda fotografins och representationens roll i hur vi ser, upplever och dokumenterar världen runt oss, och på detta sätt bidrar också till att skapa den verkligheten vi befinner oss i. 

Utställningen pågår till 23e augusti

Mer info 


Öppettider:
ons-tors kl 14-18
fre kl 11-16
lör-sön kl 12-15

Hitta hit:
Claesgatan 14

214 26 Malmö

Kontakta oss:
fotografi@galleriformat.nu
www.galleriformat.nu

Galleri Format drivs med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet och Folkuniversitetet.

facebookinstagramhomepage

Vill du avanmäla dig från Galleri Formats nyhetsbrev, klicka här.