Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jämställts nyhetsbrev

Maj och "värmen" är här. Norska succéserien Skam har påbörjat sin sista säsong och allt fler pratar om normer i vårt samhälle. Vi på Jämställt har haft föreläsningsturnéer runt om i Sverige och gläds av all den förbättringsvilja som finns i olika verksamheter. Tillsammans gör vi Sverige mer jämställt och jämlikt!


Fint klipp om heteronormen

Sista säsongen av Skam sänds nu på SVT. Serien fortsätter att utforska norska ungdomars vardag, men med fokus på normer, likheter och olikheter. Karaktären Eskild har blivit mycket omtyckt, speciellt efter förra säsoingen. 

Skådisar som spelar heterosexuella får aldrig frågan: "är du heterosexuell på riktigt". Carl Martin som spelar Eskild i Skam berättar klokt om normer. "Jag är ju inte Eskild. Det är bara en roll, så det spelar ingen roll om jag är homosexuell på riktigt eller inte. Skådisar som spelar heterosexuella får aldrig frågan: "är du heterosexuell på riktigt". Carl Martin berättar om frågorna och hur han själv ser på normer kring sexualitet. .Se hela videoklippet här


Jämställdhetsintegrering?

Allt fler vill och/eller måste arbeta med jämställdhetsintegrering. Det finns forskning som visar på effektiva strategier, men samtidigt finns det forskning som kritiserar hela strategin och menar att det inte leder till ökad jämtälldhet. Här kommer några korta tips från Genus.se:

  • Utbildning i jämställdhet, genusperspektiv, intersektionalitet och jämställdhetsintegrering som relateras till den aktuella verksamheten är av stor vikt för ett framgångsrikt arbete.
  • Fakta, mätbara mål och dialog med invånare: Det är viktigt att ha kunskap om både ojämställdheten i organisationen och om hur verksamheten påverkar kvinnor och män, genom exempelvis kommunikation och bemötande.
  • Experter och samordning: Organisationer behöver kunskapsstöd i form av sakkunniga medarbetare, konsulter eller forskare. De behöver också samverka och utbyta erfarenheter med andra organisationer inom samma verksamhetsfält.
  • Utöver dessa faktorer förespråkar forskningen ett stort mått av tålamod.

Läs mer här.


En toalett för alla i universum?

Bildtolkning: Det står "whatever, just please wash your hands" och så är det flera olika symboler för människor inklusive en som ligger ned och kanske är utomjording.

Vad tycker ni om den här toalettskylten?

Allt fler ifrågasätter den gamla toalettuppdleningen och ser fördelar med att ha toaletter för alla människor. Just den här skylten finns på en stor biograf i Nya Zeeland och har fått stor uppmärksamhet. Biografen heter Regent och har plats för 1650 personer. Nu vill de visa att deras toaletter är tillgängliga för alla funktionsvariationer, kön och intergalaktiska varelser.


Hur ser de nya reglerna för aktiva åtgärder i diskrimineringslagen ut?

De nya regler för aktiva åtgärder i diskrimineringslagen gäller från och med 1 januari 2017. Det ser lite olika ut beroende på vilken verksamhet det handlar om. Här kommer en kortfattad förklaring baserad på DOs skrivningar.

Arbetsgivare och utbildningssamordnare ska: 

  • Fortlöpande genomföra ett arbete i fyra steg (undersöka, analysera, åtgärda, följa upp) inom fem områden.
  • Undersöka om det finns risker för diskriminering eller repressalier eller andra hinder för enskildas lika rättigheter och möjligheter i verksamheten
  • Främja en jämn könsfördelning.
  • Ta fram och följa upp riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier (bestraffning).

Arbetsgivare med minst tio anställda ska även genomföra en lönekartläggning varje år.
Läs mer om de nya reglerna här.


Boka utbildningar nu!

Nu är hösten 2017 nästan fullbokad, det finns några datum kvar! Det är bra att vara ute i god tid, önskar ni utbildning under 2018 så hör av er redan nu!
Läs mer om våra utbildningar!


Halva priset

Vår bok Motivera mera - möjligheternas pedagogik! säljs nu för halva priset eftersom vi har fått det resterande lagret från Gleerups. Boken kostar endast 90 kr!  Beställ här!


Det är långt kvar innan unga är sexuellt jämställda

En stor undersökning gjord av folkhälsoinstitutet som presenteras nu i maj visar bland annat på vikten av att jobba aktivt med frågor om normer och jämställdhet i skolorna. Undersökningen visar att
"...den vanligaste platsen för diskrimineringen var skolan. Många unga säger i rapporten att skolan har sett till att de har fått mycket kunskaper om hur kroppen fungerar, hur det går till när man blir gravid och hur man kan skydda sig. Men att det är sämre ställt när det kommer till frågor om relationer, jämställdhet, könsnormer och hbtq-frågor" säger Anna-ChuChu Schindele, utredare på folkhälsoinstitutet till DN. Läs mer här.


Gratis material!

Ni vet väl att vi har massa gratismaterial att ladda ner på vår hemsida?

Läs mer!


Skryt :)

Vi älskar att arbeta med normer, jämställdhet och mångfald! Den senaste månaden har vi varit i många olika slags verksamheter som exepmpelvis: Skanska, HSB, Sollentuna socialtjänst, Praktiska gymnasiet och skolor i Uppsala kommun. Vi har fått fantastisk respons. Här är några citat från våra anonyma utvärderingar:


"Engagerad och lätt att hålla koncentrationen uppe med bra variation. Bra tankeställare och lysande exempel."


"Fantastisk föreläsning/temadag överlag, klart den bästa med detta tema jag varit på under åren."


"Tack för stor inspiration och lärdom!"


Följ oss på sociala medier!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Unsubscribe: Vill du avsluta din prenumeration, skicka ett tomt mejl till: nyhetsbrev-unsubscribe@jamstallt.se så plockas den adressen bort automatiskt.