Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - University of arts, craft and design

NYHETSBREV SEPTEMBER 2018

 

AKTUELLT

Studenterna på plats, personal-kickoffen med framtidstema avklarad och datum för den traditionella julmarknaden satt till den 1 och 2 december. Nu kan höstterminen börja.

Lisa Tan ny professor i konst

Välkommen säger vi till konstnären Lisa Tan vars praktik är både interdisciplinär och internationellt erkänd. I sina rörliga bild-, installations- och textbaserade arbeten använder hon ofta teman från litteratur och litteraturteori. Detta för att väcka frågor i gränslandet mellan personligt möte, lust och drömmar om särskilda historier. Hon har en doktorsexamen från Göteborgs universitet, Valand och en MFA från University of Southern California i Los Angeles. Mellan 2016 och 2018 var hon gästprofessor i konst på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

185 sökande till fyra doktorandtjänster

Konstfacks och KTH:s gemensamma doktorandprogram Konst, teknik och design fortsätter att attrahera. Inför våren 2019 har 185 ansökningar kommit in till de fyra utlysta tjänsterna. Programmet är ett samarbete mellan KTH och Konstfack och utgår från övertygelsen om att vi måste tänka om relationen mellan individ, samhälle och miljö för att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling. Läs mer om det här.

Professor Balthazar på besök

Konstnären Behzad Khosravi Noori, doktorand på Konstfack, ställer ut på konsthallen Marabouparken.Utställningen Professor Balthazar och monumentet över den osynliga medborgaren utgår från Zagreb Animation Schools egenartade barnprogram Professor Balthazar från 1967, ett barndomsminne som delas av människor från hela världen. Pågår t o m 2 december.

Människan i framtiden

Homo Futurus är temat för höstens Friday Lectures, öppna för alla. Med start den 19 oktober handlar det om människans utveckling, om nya teknologier som antingen kommer att hjälpa eller stjälpa oss, om intelligens, kropp och kontroll, vad styr egentligen våra liv och mot vad? Schemat finns här, start i oktober, välkommen!

Ways of perceiving craft...

är namnet på ett öppet seminarium om det samtida konsthantverket den 29 november på Konstfack. Under de senaste två decennierna har området genomgått en enorm utveckling och i allt fler sammahang – även inom samtidskonsten – fokuseras idag kvaliteter vi traditionellt förknippar med konsthantverk. Sålunda tillhör konsthantverk och konst idag samma "estetiska regim" vilket är seminariets huvudtema i de många diskussionerna. Mer info och anmälan här.


Plugga på Konstfack!Sök kurser med start vårterminen 2019, sista anmälningsdatum 15 oktober 2018:

Konst i det öppna - Sociala dimensioner, ekologier och förvandlingar, 30 hp
Skrivandets förhandlingar. Konflikt och ansvar i text, 15 hp


ALLTID AKTUELLT
Det händer mycket på Konstfack: utställningar, föreläsningar och seminarier öppna för alla.
Här finns en kalender med allt som är på gång, plus nyheter och pressmeddelanden: www.konstfack.se/Aktuellt


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. Läs mer och prenumerera på information om lediga jobb här: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


OM KONSTFACK
Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola och har sedan 1844 utbildat morgondagens konstnärer, designer, konsthantverkare, inredningsarkitekter, bild- och slöjdlärare. Alla våra utbildningar, liksom vår forskning, vilar på konstnärlig grund och vi har idag cirka 900 studenter och 200 anställda. Besök oss på Telefonplan eller på www.konstfack.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.