Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev - Svenska Skolföreningen
Nyhetsbrev - Nr 8: Skolåret 2018/2019

Terminen är nu i full gång...


Vi är redan en bra bit in på terminen och redan nästa vecka börjar höstloven för skolorna i kantonen Zürich. Eftersom vi i Svenska Skolföreningen för vissa grupper lånar lokaler från de internationella skolorna som delvis har andra terminsplaner kan loven bli lite förskjutna på de respektive skolorna, fråga ditt barns lärare om du undrar! 

Vi i styrelsen har haft årsmöte och välkomnar Rickard Lennström som ny personalansvarig samt Jago Svensson som Webansvarig. Rickards dotter Anna går i tredje klass i Schulhaus Weinberg i Zürich. Jagos son Julian går i Kindergarten och har ännu inte börjat i föreningen 

En solig söndag i september hade föreningen familjedag i form av brännbollsturnering i Küsnacht där alla medverkande var mycket nöjda. Har du idéer på ytterligare aktiviteter som vi kan arrangera får du gärna höra av dig till oss.

Näst i programmet står läskvällen med hög mysfaktor som äger rum i kyrkans lokaler fredag 26/10.  Mer information om detta event finner du längre ner i nyhetsbrevet och vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt ska dyka upp.

Har du barnböcker hemma som du vill bli av med? I så fall tar vi tacksamt emot donationer av barnböcker som vi kan sälja på Svenska Kyrkans julbasar 24/11. Hör med ditt barns respektive lärare var böckerna kan levereras.

En av årets höjdpunkter är naturligtvis Lucia. I år firar vi på söndag 9/12 mellan 17.00-19.30 i Thalwil. Som vanligt är vi väldigt tacksamma för hjälp med bakning och städning. Längre ner finner du mer detaljerad information om detta.

Något som en del funderar över gäller krav på betyg i svenska vid en en eventuell flytt till Sverige. Mer om detta och annat kan du läsa mer om på hemsidan www.svenskaskolforeningen.ch 

Slutligen för den som undrar när räkningen för årsavgiften för detta skolår skickas ut, sker detta i november och kommer i form av ett E-mail med själva räkningen som bilaga.

Ha ett härligt höstlov så syns vi säkert på någon av de kommande aktiviteterna!

Varma hälsningar
Anders Nordin
Ordförande


Välkommen till Svenska Skolföreningens läskväll 26/10!

Vill du förbättra din läskondition? Vill du utöka ditt ordförråd? Vill du bli bättre på att förstå texter? Vill du utveckla ditt tänkande? Vill du ha underhållning och spänning? Vill du ha sällskap? Vill du få chansen till en lång, mysig lässtund?

Dag:  Fredagen den 26/10
Tid:    18:00-22:00
Plats: Svenska kyrkan, Kurvenstrasse 1, 8006 Zürich

Hur: Med bok/böcker, läskort, följeslagare och ett glatt humör!

Anmälan görs på doodeln via vår hemsida senast den 12/10 www.svenskaskolforeningen.ch 

Under läskvällen får du chansen att dela glädjen av att läsa böcker tillsammans med andra. Du kan också få tips på bra böcker som du kan köpa eller byta till dig, men också dela med dig av dina egna läsupplevelser. Du har dessutom möjlighet att lyssna på högläsning och du bjuds på en mysig kvällsfika.

Varmt välkomna!


Välkomna till vårt fina Luciafirande!

Dag: Söndagen den 9 december 
Tid: 17:00-19:30 
Plats: Evangelische-reformierte Kirchegemeinde i Thalwil 
(Alte Landstrasse 93a, 8800 Thalwil)

Parkering: Observera att parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till kyrkan är mycket begränsade. Det finns två skolor i närheten där parkeringsmöjlighet finns. Adresser: Zehntenstrasse 18 samt Bergstrasse 3. Dessutom är det möjligt att parkera på intilliggande gator.

Kl. 17.00
Alla barn är ombytta och klara för att kunna öva. (Omklädningsmöjligheter finns i lokalen). Föräldrar och syskon som inte deltar i luciatåget bjuds på glögg och mingel utanför kyrkan - snälla klä er varmt!

Efter Luciatåget bjuds alla på varmkorv och luciafika. Meddela gärna när ni anmäler er om ni har några allergier etc. 

Kl. 19.00
Luciafirandet slut

OBS! Inga levande ljus - bara elektriska ljus får användas. 

Anmälan senast den 6 december 
(tala om hur många vuxna/barn ni blir, samt om ni har några allergier) till 
event@svenskaskolforeningen.ch 

Vi behöver bakhjälp och städhjälp!

För att få det mysigast möjliga luciafirande söker vi bakhjälp.  Förra året gick det åt ca 200 lussebullar och vi siktar på att få hjälp med samma mängd i år.

Vi behöver också hjälp efter luciaeventet kl. 19:00 att städa undan. Är vi många som hjälps åt så går det fort.

Skriv upp ditt namn för bak- eller städhjälp >> 

Tack för att du hjälper till!

Ideell verksamhet

Glöm inte att vi är är en ideell förening med syfte att hjälpa svenska barn utomlands att vidmakthålla och vidareutveckla sitt hemspråk. Idag är vi 9 frivilliga personer som sitter med i styrelsen och 10 anställda lärare. 

För att vi ska kunna möta de krav som ställs på föreningen samt för att kunna bedriva verksamheten på ett professionellt sätt, behöver
vi intresserade och engagerade medlemmar. 

Vi söker just nu:

Administrationsansvarig

Kassör

Läs mer >>

 


KalendariumSvenska Skolföreningen - Schwedischer Schulverein - Postfach 209 - 8126 Zumikon


www.svenskaskolforeningen.ch
info@svenskaskolforeningen.ch

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Svenska Skolföreningen.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.