Nyhetsbrev med våra bästa erbjudanden och lite av varje. 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Vi rensar och röjer i midsommartid

Vi är i slutfasen av en lång period av rensa och röja. På söndag morgon kommer flyttfirman och packar resterna av vårt bohag för vidarebefordran till vårt nya hem.

En mörk decemberdag år 2000 kom vi från Småland med våra två små barn. Vi var lyckliga över att få flytta in i vårt skånska drömhus. En röd-vit skånelänga med bjälkar i tak, grönmålade fönster och dörrar. Huset som låg tätt, nästan skavfötters med grann-husen i den gamla byn.

Det var så vackert och vi närmade oss huset med andakt och respekt. Nu snart 16 år senare har vi renoverat, målat, putsat, pillat och ändrat på varenda kvadratmeter och huset är vackrare än någonsin, men nu vill vi vidare.

Vi byter dessa rymliga och charmiga +200m2 i byn mot effektiva fyrkantiga 100m2 i stan.
Jag längtar efter att få börja om och tänker hålla våra 100m2 i ett under av disciplinerad ordning och färgstark men klinisk renhet.

Jag tänker mig att det ser ut som i en trivsam inredningstidning jämt. En nybakad sockerkaka som samsas med gula citroner på diskbänken. På balkongen som det aldrig någonsin kommer att regna in på ligger vackra kuddar i korgstolar och på bordet står ett glas prosecco alltid redo att avnjutas. I vårt nya hem finns inga spindlar, inga dammiga golvsocklar och ingen smulig diskbänk. Kläderna hänger luftigt och doftar svagt av lavender på likadan galgar i vår skjutdörrsgaredrob. Allt är nytt, fräscht och trivsamt. 

Det blir ingen sommar utan ett par nya vita byxor. Pamela byxa 699:-. Pim linne 399:-. Oksana kimono därtill 799:- och så är sommaren redo att njutas.
Det blir ingen sommar utan ett par nya vita byxor. Pamela byxa 699:-. Pim linne 399:-. Oksana kimono därtill 799:- och så är sommaren redo att njutas.

För att detta ska bli möjligt har vi i månader röjt, sålt, slaktat och gått bärsärkagång genom varje skrymsle och vrå på vår skånelänga. Vi har häpnat över antalet täcken och kuddar som spritts över huset, vi har stönat under en 100 kilos TV bänk, vi har avyttrat seglivade bröllopsgåvor, kasserat naggade glas, posters från 80-talet, matlådor av plast som saknat passande lock, brickor med äppelmotiv och därtillhörande glasunderlägg. Känner du någon som på fullaste allvar använder glasunderlägg 2016?


Det är inte så att vi är dåliga på att röja, vi är ett mycket effektivt team maken och jag när vi sätter den sidan till. Jag samlar allt överflödigt på hög och maken ser till att det lämnar huset till lämplig välgörenhetsorganisation eller återvinningscentral.

Nu i midsommartider minns jag ett speciellt tillfälle då vi en höst rensade upp bland porslin och prydnadssaker. En tudelad svart/guldig andhona av lack med förvaringsutrymme i magen hamnade i en "skänk-bort-hög" tillsammans med mycket annat. Att min kära mor och far köpt den till oss i Indonesien och sedan forslat hem den i handbagaget på sin långa resa kändes ovidkommande. Den hade under åren samlat betydligt mer damm än varma känslor.

Vita Power jeans. Mest mjuk bomull och så mycket stretch. Pris 899:-
Vita Power jeans. Mest mjuk bomull och så mycket stretch. Pris 899:-

8 månader senare. Det är midsommarafton. Mor och far har kommit på besök från Stockholm, sillen är inhandlad, jordgubbarna noppade och sköljda, nypotatisen färdig att kokas, dillen vippar grön i ett glas vatten. Men först promenerar vi till byns skol-trädgård där det traditionsenligt bjuds på musik, dans kring midsommarstång och kaffe med sju sorters kakor. Och så lotteri....lottringarna vandrar runt från bord till bord och vi köper lotter i mängder till bygdeföreningens förmån. (Det här är tiden innan Swish när man faktiskt gick runt med pengar på sig.)
Efter kaffet är det dragning....vinnarna får gå fram och välja från vinstbordet längst ner i trädgården.

Nummer 78 är välkommen fram, mamma skiner som en sol....det är hennes lott! Hon som aldrig brukar vinna! Jag ser henne försvinna med förväntansfulla steg för att kort därefter sammanbitet återvända med något stort och svart under armen. Gissa vad?

En tudelad svart/guldig and av lack med förvaringsutrymme i magen. Ingen dussinvara precis. Maken hade tydligen skänkt allt vidare till bygdeföreningens lotteri.

Hade jag haft anlag för att rodna eller möjlighet att sjunka rakt igenom den bördiga gräsmattan hade jag gjort det. Kära mamma bar hem sin egenfinansierade vinst med stel nacke och stoppade den resolut i sin resväska där den under resten av veckan anklagande stack fram sin guldiga näbb. Mamma sa inte ett ord och jag blängde på maken som förbannade bygdeföreningens dåliga omsättningshastighet på lotterivinster. Nu står den där jäkla anden i mammas och pappas bokhylla och påminner mig varje gång jag besöker dem.

Denna midsommar tar maken och jag in på hotell i vår blivande hemstad i väntan på tillträde och flyttlass. Fanny är kaptenen som sist överger skeppet när hon firar skånsk midsommar för sista gången i huset med katt, pojkvän och tillresta Stockholmsvänner. Osäkert om de köper några lotter...

Trevlig midsommar och ett fint slut på juni månad önskar vi dig!


Flyttstädning på vårt lager!

I dessa flyttider vill vi också passa på att berätta att även vårt kontor/showroom och vårt lager kommer att flytta ihop. Vi vill minimera resandet och spara tid genom att ha allt samlat i en och samma lokal. Tyvärr är vi allt för trångbodda för att få plats med det i vår gamla brandstation i Höganäs. 

Alltså flyttar vi allihop och alltihop till Malmö där vi från och med mitten av augusti kommer finnas i Västra Hamnen. Vi berättar mer när det närmar sig!

Passa på att fynda på vår lagerrensning! Elira blus cerise 499:- (Ord.pris 699:-)
Passa på att fynda på vår lagerrensning! Elira blus cerise 499:- (Ord.pris 699:-)

För att underlätta inför lagerflytten behöver vi göra samma procedur som där som hemma. Röja och rensa!

Ordinarie varor i udda storlekar, färger och modeller säljer vi till fina fyndpriser och första tjing får du som prenumererar på vårt nyhetsbrev!

Våra lagerrensningspriser gäller tills vidare med reservation för slutförsäljning. Endast ett fåtal av plaggen finns i vårt showroom. Beställ i webbshopen om du vill vara på säkra sidan! 

OBS! Under lagerrensningen behöver ditt ordervärde vara minst 499:- för att vi ska kunna bjuda på frakten. Vid ordervärde under 499:- tillkommer en fraktavgift om 49:-. 

Vi tackar för din förståelse för det! 

Signe klänning i orange kan du nu fynda för 599:- (Ord.pris 799:-)
Signe klänning i orange kan du nu fynda för 599:- (Ord.pris 799:-)
Emma tunika vit kostar nu endast 499:- (Ord.pris 699:-)
Emma tunika vit kostar nu endast 499:- (Ord.pris 699:-)

När du har vägarna förbi Höganäs...

...så håller vi vårt showroom öppet varje TORSDAG kl 14,00 - 18,00 och ser fram emot att se dig här på Centralgatan 43 i Höganäs. Vi har aldrig semesterstängt!

Är torsdagar en dum dag för dig? Vi är flexibla - bara hör av dig! För långt att åka? Vi blir glada att höra av dig även på andra sätt! maila oss på hello@aliceandfay.com eller ring oss på 0760 34 93 00


 Vill du vara uppdaterad på det senaste som händer
och påverka och följa vårt arbete?
Följ oss på Instagram och Facebook!

facebookinstagrampinterestlinkedin

www.aliceandfay.com
butik.aliceandfay.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Vill du bara ändra din emailadress så går det bra HÄR.