SmåKom Nyhetsbrev

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SmåKom får ny verksamhetsledare

Vår nuvarande sekreterare, Hilkka Eskelinen, meddelade i början av året att hon önskade lämna sin tjänst när en ersättare hade rekryterats. Hilkkas besked gjorde att styrelsen påbörjade processen. Vid ansökningstidens utgång hade vi tagit emot närmare 40 ansökningar, många av dem med väldigt bra meriter för tjänsten.

Styrelsen beslutade att tre personer skulle kallas till intervju och dessa genomfördes en tid före midsommar. Med vid intervjuerna var styrelsens AU. Efter att ha vänt och vridit på frågan enades AU om att erbjuda Charlotta Haskovec tjänsten som verksamhetsledare för SmåKom. Vi som var involverade i rekryteringen är övertygade om att Charlotta, efter lite inskolning, kommer att bli en utmärkt verksamhetsledare. Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Charlotta!

Styrelsen vill även rikta ett stort tack till Hilkka för allt nedlagt arbete för SmåKom och önska henne all lycka i framtiden.

Här nedan presenterar sig Charlotta lite närmare. För den som är nyfiken på att få veta ännu mer så kan vi tipsa om vårt höstmöte den 21-22 november.

Peter Lindroth, ordförande

 

Hej!

Det är med stor nyfikenhet och glädje som jag tar mig an uppgiften som verksamhetsledare för SmåKom från och med den 1 september! Jag heter Charlotta Haskovec är 48 år och bor, tillsammans med sambo och två barn i Forsvik, en liten bruksort vid Göta kanal i Karlsborgs kommun.

Mina arbetserfarenheter har jag hämtat från metallindustrin, skolvärlden, eget företagande och landsbygdsutvecklingsarbete. Jag har de senaste åren varit verksamhetsledare för Skaraborgs avdelning inom Hela Sverige ska leva där jag har kommit i kontakt med många landsbygdskämpar i hela landet. I Skaraborg har vi jobbat hårt med att få till en förändring i ansökningsförfarandet när man vill söka medel ur Landsbygdsprogrammet, ett system som behöver förenklas och ses över inför kommande period.

Att nu få möjligheten att stötta och hjälpa våra mindre kommuner i landet med olika prioriterade frågor ser jag som en spännande utmaning. Jag hoppas kunna fylla en sammanlänkande funktion för att underlätta kommunikationen med beslutsfattare och skapa en stark gemensam röst från små kommuner. De områden jag har mest erfarenhet ifrån är turism och besöksnäring, men också skolvärlden och övergripande landsbygdsutveckling.

Tiden har en förmåga att rinna iväg, och det kommer vara mycket nytt för mig att sätta mig in i, men jag hoppas ändå få tid att ta kontakt med er medlemmar allt eftersom. Den första tiden behöver jag en del stöttning och hjälp från Hilkka och Peter för att komma igång, men sen är min förhoppning att jag ska kunna stå på egna ben och fortsätta processen framåt för att hjälpa mindre kommuner att bli starkare!

Jag hoppas vi ses den 21-22 november på höstmötet i Bromma!

Charlotta Haskovec

 

Boka in 21-22 november!

SmåKoms höstmöte för medlemmar äger rum torsdag-fredag den 21-22 november.

Plats: Best Western Plus Hotel i Stockholm/Bromma.

Anmälan kommer inom kort att läggas ut på vår webb.

Välkomna!

 

SmåKom, Box 141,  546 21 Karlsborg
Kontakt: Sekreterare Hilkka Eskelinen, 073 70 87 380 hilkka.eskelinen@smakom.se; www.smakom.se

Du får detta utskick som medlem till SmåKom eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.