Webbinarium med
Jon Fredericksson 

 
 

Unik möjlighet att delta i ett webbinarium med Jon Frederickson utifrån hans uppmärksammade bok Co-Creating Safety: Healing the Fragile Patient

Fokus för webbinariet är psykoterapeutisk teknik i arbetet med sköra patienter och Frederickson kommer att visa praktiska videoexempel på hur psykoterapeuten kan göra terapin till en tryggare plats. Det kommer dessutom att vara möjligt för alla deltagare att ställa frågor under webbinariet.

Tid: Onsdagen 17 mars kl 19.00-21.30
Språk: Engelska
Pris: 350 kronor. För Psykoterapicentrums medlemmar erbjuds webbinariet till ett kraftigt rabatterat pris: 100 kronor (se mer nedan om hur du kan bli medlem). 

Obs! Begränsat antal platser därför rekommenderas tidig anmälan. Anmälan är bindande utan möjlighet till någon form av återbetalning.

Om Psykoterapicentrum
Vi arbetar för att stödja och utveckla psykoterapi på psykodynamisk grund samt verka för informationsutbyte mellan psykoterapeuter. Föreningen anordnar årligen flera möten för sina medlemmar. Om du inte redan är medlem så kan du passa på att bli det nu och samtidigt dra fördel av det rabatterade priset.
Bli medlem här>> 

Jon Frederickson är psykoterapeut och verksam i USA. Han är vice ordförande för Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP) Training Program vid Washington School of Psychiatry, där han varit verksam sedan 1988. Jon har flera utbildningsgrupper i USA, Sverige, Danmark, Norge, Polen och Italien. Han är även författare till flera böcker, bl.a. The Lies We Tell Ourselves: How to Face the Truth, Accept Yourself, and Create a Better Life; Co-Creating Change: Effective Dynamic Therapy Techniques; and Psychodynamic Psychotherapy: Learning to Listen from Multiple Perspectives.

 
 
 
 

Co-Creating Safety: Healing the fragile patient.

 
 

Om Jon Fredericksons aktuella bok Co-Creating Safety: Healing the Fragile Patient
Vissa patienter hämmas av rädsla och ångest. Hälften av alla patienter avslutar sin terapi i förtid och det är viktigt att psykoterapeuter känner till hur de kan göra terapirummet till en trygg plats för att hjälpa dessa patienter. Om inte patienten känner trygghet i sig själv och gentemot psykoterapeuten är det också omöjligt för dem att våga genomföra den förändring som krävs. I sin nya bok visar Jon Frederickson hur psykoterapeuten kan hjälpa patienten att utveckla förmågan att fokusera på förändring, att reglera patientens ångest, avaktivera missförstånd gentemot psykoterapeut och terapiform, att hjälpa patienten att få syn på och släppa försvarsmekanismer som orsakar symptom, att hjälpa patienten att hantera rädsla och att bemöta känslor som hjälper dem att utveckla en strategi för att hantera nära relationer.

“Brilliant! Outstanding volume covering in depth understanding, assessment, and treatment strategies for fragile patients. This book is a rich resource for all therapists working with these patients, regardless of their theoretical orientation.”

Allan Abbass, MD, Professor of Medicine, Dalhousie University, and author of Reaching through Resistance