Torsdag 18 juni 2020
Strand-Bulletinen ges ut av Strandbadens Byaförening. 

Strand-Bulletinen i tryckt form delas ut i alla ca 500 brevlådor i Strandbaden fyra gånger per år.
Den finns också att läsa på www.strandbaden.info.
E-postutskicket med Strand-Bulletinen kan komma flera gånger under ett år
och har inte alltid samma innehåll som den tryckta versionen.

www.strandbaden.info • info@strandbaden.info


Midsommar på Lärkängen

Det blir även i år midsommarfirande på Lärkängen i Dannevangsområdet, men det blir inte riktigt som vanligt.

Redan kl 9 är det samling på Lärkängen för alla barn som vill följa med blomstervagnen och plocka blommor och grönt till midsommarstången. Det är Svenn Floer och Jerry Melliander som kör vagnen liksom tidigare år.

Kl 10 är det dags att klä och resa stången. Ta med blommor och grönt och kom så många som möjligt och ge en hjälpande hand!

Kl 14 blir det sång, dans och lekar för barnen. Ett större område runt midsommarstången kommer att vara inhägnat. Inom avspärrningarna får finnas högst 50 personer. Vi vänder oss till barn som bor i närområdet och som brukar fira midsommar på Lärkängen. Föräldrar till dessa barn får också vara med. 

Dansen sker utan att vi håller varandra i händerna. Vi håller avstånd och respekterar andras behov av avstånd.

Eva Almér håller i sång och musik. Eva och Stina Blad leder danser och lekar tillsammans med barnens föräldrar. Sång, musik och glada skratt kommer att höras långt iväg. Ni som bor i området kan njuta av detta från era trädgårdar.

Om 50-personersregeln inte hålls tystnar musik och sång. Det ska vi gemensamt försöka undvika.

Vi önskar alla en trevlig Midsommar!

Info: Elisabeth Rosenqvist
073-908 41 08
nowtc@outlook.com


Glasmästar'n i Höganäs

Boka söndag 2 augusti
kl 13-16!
Den dagen firar vi att Strandbaden fyller 110 år i år!

Födelsedagsfesten, som hålls på Örestrand, börjar med ett kort årsmöte och därefter tar festligheterna vid. Ansiktsmålning för barnen, bildutställning från det gamla Strandbaden, strand­baden­bor berättar minnen från förr, tårtkalas och lekar är några av punkterna på programmet.

Kontakt: Jan Jurkiewicz, tel 070-554 30 76,
janne.jz54@gmail.comCykeltur i Strandbaden med paus framför Tjörröds mölla på Kullagatan (bakom ryggen på fotografen). Bild från Siv och Hans-Erik Olsson.

Har du minnen från Strandbaden?

Har du minnen från det gamla Strandbaden som du vill dela med dig? När vi firar Strandbadens 110 årsjubileum den 2 augusti får du gärna berätta om dina minnen och visa dina bilder.

Vi söker 5-6 personer som under ca 5 minuter vardera delar med sig av det gamla Strandbaden.

Hör av dig till Ragnar Falck, 070-524 80 54, ragnar.falck@falcks.euÄnnu en sommar utan servering?

Vi nås av beskedet att restarangen AmberportÖrestrand inte kommer att öppna igen.

I år har campingen och hotellet åter öppnat (se artikel i Strand-Bulletinen) och det borde finnas förutsättningar för åtminstone ett enklare café med servering på den fantastiska terassen och längs med de stora panoramafönstren i restaurangen.

Är du intresserad att driva café på Örestrand i sommar? Ring Höganäs kommun, tel 042-33 71 00, så blir du kopplad till rätt person.


IBC Elinstallation

Sälj glass
på stranden!

Inte sedan 2015 har det varit möjligt att köpa glass på stranden. Det året var det Ali Saleh som med sin kioskvagn kunde tillfredsställa barn och vuxna med glass och läsk.

Nu väntar en ny sommarsäsong och i år kan vi förvänta oss att fler väljer att semestra i Sverige och på våra badorter. Men risken är stor att vi inte kan köpa ens en glass­pinne på någon av Strandbadens stränder.

Vi påminner om möjligheten att placera en försäljningsvagn, food truck eller liknande på Margretebergs Strand och även på Stationstorget.

Vet du någon som kan vara intresserad eller vill du själv göra ett försök? Börja med att kontakta Ingrid LarssonHöganäs kommun, tel 042-33 71 00.Vägen väster om Stationstorget och den före detta stationen får nu officiellt namnet Perronggatan.
Den röda linjen markerar den nydöpta Perronggatan som löper mellan Krapperupsvägen/Kullagatan i norr och Strömstadsgatan i söder.

Perronggatan
ska den heta!

Bygg- och miljönämnden i Höganäs kommun tog den 11 juni beslut att ge gatan längs med den gamla perrongen namnet Perronggatan.

Av beslutet framgår att förslaget kommer från Strandbadens Byaförening, och att gatan flitigt används av både bil-, gång- och cykeltrafikanter.

”Tidvis är anhopningen av trafikanter intensiv, och riskerna med incidenter mellan trafikslagen är uppenbar. Ett namn på gatan bör kunna underlätta lokaliseringen vid ett eventuellt blåljusuppdrag. Gatan ligger i den före detta perrongens sträckning och namnet Perronggatan skulle därför vara ett historiskt lämpligt namn”, skriver nämnden.Fira 110 år
med en egen Strandbaden-flagga

Nu börjar Strandbadens egen flagga att synas runt om i byn, inte bara på Stationstorget, där den hissades för första gången den 3 april 2019.

Vill du också visa att du tillhör Strandbaden, kan du beställa en egen flagga, lika den som är hissad på Stationstorgets flaggstång.

Flagga 200 x 120 cm kostar 595 kr/st.
Fasadflagga 120 x 70 cm kostar 410 kr/st.

Fasadflaggstång 135 cm, gul knopp
– inkl väggfäste i plast kostar 125 kr/st.
– inkl väggfäste i metall kostar 210 kr/st.

Flaggorna trycks upp när det inkommit 6 st beställningar av respektive storlek.

Moms ingår i priserna. Frakt tillkommer med 30 kr/flagga.

Skicka din beställning till
info@strandbaden.info 
senast 1 april 2020.Till vänster grillar Monica Berg korv efter en strandstädning och till höger om henne är det Janne Jurkiewicz och Bitt Larsson som utför samma syssla under en julmarknad.

På nedre bilden lyssnar Elisabeth Rosenqvist på kommunalrådet Ulf Molin vid en byavandring och ovanför till höger är det Strandbadens egen tomte Tompa Hillméus som tar emot önskelistor från barnen.

Överst till höger diskuterar byaföreningens ordförande Calle Hellberg båtuppställning med Miljöpartiets representant Johan Ingvarson och till höger pustar Bengt Arvidsson ut efter genomförd strandstädning.

Vi saknar dig!

Och vi, det är styrelsen för Strandbadens Byaförening. Du ser oss på bilderna här ovanför när vi är ”på jobb”, dvs när vi arbetar för att det ska vara tryggt, trevligt och trivsamt att bo i Strandbaden. Många medlemmar är det enda kvittot vi får på att vårt arbete uppskattas.

Och vi måste vara många medlemmar för att göra vår röst hörd gentemot kommunen, Trafikverket, företag och andra när det gäller att tillvarata Strandbadens intressen.

Förra året hade Strandbadens Byaförening 307 betalande medlemmar, 2018 292 medlemmar och 2017 hela 337 medlemmar vilket innebar att mer än 70 procent av Strand­badens hushåll valde att stötta föreningen detta året.

I år – 2020 – har föreningen hittills (juni) endast nått upp till 253 betalande medlemmar. 54 procent!

Vad har vi gjort för fel? Driver vi fel frågor? Når vi inga resultat? Bryr vi oss inte? Är Strand-Bulletinen inget att ha? Är medlemsavgiften på 100 kronor för hög?

Det är frågor vi vill ha svar på.

Vi ber dig som ännu inte betalat din medlemsavgift att överväga detta en gång till.

Tycker du att vår byaförening fyller en funktion? I så fall – kom med och stötta byn!

Styrelsen för Strandbadens Byaförening

Du är väl med i Strandbadens Byaförening?
Medlemsavgiften är bara 100 kr per år och hushåll (bankgiro 5559-7306).

Anmäl dig här >>

Du kan också swisha till 123-562 54 47. Ange namn och adress.

STRANDBADENS BYAFÖRENING
www.strandbaden.info  •  info@strandbaden.info

Nu väntar vi bara på dig!


Vi saknar e-postadresser till flera boende i Strandbaden

Fråga dina grannar och bekanta om de får våra e-postutskick, annars be dem att mejla
till info@strandbaden.info. Gäller både medlemmar och de som ännu inte är medlemmar
i Strandbadens Byaförening.


REDAKTION: STRANDBADENS BYAFÖRENING, INFO@STRANDBADEN.INFO
PRODUKTION: FALCKS PUBLISHING AB, STRANDBADEN, 070-524 80 54, INFO@FALCKS.EU


Du får detta nyhetsbrev för att du har anknytning till Strandbaden eller Strandbadens Byaförening.